WordPress, kendi web sitesini kurmak isteyen ancak herhangi bir teknik bilgiye sahip olmayan kullanıcılara alternatif çözümler sunar. Sonsuz eklentilerin ve zengin temaların yer aldığı bu sistemle farklı türden sayfalara ek olarak e-ticaret sitenizi de rahatlıkla kurabilirsiniz.
Özellikle, e-ticaret sitesi kurmak isteyen kullanıcılar için WordPress tarafından sunulan eklentilerinden biri olan WooCommerce; bir siteyi gerçek bir mağaza gibi kurgulamak adına yüzlerce seçenek sunmaktadır.
Mümkündür fakat profesyonel bir görünüm ve hizmet sağlayamazsanız kimse sitenizden alış veriş yapmaz. 1000 TL den başlayıp isteklerinize, yapacağınız işe göre 100 Bin liraları bulan maliyetler ortaya çıkabilir. Basit manada işe başlayıp ticaret yapabileceğiniz bir sistem ortamala 3000-5000 TL arasındadır.
WordPress Web Sitesi Fiyatları WordPress web sitesi fiyatları 8.000 TL ile 16.000 TL arasında değişir. Bu fiyat talep ettiğiniz özelliklere ve almış olduğunuz tasarım hizmetinin kalitesine göre değişiklik gösterecektir. WordPress sitenizin devamlılığı için yıllık 1.500 TL – 3.500 TL aralığında bir masrafınız olacaktır.
İlgili 33 soru bulundu
Türkiye'de e-ticaret için en yaygın olarak kullanılan şirket türleri arasında ise şunlar yer almaktadır. Şahıs şirketi, tek bir kişinin sahip olduğu ve yönettiği bir şirket türüdür. E-ticaret için şahıs şirketi kurmak, diğer şirket türlerine göre daha kolay ve daha az maliyetli bir seçenektir.
Başlangıç için minimum gerekli sermaye halka açık şirketler için 50.000 TL, halka açık olmayanlar için 100.000 TL'dir. Anonim şirketin payları borsada işlem görebilir. Şirkette pay sahibi olanlar, şirkete yalnızca sahip oldukları pay kadar sorumlu olurlar. Anonim şirket açma prosedürleri daha uzun ve detaylıdır.
WordPress ile para kazanmak için en basit yollardan biri de web sitenize çeşitli reklamlar yerleştirmektir. Google Adsense, web sitenizde görünen reklamlar üzerinden para kazanmanıza olanak sağlar. Reklam yayınlayabilmek için öncelikle Adsense üyeliğinizi başlatmanız gerekir.
Eğer bir framework kullanacaksa öğrenme süresi artıp yapma süresi kısalabilir ama toplam süreye çok etkisi olacağını sanmıyorum. Bazı durumlarda bu süre artabilir ancak kısalacağını düşünmüyorum. WordPress'i öğrenmesi en fazla 2 haftasını alır. 12 saatlik online bir WordPress kursu alıp WordPress öğrenebilirsiniz.
WordPress ile istediğiniz herhangi bir siteyi oluşturabilirsiniz. Kişisel bir blog veya site, fotoğraf blogu, ticari site, profesyonel portföy, hükümet sitesi, dergi veya haber sitesi, çevrim içi topluluk, hatta bir site ağı gibi çok çeşitli seçenekler vardır.
Koşullar sağlandığı zaman şirket kurmadan da internet üzerinden satış yapabilir hatta vergi muafiyeti ve indiriminden faydalanabilirsiniz. Şirket sahibi olarak ya da olmadan e-ticaret yapmak istiyorsanız devletten vergi mükellefiyeti ya da vergi muafiyeti belgelerini resmi olarak temin etmeniz gerekir.
İnternette herhangi bir platform üzerinden yapılan satışta kazanç sağlayan kişi vergi mükellefi sayılmaktadır. Söz konusu her satış için fatura ve irsaliye düzenlemek gerekmektedir.
E-ticaret için fiziksel bir ofise ihtiyaç duyulmasa da ticaret faaliyetlerinin yürütülmesi için bir şirkete ihtiyaç vardır. İnternet üzerinden satış yapılması durumunda Gelir Vergisi Kanunu ticaret kazançları hükümleri kapsamında vergi talep edilmesi gerekir. Bu nedenle e-ticarette de şirket kurmak zorunlu tutulmuştur.
WordPress açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir. İnternet sitesi ve blog oluşturmak isteyen herhangi bir kodlama deneyimi olmayan kişiler için popüler bir araçtır. Wordpress yazılımının ekstra hiçbir maliyeti yoktur. Herkes wordpressi ücretsiz olarak yükleyebilir, kullanabilir ve değiştirebilir.
Peki WordPress.org ücretsiz mi? Evet, yazılımın kendisi tamamiyle ücretsizdir GPL lisansı altında sürülmüştür. WordPress.org kullanarak web siteniz üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. Web sitenizi istediğiniz her şekle sokmak için geliştirebilir ve değiştirebilirsiniz.
Eklentiler, WordPress'e ekstra özellikler ekleyen araçlardır. Uygun bir paketle, web sitenize hemen hemen her özelliği ve işlevi ekleyebilirsiniz.
Evet, Wordpress kullanımı oldukça kolaydır. Çeşitli temalar, eklentiler ve sürümleri kullanarak insanlar kendi sitelerini ve web sayfalarını kolayca oluşturabilirler. Ayrıca, WordPress'in kullanımının kolay olması için çeşitli kaynaklar mevcuttur.
WordPress'i öğrenmek, bir hafta boyunca her gün birkaç saat ayırmaya istekli olduğunuz sürece kolaydır. Bazı çok temel arama becerilerine (ör. Google gibi arama motorlarını nasıl kullanacağınızı bilmek) ve talimatları takip etme becerisine ihtiyacınız olacaktır.
WordPress, tamamen açık kaynak kodlu olarak yazılmış olan ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulmuş olan kapsamlı bir yazılımdır. Sizlere, herhangi bir sorun yaşamadan dilediğiniz gibi İnternet sitesi kurabilme imkânı sunar. Aslında, temel mantığı, amacı ve yazılım amacı blog mantığıdır.
İçerik bakımından oldukça kolay olan Wordpress, SEO için listenizdeki en önemli adaylardan biri. İnternette gördüğünüz her iki siteden biri WordPress tabanlı. Teknik kodlama becerileriniz olmadan da kullanabileceğiniz içerik yönetim sistemleri arıyorsanız WordPress'i kolayca kullanabilirsiniz.
Sitenizi WordPress ile kuracaksanız WordPress hosting kullanmanız daha sağlıklı olacaktır. Kendiniz yapmak istiyorsanız da web hosting tercih etmelisiniz. Kurulum kolaylığı olarak baktığımızda WordPress Hosting'in kurulumu daha kolaydır. Yazılım bilgisi olmayan kişiler bile kolaylıkla bir site kurabilir.
WordPress hosting, hız, performans ve güvenlik için WordPress sitelerini optimize etmek için özel olarak tasarlanmış bir web hosting türüdür. WordPress'in teknik ve güvenlik gereksinimlerine özel önem verir ve genellikle basit, tek tıklamayla WordPress kurulumu veya geçişi sunar.
E-Ticaret için Muhasebeci Gerekli mi? E-Ticaret şirketi kurmak için işletmeler öncelikle bir muhasebeci veya mali müşavir ile anlaşması gerekir. Tüketiciyi korumak ve internet ticaretini kayıt altına için 1 Aralık 2017 tarihinden itibaren kayıt işlemi zorunlu tutulmuştur.
Evet sermayesiz e-ticaret yapılabilmektedir. Şirket açma, kargo gönderim ücretleri, vergiler gibi başlangıç masraflarını liste dışında tutarak dropshipping, ikinci el ürün satışı, el yapımı ürünlerin satışı gibi farklı iş modellerinden yararlanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri