Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresine girin ve “IMEI No” yazan yere telefonunuzun IMEI numarasını yazdıktan sonra “Sorgula” butonuna tıklayın. Sorgulama işlemi ile birlikte karşınıza girmiş olduğunuz IMEI numarasına kayıtlı olan telefon hakkında çeşitli bilgiler çıkacaktır.
Xiaomi Türkiye Garantili Cihazlar
İletişime geçmeden önce telefonunuzun arama ekranından *#06# tuşlayarak veya kutu arkasında yer alan IMEI alanından bu verilere erişmenizi ve hazır tutmanızı tavsiye ederiz.
İlgili 16 soru bulundu
Ürünlerin barkod numaralarını kontrol edin.
Alacağınız ürünün orijinal olduğunu üretici firmadaki seri numarasından kontrol ederek anlayabilirsiniz. Sahte ürünlerin yanlış yazılmış barkod numaraları olur ya da böyle bir barkod numarası hiç olmaz. Özellikle teknolojik ürünler için bu kontrolü yapmakta fayda var.
12- Hızlı test menüsü kodu (Samsung Galaxy için geçerli): *#7353# Bu, daha önce bahsedilen Genel Test moduna benziyor. Birkaç kez tek dokunuşla test istemleri olan bir menüye gidiyorsunuz.
Cep telefonunuzdan birisini ararmış gibi *#06# tuşlarına basıp IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Cep telefonun orjinal olup olmadığını, hangi ülkeye ait olduğunu telefonunuzun kalitesini çok basit bir işlemle öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken telefonunuza *#06# kodunu yazıp IMEI numaranızı öğrenmektir..
Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediğini nasıl öğrenebilirim? Cihazın kayıtlı olup olmadığı; e-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranarak öğrenilebilmektedir.
Teknoloji ve özellikle akıllı telefon pazarını da etkileyen bu gelişme, en çok da IMEI haçlarını da değiştiriyor. Peki 2022 IMEI kayıt ücreti ne kadar oldu? Yapılan açıklamaya göre bu miktar 2.732 TL olarak belirlendi. 2021 yılında istenen para ise 2.006 TL idi.
Yenilenmiş iPhone veya Android telefon, yeniden satılmadan önce pilin tam olarak çalışır durumda olduğundan emin olmak adına sıkı testlerden geçiriliyor. Belli standarda bağlı ikinci el telefonlar olduğundan; pil sağlığı %80 altındaysa değiştirilmiştir, %80 üzerindeyse zaten orijinal bataryasıyla gelmiştir.
Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir.
Yeni IMEI Kayıt Ücreti Ne Kadar Oldu? 2023 senesinde telefon IMEI kayıt ücreti, 2 bin 732 TL'den önemli bir artışla 6 bin 91 TL'ye yükseltilmiştir. Ancak Resmî Gazete'de 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücret dikkate değer şekilde arttırılmıştır.
IMEI numarası kayıt sorgulama ve öğrenme
E-devlet sistemine TC kimlik ve kullanıcı bilgileri gerekmeden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresi üzerinden 15 haneli IMEI numaranızı sorgulatabilirsiniz. Böylece cihazınızın kayıp veya çalıntı olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
Bu bilgileri satıcıdan aldığınız bilgilerle ve Telefon Hakkında (Android) kısmındaki bilgilerle karşılaştırın. IMEI kodu için telefonun kimlik numarası diyebiliriz. Bu nedenle telefonun sate olup olmadığını anlamak için en çok tercih edilen etkili yöntem IMEI kodu sorgulama oluyor.
İlk POCO telefonu, Xiaomi'nin web sitesinde 2018'de Hindistan'da piyasaya sürüldü. 6 Aralık 2018'e kadar satılan 700.000 adetle anında en çok satanlar arasına girdi ve Hindistan'da çevrimiçi en çok satan akıllı telefon oldu. Redmi, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır.
Telefonu yerel bir operatöre kaydetmek veya kullanmak istediğinizde, genellikle pasaportunuzun bir kopyasını sunmanız gerekmektedir. 1 PASAPORTA 2 TELEFON KAYDEDİLİR Mİ? 1 pasaporta 2 telefon kaydetmek mümkündür ancak bunun için iki kayıt arasında 3 yıl geçmesi gerekmektedir.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından telefonlara tanınan bu 15 haneli kimlik numaraları, telefonların ülkemizde aktif olarak kullanılmasına olanak tanıyor. BTK sisteminde IMEI numarası olmayan bir telefon, 120 gün içerisinde sistem tarafından devre dışı edilir.
Yurt dışından getirilen ve Türkiye'de kaydı yapılmayan bir telefonun IMEI kaydı yapılmazsa, telefonun şebeke erişimi 120 gün sonra kapatılır. Bu durumda telefonun sadece mobil ağ bağlantısı kesilir, diğer özellikleri kullanılabilir.
IMEI klonlama sıklıkla başvurulan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Genelde kullanılmayan bir telefonuna IMEI numarası kaçak yolla gelen telefona kopyalanıyor. Tabi bu yasal olmayan bir yöntemin olduğunu bizlere gösterir.
Yukarıda bahsettiğimiz gibi IMEI Numarası Değiştirmenin yasa dışı olduğunu ve bunun için bu yazımızda sizi yasa dışı yöntemler kullanmaya teşvik etmediğimizi belirtmekte fayda var.
Cep telefonu kaçakçıları bir şekilde yasal olarak kayıtlı cep telefonlarına ait IMEI numaralarını ele geçiriyorlar ve bunları o IMEI numarası üzerine kaydederek kullanılır hale getiriyorlar. Benzer bir işlem çalıntı telefonlarda da uygulanıyor. Çünkü çalıntı bir telefon IMEI numarası ile takip edilebilir.
*#*#8351#*#* kodu: Kendi Konuşmalarınızı dinlemeye yarar. Yalnızca android telefonlarda geçerli olan bu kod ile son 20 telefon görüşmesindeki kendi konuşmalarınıza ulaşabilirsiniz.
Telefondan *21* kodunu tuşlayarak yönlendirme işlemine başlayabilirsiniz. Sonrasında, hiçbir tuşa basmadan sadece yönlendirme yapacağınız numaraya basmanız gerekir. Numarayı tuşladıktan sonra # işareti koyup arama butonuna basarak işlemi sonlandırabilirsiniz.
9. Android telefon hızlandırma kodu # Öncelikle Ayarlar - Hakkında - Yazılım Bilgileri menüsü altında yapı numarasına üst üste 7 kez dokunarak telefon hızlandırma geliştirici seçenekleri aktif edilir. Ardından arama uygulamasına girip telefon hızlandırma kodu olan *#9900# yazarak arama tuşuna basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri