Yağ bazlı tüm gıda ürünlerinde, yağ bazlı mum üretiminde, yağ bazlı içecek üretiminde, yağ bazlı kozmetik ürünlerinde kullanımı uygundur.
Yağ bazlı sıvı gıda boyası ne işe yarar ? Yağ bazlı sıvı gıda boyası , pastacılık sektöründe çikolata ve krema gibi yağ bazlı ürünleri renklendirmede kullanılır. Su bazlı boyalara nazaran çikolata gibi yağ bazlı ürünlerde boya ürüne daha kolay ve uzun süreli bir şekilde yapışır.
Su bazlı likit gıda boyası şeker hamurlarınızın, pasta, tatlı, kek ve şekerlemelerinizin renklendirilmesinde kullanılmaktadır.
Gıda boyası, özellikle çocukların çok tükettiği gıdalarda kullanılmaktadır. Şekerlemeler, işlenmiş ürün olan sosis, salam, sucuk gibi et ürünlerinde ve meyve suları, meyveli yoğurt gibi çoğu ambalajlı olan gıda ürünlerinde bu katkı maddesine rastlamak mümkündür.
İlgili 30 soru bulundu
En iyi gıda boyası markası denildiğinde akla ilk gelen seçenekler arasında bulunan Dr. Gusto'nun 30 gram Sarı Jel Gıda Boyası, sahip olduğu jel formu sayesinde homojen bir dağılım gerçekleştirir.
Şeker Hamuru Renklendirme
Şeker hamuru için en ideal olan jel renklendiricidir. Toz renklendiriciyle çalışmak daha zahmetlidir. Sıvı renklendirici ise yapıyı gevşetir.
Şeker hamuru, kek hamurları, krema, sos, glazür, içecekler ve tüm süslemeler için... Tüplerden direkt kullanıma hazır jel yapısı sayesinde tüm tariflerinizde kolayca kullanabilirsiniz. Kolay dozajlama sayesinde pastel veya canlı renkler elde edebilirsiniz.
Mum kalıpları (ısıya dayanıklı) Mum boyası (gıda boyası, tekstil boyası veya pastel boya da kullanılabilir)
Dr Gusto Yağ Bazlı Beyaz Toz Gıda Renklendirici 7 gr Yağ bazlı çikolata boyası ile rengarenk çikolatalar elde edebilirsiniz. Çikolata renklendirmek için özel olarak üretilmiştir, benmari usulü erittiğiniz çikolatanıza istenilen renk elde edilinceye kadar ekleyebilirsiniz.
Gıda sektöründe sıvı ve katı maddelerin üretiminde renklendirici olarak kullanılır, yağda çözünür.
Eğer pasta kremanızı renklendirmek istiyorsanız yağ bazlı boyar ürünleri tercih ediniz. Kremanızın kıvamının bozulmaması için koyu renk tonları elde etmek istediğinizde yağ bazlı toz boyayı tercih etmeniz avantajınıza olacaktır. Krem şantinizi renklendirmek için az miktarda su bazlı boya kullanabilirsiniz.
Oranı az bile olsa bu boyaları, çikolata gibi yüksek yağ oranı içeren ürünlerle birlikte kullandığınızda çikolatanızı keser yani çikolatanızı bozar, onun pütürük bir yapıya sahip olmasını sağlar ki, bu bizim istediğimiz bir durum değildir.
Gıda Boyası Nasıl Kullanılır? Gıda boyasının kullanımı pratik ve basittir. Kek içerisine boyanın eklenmesini istiyorsanız o zaman yapmanız gereken suyun içerisine karıştırarak denemeniz. Bu sayede elde etmek istediğiniz rengi yakalayabilirsiniz.
Renklendirici jeli; kek, cupcake, pasta, kurabiye, muffin ve şeker hamurlarınızı, glazür, krem şanti ve kremalarınızı renklendirerek tariflerinize etkileyici bir görünüm katmak için kullanabilirsiniz.
Dr. Oetker Instant Glazür'ler sadece su ya da dilenirse süt ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor.
Süsleme ve servis
Bir çırpma kabına hazırladığınız krem şantiden 3-4 yemek kaşığı alın, üzerine koyu pembe bir renk elde edecek miktarda kırmızı jel renklendirici ekleyerek çırpın.
Şeker hamuru renklendirmesi: Gıda boyası ve fırça ile kolayca yapılabilir. Gıda boyası ve boya fırçası şeker hamuruyla oluşturulan figürlerin daha da gerçekçi olması için kullanılır.
Akrilik boya veya seramik boyası: Akrilik yeni başlayanlar için ideal su bazlı bir boya türü. Bu boya ile boyama işlemini daha kolay yapmak mümkün. Diğer boya türlerine göre de daha az kokulu ve hızlı kuruyor.
Beyaz beyaz köpürünce maden suyu, sıvı yağ, vanilin, limon suyu eklenir tekrar çırpılır. Daha sonra un elenir karışıma katılır. Çay kaşının ucuyla suyla sulandırılmış gıda boyası eklenir.
Kırmızı kırmızı kurabiyeler için: Pancar
Bunun için 3 adet orta boy pancarın suyunu 3 tepeleme yemek kaşığı toz şekerle kaynatmanız yeterlidir. İsterseniz oranları 6'ya 6 ya da 9'a 9 olarak artırabilirsiniz.
Tereyağıyla hazırlanan kurabiye hamuru rengini gıda boyasından alıyor, uzun süre saklanabilen kalp kurabiyeler ağızda dağılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri