Arabanın içindeki sensörden ön camın açık bir alanında 45 derecelik bir açıyla bir kızılötesi ışık huzmeleri. Yağmur yağdığında, ıslak cam ışığın dağılmasına neden olur ve daha az miktarda ışık sensöre geri yansır.
Yağmur Sensörü Nasıl Aktif Edilir? Yağmur sensörü silecek kolunda bulunan yağmur sensörü düğmesine basarak etkinleştirebilirsiniz. Yağmur sensörü düğmesinde, üzerinde su damlası bulunan bir cam ve silecek resmi bulunmaktadır.
İnfrared ışın teknolojisi ön camı resim diyoduna aktarır. Ön cama yağmur damlaları düşmeye başladığında ise ışınlar bölünür ve resim diyoduna aktarılan ışın kümesinin yoğunluğu azalır. Bu durum aracın elektronik ağı içerisinde algılanır ve böylece araç sistemlerin yağmur yağdığını tespit etmiş olur.
Sensör, kızılötesi ışığı 45 derecelik bir açıyla ön cama yansıtır. Cam kuru ise, bu ışığın çoğu ön camın ön tarafından sensöre geri yansıtılır. Cam üzerinde su damlacıkları varsa, ışığı farklı yönlere yansıtırlar. Yani cam ne kadar ıslak olursa, sensör o kadar az ışık alır.
Yağmur sensörü, yağmurun başlamasını veya durmasını algılayan bir cihazdır.
İlgili 32 soru bulundu
Yağmur sensörünün devre dışı bırakılması
basarak veya kumanda kolunu yukarı, başka bir silecek programına getirerek yağmur sensörünü devre dışı bırakın. Yağmur sensörü, araç durdurulduğunda otomatik olarak devre dışı bırakılır.
Yağmur sensörü ön camda, iç dikiz aynasının önünde yer alır. Kısa bir dokunma, cam sileceklerinin bir tur gidip gelmesini sağlar. Hassasiyet arttıkça, silecekler daha hızlı tepki verir ve silme frekansı artar. Otomatik cam silme devreye alınırken veya hassasiyet artırılırken bir gidiş geliş gerçekleşir.
Su seviyesi sensörü, üzerinde bulunan iletken bakır teller sayesinde su tanecikleri bu bakır tellere değmesi ile oluşan direncin ölçülmesini sağlayan bir sensör çeşididir. Bu sensör bir potansiyometre gibi görev alır ve su yukarı çıktıkça direnç değeri azalır ve bu sayede ölçüm yapılır.
Yağmur sensörü ile ön cam arasında kullanılmakta olan yağmur sensörü jeli bulunur. Bu jel modülün ön cama yerleştirilmesinde ve sabit kalmasında kullanılmaktadır. Zaman içerisinde jel aktivitesini kaybedebilir, kirlenebilir ya da kuruyabilir. Bu tarz durumlar da yağmur sensörü çalışmama durumuna gelebilir.
Aracınıza herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Far sensörü özelliği sinyal kolu üzerinden Autoya alındığında devreye girerek hava karardığında aracın farlarını otomatik olarak acar aydınlandığında ise kapatır.
Yağmur yağması durumunda silecekleri çalışmasını sağlayan ve silecek sensörü olarak da geçen yağmur sensörü, sürücülerin güvenliği ve sürüş kalitesi açısından oldukça önemlidir. Yağmur sensörleri ön camın iç kısmına, araçların dikiz aynasının arkasına monte edilir.
Yağmur sensörü, optoelektronik bir yöntem aracılığıyla ön camdaki su damlalarını kaydeder. Daha açık söylemek gerekirse, su damlalarının neden olduğu ışık kırılmasını tespit eder. Bu amaçla optik ünite içerisinde bulunan ışık yayan diyotlar, cam yüzeyine kızılötesi ışık gönderirler.
Dış havanın sıcaklığına göre kombinin iç yanma boyunu ayarlayan bir sensördür. Dış hava sensörünün yaptığı görev dış ortam sıcaklığına göre kombinin ayarlanan sıcaklığını kontrol altına almaktır. Genel olarak; Kombiye veya oda termostatı gibi bir kumandaya dış hava duyar elemanına (sensörüne) bağlanır.
Bir sensör bulunduğu çevrede meydana gelen fiziksel değişikliği algılar ve bunun sonucunda bağlı olduğu sisteme sinyal iletir. Kısacası fiziksel bir olguyu ölçülebilir hale getirerek insanlar ya da diğer cihazlar tarafından okunup anlaşılabilmesini sağlar.
Far sensörü sistemi sayesinde aracın aydınlatması, ışığa duyarlı hale gelir. Örnek olarak hava kararmaya başladığında ya da gündüz saatlerinde bir tünelden geçerken far sensörleri sayesinde farlar otomatik olarak devreye girer. Böylece hem aracın hem de diğer araçların ve yayaların güvenliğine dikkat edilir.
Yağmur sensörü ön camda, iç dikiz aynasının önünde yer alır. Kısa bir dokunma, cam sileceklerinin bir tur gidip gelmesini sağlar. Bu konum seçilince, sistem ön cama su geldiğini algılar ve uygun silme hızıyla silme işlemini başlatır.
Akış sensörü, bir borudan ya da tesisattan geçen sıvı ya da su buharının akış değerini ölçmeye yardımcı olan bir cihazdır. Bu sensörlerde bulunan mekanik ve elektronik parçalar sayesinde bir akışkanın akış değeri kolaylıkla hesaplanabilir.
Sıvı seviye sensörleri, su depolarında, endüstriyel tanklarda, yağ tankları, akaryakıt depolarında, kuyularında vs. kullanılır. Örneğin, otomobillerdeki yakıt seviyesini gösteren ibre, verdiği değeri bir sıvı seviye sensöründen almaktadır.
Isı sensörleri, soğutucu sıcaklığını ölçer ve ECU'ya bilgi gönderir. Isı sensörü, kontrol ünitesinin motorun aşırı ısınmasını veya sıcaklıktaki olağandışı artışı belirlemesini sağlar. Araç üreticilerine bağlı olarak bu sensör, termostatın yanına veya içine monte edilir.
Dedektörün çalışma prensibi oldukça basittir. Ev içerisinde belirlenen yere yerleştirilen dedektörün ucunda açık bir sensör bulunur. Bu sensör suyla temas ettiğinde kısa devreye neden olur ve alarm sistemini devreye alır. Bu şekilde evde meydana gelen su baskını kolay bir şekilde fark edilebilir.
Silikon yapıştırıcının kalınlığı, maddesi tıpkı jel gibi sadece az daha sert. Çok enteresan ki silikon jel yerine aynı kalınlıkta ve benzer yapıdaki silikon yapıştırıcı kullandım ve şu an sensör gayet güzel çalışıyor.
İki diyaframın esnemesi sonucu meydana gelen mesafeler, birbirinden ayrı iki adet kapasitans oluşturur. Oluşan iki kapasitans değeri arasındaki fark sensör tarafından tespit edilecektir. Ardından çeşitli sinyaller aracılığı ile çıkış sinyali gelir. Sonuç olarak alınan fark değerleri ile basınç ölçümü gerçekleşecektir.
Yağmur sensörü, camın iç kısmına monte edilmektedir. Yağmur sensörleri, infrared ışınları ve merkezi bir resim diyodu ile donatılmıştır. Infrared ışınları aracılığı ile, ön camı resim diyoduna aktarır. Yağmur damlalarının ön cama yoğun düşmesi nedeniyle, sensörler daha az ışık algılar.
PARK YARDIMI. Aracın tamponuna yerleştirilmiş ultrasonik sensörler, araçla engel arasındaki mesafeyi ölçer. Bu ölçüm, engele yaklaşıldıkça frekansı yükselen ve engelle araç arasında yaklaşık 20 ila 30 santimetre mesafe kaldığında sürekli hale gelen sinyal sesleriyle gerçekleşir.
Üründe hassas yağmur ayarı bulunmaktadır. Hassas far sensörü ayarı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri