Pasta dışı nasıl kaplanır? Bunun için krem şanti veya tereyağı kreması kullanabilirsiniz. Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir. Bu şekilde pastanın hem içi hem dışı kekle bütünleşip soğur ve üstüne şeker hamuru kaplaması yapmak için hazır hale gelir.
Bu çember kalıpların altı olmadığı için pasta hamurunuzu içine dökmeden önce yağlı pişirme kağıdıyla yanlarından sıkıştırarak altı kaplanır.
Pasta süslemeleri için kullanılan ganaj, genellikle çok katlı pastaların bir arada durabilmesini sağlayan bir dolgu malzemesi kıvamındadır. Kremanın ağırlığından uzak, ama lezzetin yoğunluğu bakımından göz ardı edilemez bir tada sahiptir.
Bana çok fazla soru geliyor; kremşanti yerine pastacı kreması ile pasta kaplanır mı diye. Sorulara cevaben bu tarifi paylaşmak istedim. Evet pastacı kreması ile elbette yapabilirsiniz.
Süt, toz şeker, un ve nişasta tencereye alınarak sürekli karıştırılır pütürler tamamen eriyince ocağa alınır ve kaynayana kadar karıstırarak pişirilir. Dibinin tutmaması için karıştırma işlemini bırakmıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika kaynatmaya devam edilir.
İlgili 16 soru bulundu
Ilık sütle ıslatın. Mis sütle çırptığımız, Piyale krem şantiyi sürün diğer tarafını da ıslatıp üzerine kapatın. Tekrar üzerine, Mis sütle çırptığımız krem şantiyi her tarafına sürün. Pasta pompasına koyduğumuz, Piyale krem şantiden, kenarlarına süsler yapın rendelediğimiz Karmen çikolatayı da kenarlarına yapıştırın.
Meyveli Pasta KremasıMeyveli pasta kreması, sade ya da çikolatalı kremayı tercih etmeyenler için güzel bir alternatiftir. Meyveli krema denilince ilk a... Krem Şantili KremaKrem şantili krema, klasik pasta kremasından biraz daha farklıdır.
1 paket sıvı krema boşaltılır ve çırpmaya devam edilir. Daha sonra ocağa konulur orta ateşte devamlı çırparak koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika daha pişirilir ve ocaktan alınır.
Araç kaplama uygulaması yapıldıktan sonra aracınızın yüzeyine cila uygulaması yapabilirsiniz. Mat renkler hariç parlak tüm renklerde cila uygulaması yapabilirsiniz.
Bu nedenle hizmet veren bazı kişiler tabelalara “Pasta ve Cila” yazabilir. Temel olarak pasta işlemi ile solmuş ya da çizilmiş boya aşındırılır, cila işleminde ise aşındırılan yüzey kaplanır ve hem koruma sağlanır hem de soluk ya da çizilmiş kısımlar ilk günkü haline çevrilir.
Tereyağını derin bir kaba alıp mikserle krem gibi olana kadar çırpılır, ardından yavaş yavaş pudra şekerini ekleyip, kıvam alana kadar çırpılır. Kıvam alınca istenilen uç sıkma torbasına eklenir ve sıkma işlemi başlatılır.
Yaş Pastayı Streç Film ile Sarabilirsiniz
Yaş pasta saklama konusunda streç size her zaman yardımcı olacaktır. Yaş pastayı güzelce sarmak adına streç film işlevsel bir seçenektir diyebiliriz. Birkaç kat filmle sardığınız yaş pastayı buzluk içerisinde saklayınız; böylece yaş pasta günlerce taze kalacaktır.
Şeker hamuru tarifi
Yaklaşık 1,2 kg çıkar ve ortalama 28 cm'lik bir pastayı kaplamak ve süslemek için yeterlidir.
1 litre sütten yaptığınız ve kıvamı cıvık kalan muhallebinize 2,5 yemek kaşığı kadar nişasta ilave etmeniz yeterli.
Krem tartar, tartarik asitten elde edilen bir potasyum tuzudur. Kimya alanında bu şekilde tanımlanmaktadır. Mutfakta ise; adeta kıvam verici ve mayalama özelliği olan bir katkı maddesi olarak bilinir. Krem tartar, yumurta aklarının çırpılmasından sonra sönmemesini sağlayan kıvam verici bir malzeme olarak kullanılır.
Öncelikle bir fincan soğuk sütle bir poşet krem şantiyi büyük bir kaseye boşaltın ve kaymak gibi bir kıvam alana kadar çırpın. Oldukça katı bir kıvam alacak. Hemen dolaba kaldırın ve iyice soğusun.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz. Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte devamlı çırparak karıştırıyoruz. Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Pastacı Kreması İçin; orta boy derin bir tencere içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyun. Son olarak karışım üzerine 2 su bardağı süt dökün. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
Yarım su bardağı süt ve toz krem şanti bir kaba alınır, köpürtülür. Buzdolabında bekletilir. Tamamen soğuyan krema krem şantiye eklenir. Mikser ile pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpılır.
Nişastayı yarım su bardağı suda eritin. Kaynayan şekerli sudan biraz alıp nişastalı suyu ılıştırın. Nişastalı suyu tencereye boşaltıp hepsini karıştırın. Arzu ederseniz karışımı birkaç parçaya ayırıp içine gıda boyası ekleyin.
Lokum ve kabartma tozu üretiminde de kullanılan krem tartar pastacılık sektörünün en temel malzemelerinden biri. Sodayla bir araya geldiğinde kabartma tozunu oluşturan krem tartar, şekerlemelere ve şekerle kaplı ürünlere daha kremsi bir doku vermeye yarıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri