Bir kap içine 1 yemek kaşığı lavanta yağı ve karbonat ekleyin. Bu malzemelerin üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin ve karıştırın. Şimdi, sünger yardımıyla bu suyu süngere alın ve yatağın her yerini bu süngerle silin. Karbonat yatağı temizlerken; lavanta yağı da yataktaki kötü kokuları gidermeye yardım edecektir.
Bunun için öncelikle yatağınızın kullanım talimatlarına bakmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer herhangi bir sorun teşkil etmeyecekse, leke çıkarıcı ve karbonatı yatak temizliğinde kullanabilirsiniz. Öte yandan elektrikli süpürge ve temiz bir bez de ihtiyaç duyacağınız malzemeler arasında yer alıyor.
Evinde karbonat bulunan kişiler biraz karbonat alarak su ile karıştırarak macun haline getirdikten sonra yatağın üzerinde oluşan sarı lekeye sürebilirler. Sürme işleminden sonra 1 saat beklendikten sonra nemli bir bez ile karbonatlı yerler titizlikle silinmelidir.
4) Deterjanla Yatağı Silin
Geldik işin en önemli aşamasına. Şimdi derin kova içinde 1 fincan beyaz sirke, 1 fincan karbonat ve 2-3 litre suyu karıştırın. Elde edilen bu karışım, sizin yatak temizliğinize yardım edecek etkili deterjanınız olacak.
İlgili 18 soru bulundu
Peki çamaşır suyunun sararmış yatakların bir numaralı düşmanı olduğunu biliyor musunuz! Temizlik kovamızın yarısına kadar soğuk su koyduktan sonra içerisine 1 kapak çamaşır suyu ekleyin. Hazırladığınız karışıma mikrofiber bezi batırıp çıkardıktan sonra yatağınızı ovarak güzelce silin.
Leke çıkarıcı, sirkeli karışımlar, sıvı deterjan ürünleri veya sıvı sabun yardımıyla yatak başlığının temizliğini yapabilirsiniz. Buradaki püf nokta tüm bu yöntemleri kullandıktan sonra temizlediğiniz başlığı temiz bir bez yardımıyla kurulamaktır.
Kokuları yok edebilmek için yatağın üzerine karbonat serpiştirdikten sonra 30 dakika boyunca beklemelisiniz. Daha sonra tekrar elektrik süpürgesiyle temizleyebilirsiniz. Karbonatlar doğal koku giderici olarak kullanılabilir ve yataktaki her türlü kokuyu hızlıca giderir.
Karbonat, etkili bir temizlik malzemesidir ve yüzeylerdeki kir ve lekeleri çıkarır. Çamaşır makinesinde deterjan yerine kullanılabilir. Ayrıca bulaşık makinesinde de tercih edilebilir. Karbonat, fırın temizliğinde de kullanılır.
Karbonat, suyla birleştiğinde köpürmeye başlayacaktır. Kumaş üzerindeki leke, köpürme anında aşınacak ve yumuşayacaktır. Bu esnada, lekelerin ve izlerin koltuktan daha kolay temizlenmesi sağlanabilir. Karbonatlı suyu, koltuk temizliğinde kullanarak evde daha temiz koltuklar kullanabilirsiniz.
Karbonat ile yatak temizliği, yatağınızın çarşaflarını kaldırdıktan sonra her bölgesine denk gelecek şekilde karbonat dökün. Döktüğünüz karbonatların üzerinden yatağınızı dairesel hareketler ile ovalayın. Yatağınızın bu şekilde 2-3 saat kalması tavsiye ediliyor.
Beyaz çarşaflarınızı 40 derecede yıkamanız yeterli olacaktır. Renklilere oranla beyaz çarşaflar çok daha fazla kir ve leke gösterebilir. Beyaz çarşafları 60 derecede de yıkayabilirsiniz. Buna karşın mümkün olduğunca bu dereceyi tercih etmemelisiniz.
Eskişehir doğa temizlik olarak (Eskişehir koltuk yıkama) yatağınızın ön yüzeyini, arka yüzeyini ve yan çerçevelerini detaylı bir şekilde yıkarız. Yatağınızın kuruma süresi yaz aylarında 4 ila 6 saatte kış aylarında ise 5 illa 7 saat arasında kurur.
Yatak odasında yer alan dolapların temizliği vakumlu süpürgeler ile yapılmalıdır. Vakumla yapılan temizlik sonrasında yatak odasında bakteri veya toz kalmayacaktır. Aksi durumda yatak odasını doğru bir şekilde temizlemiş olmazsınız.
Aynı koltukta olduğu gibi sirkeli ya da amonyaklı karışımlar ile idrar kokusundan kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda yataktan çiş lekesi çıkarma işlemi içinde bu yöntemler uygulanabilmektedir. Temizleme işleminden sonra en az 5-6 saat odayı havalandırmanızı öneriyoruz.
- Sıra yatak altına gelince biraz daha gözünüz korkabilir. Yatak altına ulaşmakta zorluk yaşıyorsanız uzun bir sopa kullanabilirsiniz. Temiz ve nemli bir bezi sopaya dolayınız ve yatağın altını bu şekilde temizleyiniz. Hatta nemli beze sirke dökerek yatak altını temizlemek bakterilerin de ölmesine sebep olur.
Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Evde Yüzey Temizleyici Yapımı Yüzeyler, evlerde temizlik gereksinimi en yüksek alanlarımızdır. Evinizin yüzeylerini kimyasal kullanmadan temizlemek istiyorsanız sirke ve karbonat kullanabilirsiniz.
Karbonat bazik, sirke asidiktir ve karbonat ile sirkeyi bir araya getirdiğinizde çoğunlukla sodyum asetat elde edersiniz. Ayrıca tek olarak gösterdikleri etki de yok olur. Ayrıca sirke, karbonatın fazla köpürmesine neden olur.
Güneş lekelerini azaltıcı etkiye sahip olan karbonat maskesi, hem doğal hem ucuz ve oldukça etkili bir maskedir. Cildi rahatlatmasının yanı sıra ciltte oluşan koyu lekelerin solmasını sağlar. Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan karbonat, antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki mikroorganizmalardan kurtulmayı sağlar.
Karbonatı bir bardak suda çözdürdüğünüzde ter ve kusmuk lekelerinde etki sağlayabilirsin. Bunun yanında kırmızı şarap lekesi gibi zorlu lekeleri çıkarmak için mısır unu ve bebek pudrasını karıştırıp bir macun elde edebilir ve uygulayabilirsin.
Beyaz kalıp sabun, deri koltuklarda kullanılması uygun malzemeler arasındadır. · Deri koltuk, beyaz sirke ve su karışımıyla da temizlenebilir. · Aynı zamanda arap sabunu ve su karışımından elde ettiğiniz solüsyon ile deri koltukta oluşan leke çıkarılabilir.
Soda , sirke , sabun beyaz koltuk temizliğinde etkili olacak doğal malzemelerdir. Hem oldukça sağlıklıdır , hemde koltuklarınız zarar görmez.
Koltukların daha iyi temizlenmesi için sirke, bulaşık deterjanı ve soda karıştırılarak su hazırlanır ve koltuklar hazırlanan su ile iyice silinir. Süet koltukların üzerinden leke ve kirlerin kolayca arınmasına yardımcı olacaktır. Koltukların temizlenmesinde etkili olan diğer yöntemlerden biri de beyaz sabundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri