Terlemeyi önleyici bir deodorant olduğu için, gece yatmadan önce temiz ve kuru cilde uygulamanızı öneririz. Uzun süreli etkisi sayesinde günde bir kereden fazla uygulamanıza gerek kalmayacaktır.
Doğru da aslında! Ancak uzmanlara göre gece yatmadan önce sıkarsanız da etkili çözüm olabilir. Gece, teniniz deodoranta daha iyi uyum sağlayabilir ve gece terlemeleriniz sabaha istenmeyen koku olarak çıkmayabilir.
Ne zaman: Banyodan hemen sonra!
Kullandığın deodoranttan en yüksek etkiyi almak ve kötü kokuları daha oluşmadan yok etmek için deodorantını banyodan çıktıktan hemen sonra uygulamalısın.
Deodorantın öneminden daha önce bahsetmiştik. Nasıl ki parfüm deodorantın yerini tutmazsa, aynı şekilde deodorant da parfümün yerini tutmaz. Gün boyu güzel kokmak istiyorsanız, temiz teninize deodorant uyguladıktan sonra parfümünüzü sıkabilirsiniz.
Deodorant ve antiperspirant ürünler mutlaka doğrudan cilde uygulanmalıdır. Kıyafet üzerine uygulanan ürünler, kötü kokular ile mücadele edemez. Ayrıca kıyafet üzerine uygulama yapıldığında ürünlerin kokuları, vücut kokusu ile karışır ve bu nedenle istenen etki görülmez.
İlgili 31 soru bulundu
Deodorantı kıyafetlerinizin üzerine sıkmayın. Direkt koltuk altına uygulamalısınız. Ne zaman: Duştan hemen sonra koltuk altına sıkılabilir.
Temiz ve Kuru Cilde Uygulama Yapın
Uygulama için en doğru zamanın duş sonrası olduğunu söylemek yanlış olmaz. Terlemiş koltuk altlarını antiperspirant içeriklerle buluşturmak, sanıldığının aksine ter kokusunu gidermiyor, daha kötü bir kokunun yükselmesine sebep oluyor.
Deodorant Kıyafete Sıkılır mı? Deodorantı kıyafetlere veya terli olan bölgeye sıkmaktan kaçınmak gerekiyor.
Her gün deodorant kullanımı gözenekleri tıkar ve çeşitli hastalıklara sebep olur. Deodorant kullanmadan önce koltuk altı su ve sabunla iyice yıkanmalıdır.
Roll-on deodorantın uygulanması genellikle daha kolaydır ve deodoranttan daha az dağınıktır. Bununla birlikte, deodorant kötü kokuları kontrol etmede daha etkili olabilir.
Ergenlik çağından sonra koltuk altı tüylerinin temizliği ve uygun deodorant kullanımı sıklaşmaya başlar. Ergenlik çağına gelmemiş, 16 yaşın altındaki çocuklar için deodorant kullanımı uygun değildir.
Bu sebeple duştan sonra zaten nemli olan vücudunuzda bakteri oluşumunu engellemek için deodorant kullanmalısınız. Özellikle koltukaltı bölgesi kollarımızı genelde kapalı tuttuğumuz için nem ile birlikte bakteri oluşumuna oldukça müsaittir.
Deodorant ne kadar sıkılmalı ve hangisi ne miktarda kullanılmalı gibi sorular akıllarda yer almaktadır. Bu noktada tercihiniz ve ihtiyacınız göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise deodorantların vücudunuza ya da koltuk altınıza en az 15 cm lik mesafeden sıkılması gerektiğidir.
Roll-on, koltuk altı sticklerine gelecek olursak içeriği dolayısıyla hassas vücutlarda çok ciddi tahrişe sebep olabilir. Kanser yapma riski hakkında kesin bir şey söylemek mümkün olmasada gerekmediği sürece uzak durmakta fayda olduğunu bilmekte fayda var.
Deodorantlar, terlemeyi engelleyen kimyasallar içerirler. Bu yüzden ayaklarınıza deodorant sıkmak, ayaklarınızın terleyerek kokmasını engelleyecektir.
Deodorant kullanabilirsiniz, ancak bunlar da terlemeyi engellemez, sadece ter kokusunun bastırılmasına yardımcı olur.
İçinde alüminyum klorohidrat, alüminyum zirkonyum gibi maddeler bulunan deodorantlar, gözenekleri kapatır. Dolayısıyla sağlığınıza zarar vermeden, kokuyu yok etmek için terlemeye engel olmadan, sadece bakterilerle savaşan ürünleri kullanarak cilt florasını koruyabilirsiniz.
Marketlerden aldığımız Deodorantlar ikiye ayrılır; Deodorantlar ve Antiperspirantlar. (Ambalajında yazar). Bu ürün deodoranttır. Yani etkisi 5-6 saat sürer, iz bırakmaz, terlemeyi engellemez.
Koltuk altı terlemesine guatr, kansızlık gibi iç hastalıklarının eşlik ettiği pek görülmez. Koltuk altı terlemesine çözüm, terleme kesici aliminyumlu losyonlar, iyintoforez, botox (botoks) ve cerrahi yöntemler olabilir. Günümüzde en çok tercih edilen yöntemler botox ve cerrahi tedavilerdir.
Vajinal duş yapmak için özel olarak tasarlanmış bir cihaz kullanılabilir. Bu cihaz, suyun vajina içine verilmesini sağlar ve daha sonra bu su tekrar cihaz yardımıyla dışarı alınır. Vajinal duş yaparken, doğru sıvının kullanılması ve cihazın temizliği de önemlidir. Duş yapmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Bu doğru bir uygulama ama bu iki üründen sadece parfüm güzel koku vermesi için kullanılıyor. Deodorantın görevi ise ter gibi kötü kokuları önlemek. - Parfümler vücuttaki kötü kokular üzerine herhangi bir işlem yapmazken, deodorant ise kötü kokuları engellemek için çalışıyor. Zaten deodorantın anlamı koku önleyicidir.
Etkili bir kullanım için temiz vücuda uygulanmaları tavsiye edilen parfüm çeşitleri, deodorantlara göre daha yoğun esans içerir. Deodorantlar, parfümlerden farklı olarak özellikle koltuk altı gibi sık ve yoğun şekilde ter üreten bölgelerde meydana gelebilecek vücut kokularını önlemek amacıyla kullanılır.
Tüm deodorantlarda olduğu gibi, doğal deodorantlar içinde en uygun zaman duştan sonra temiz ve kuru cilde uygulama yapmaktır. Bundan sonrası için gün içerisinde dilediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz sıklıkta uygulayabilirsiniz.
Bu video Amerika'da kitlelere ulaştığı an ünlü cilt uzmanlarından Christine Choi Kim de hemen şu açıklamalarıyla kadınları uyardı: “Deodorantın koltuk altı olmasında bir sebep var. Yüzümüz gibi hassas bir bölgeye bu kadar kimyasal madde içeren bir ürün asla uygulanmaması.
Parfümlerin daha kalıcı olmasını sağlamak için mutlaka banyo ve duş sonrasında cilde uygulanması önerilir. Banyo sonrası açılan cilt gözenekleri parfümün tene nüfuz etmesini sağlar ve uzun süre kalıcılık etkisi korunur. Parfüm nereye sıkılırsa kalıcı olur konusu da önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri