Yaz okulu sonunda hesaplanan ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO), öğrencinin yaz okuluna başlamadan önceki (bahar yarıyılı) AGNO'sunun yerine geçer. Yani hangi dönem dersini alırsanız alın geçmiş dönem AGNO değeriniz değişmez, sadece son AGNO değeriniz değişecektir.
15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
S: Yaz okulunda alınan derslerin notları AGNO'yu nasıl etkiler? C: Yaz Okulu sonunda hesaplanan ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO), öğrencinin yaz okuluna başlamadan önceki (bahar yarıyılı) AGNO' sunun yerine geçer.
Yaz okulunda alınan dersin harf notu ve kredisi Genel Not Ortalamasını etkiler. Tekrar edilen bir ders için son not dikkate alınarak kredisine göre Genel Not Ortalaması hesaplanır.
Yaz okulunda iki dönem üst üste AGNO'su 2.00'ın altında olmayan öğrenciler yaz okulunu takip eden güz ve bahar yarıyıllarından ders alabilirler. Yaz Okulu sonunda AGNO'su iki dönem üst üste 2.00'ın altına düşen öğrenciler başarısızlığı devam ettiği sürece müteakip Page 2 güz ve bahar yarıyıllarında yeni ders alamazlar.
İlgili 30 soru bulundu
YAZ OKULU SINAVI DEĞERLENDİRME HAKKINDA
Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir ders alamazlar. 8) Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler.
a) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda, Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla 20 AKTS'yi geçmeyecek ve en fazla 12 ulusal kredi saat olacak şekilde dört adet ders alabilir. Ancak, bir dersin ulusal kredi saatin üzerinde olması halinde sadece bu ders alınabilir.
(6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır.
Yaz okulunda başarılı olan öğrencinin yönetmeliğe göre bursu kesilemez.
Öğrenci, AGNO'sunu yükseltmek isterse; kendi isteğiyle 1. ve 2. yarıyıllarda öncelikle DD ve DC aldığı derslerini(örnekte A, B ve D dersleri) tekrar alabilecektir. Öğrencinin AGNO hesaplamasında tekrarladığı bir dersten aldığı en son not kullanılacaktır.
Yaz Okulu´nda not değerlendirme sistemi dersin öğretim yılı içerisinde (güz-bahar) nasıl verildiyse aynı şekilde olmak zorundadır. Örneğin normal dönemde final sınavı olan bir dersin yaz okulunda da final sınavı olmak zorundadır. Yaz okulunda telafi ve bütünleme sınavı yapılmamaktadır.
Alttan ders hem kendi dönemini etkiler hemde Genel Not Ortalamanizi etkiler. 1. sene 1. dönem alıp veremediğin dersi; 2. sene 1. dönem alırsan ve verirsen; 2. sene 1. dönemim ortalamasına etki eder.
Yaz okulu Sınavı 04 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 14.00'da yüz yüze yapıldı. Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanlar hesaplandı. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler. Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.
Yaz Okuluna kayıt yaptıran her öğrenci toplam en fazla 13 kredilik/20 AKTS'lik ders alabilir; ancak, bir dersin kredi saatinin 13'ün/AKTS'sinin 20'nin üzerinde olması halinde sadece bu ders alınabilir.
6) Öğrenciler aynı anda iki farklı Üniversiteye Yaz Okulu başvurusu yapabilir. İki farklı üniversiteye başvuru yapan öğrenciler iki ayrı dilekçe doldurmak zorundadırlar.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
Tüm derslerden yoklama alınır ve devam zorunluluğu bulunur. Yaz okulu hakkında bilgi. En az 10 kişinin dekanlığa dilekçe yoluyla talep etmesi ve ders sorumlularının da yaz okulunda dersin açılmasını kabul etmesi sonucu yaz okulunda dersler açılır. Her istenen ders kesinlikle açılacaktır diye bir zorunluluk yoktur.
Son yarıyılda alabileceği en fazla ders yükü kadar derse yazılan ve bölüm veya programdan mezun olabilmesi için ders yükünü aşacak durumda sadece bir dersi kalan öğrenciler ilgili yönetim kurulu kararı ile bu tek derse de yazılmak koşuluyla ders yükünü bir ders (46 AKTS) artırabilirler.
MADDE 27 – (4) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz.
Alt yarıyıllardan veya bulunduğu yarıyıldan ders programında olduğu halde hiç almadığı dersi/dersleri bulunan öğrenciler başka üniversitelerin yaz okullarından bu dersi/dersleri alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri