İsterseniz ilgili klavye kısayolunu da kullanabilirsiniz: Windows ve Linux: CTRL + p. Mac: ⌘ + p.
Ctrl+P tuşu yazdırma komutunun kısayol tuşudur. P, print komutundan gelen bir kısayoldur. Ctrl tuşuna parmağınız basılı iken P harfine bastığınızda karşınıza yazıcı seçenekleri çıkacaktır. Buradan kağıt boyutu ve yazıcı seçenekleri ile ilgili ayarlamaları yapıp "tamam" tuşuna bastığınızda belgeniz yazdırılacaktır.
Ctrl + P: Bu kısayol, bir belgeyi yazdırmak için kullanılan en temel kısayoldur. Bir belgeyi yazdırmak istediğinizde, klavyenizdeki “Ctrl” ve “P” tuşlarına basın ve yazdırma işleminizi başlatın.
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
CTRL R : CTRL tuşu ile R harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, F5 tuşu ile aynı görevi görür yani refresh yani sayfayı yeniler.
İlgili 21 soru bulundu
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
Ctrl+Z: Geri Alma.
Klavyeyi kullanarak hızlı bir şekilde, tablolarınıza satır eklemek için Alt, E ve S tuşlarını kullanabilirsiniz. Satır eklemek istediğiniz hücreye gelin ve Alt tuşuna basın bırakın, E tuşuna basın bırakın ve S tuşuna basın bırakın. Satırın eklendiğini görürsünüz.
Kontrol-F5 veya Fn-Kontrol-F5: Odağı pencere araç çubuğuna taşıma.
Yazdırmak istediğiniz sayfayı, resmi veya dosyayı açın. Yazdır'ı tıklayın. İsterseniz ilgili klavye kısayolunu da kullanabilirsiniz: Windows ve Linux: CTRL + p.
Dosya > Yazdır'ı seçin. Ayarlar bölümünde İşaretlemeyi yazdır'ı seçin. Yazdır'ı seçin. Belgeniz açıklamalarla birlikte yazdırılır.
Yazdırmak istediğiniz çalışma sayfalarını seçin. Dosya > Yazdır'ı seçin veya CTRL+P tuşlarına basın. Yazdır düğmesini seçmeden önce Yazdır düğmesini seçin veya Ayarlar'ıayarlayın .
Donanımınıza bağlı olarak, Windows Logo Tuşu + PrtScn düğmelerini ekran yazdırma için kısayol olarak kullanabilirsiniz. Cihazınızda PrtScn düğmesi yoksa Fn + Windows logo tuşu + Ara Çubuğu tuş bileşimini kullanarak yazdırabileceğiniz ekran görüntüleri alabilirsiniz.
Bilgisayar klavyelerinde 2 tane bulunan Shift tuşları; klavyelerin sağ ve sol altında yer almaktadır. Klavyelerin sol alt kısmında yer alan Shift tuşu, Ctrl ve Fn tuşlarının üzerine yer alırken; sağ altta yer alan Shift tuşu ise, klavyelerin sağında yer alan Ctrl tuşu veya yön tuşlarının üzerinde konumlanmıştır.
Alt veya F10. Farklı bir sekmeye gitmek için erişim tuşlarını veya ok tuşlarını kullanma. Odağı şeritteki veya eklenti bölmesindeki komutlara taşıyın. Şeritteki öğeler arasında sırasıyla aşağı, yukarı, sola veya sağa hareket ettirme.
Windows masaüstü: Bir pencereyi zorla kapatmak için alt + f4 tuşlarına basın.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
#windows #klavye #kısayol Windows tuşu + L = Ekranı kilitle CTRL + A = Tümünü kopyala CTRL + F = Sayfada ara CTRL + Z = Geri al Shift + Delete = Dosyayı kalıcı olarak sil Windows 10'da işinizi hızlıca halletmenizi sağlayacak sayısız kısayol tuşu olduğunu biliyor muydunuz?
Sunumu istenilen slayttan başlatmak Kısayol: Shift+ F5
İleri geri sayfalar arasında kaybolmadan Shift F5 kısayolu ile Sunumunuzu durdurduğunuz slayttan tekrar başlatabilirsiniz.
Örneğin, CTRL+K tuşlarına basmak, seçili metni kalın yapar.
Ctrl+Shift+Enter tuşlarına bastığınızda, Excel formülü otomatik olarak { } (açma ve kapatma ayracı çifti) arasına ekler.
Bu tuş, Türkçesi sayfa yukarı anlamına gelen İngilizce “Page Up” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Metin içerisinde bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) yukarı yönde hareket etmeyi sağlar. Kaynak: Günal, S.(2016).
Bu tuş, Türkçesi sayfa aşağı anlamına gelen İngilizce “Page Down” ifadesiyle veya kısaltmasıyla adlandırılmıştır. Metin içerisinde bir sayfa (bir ekran görüntüsü kadar) aşağı yönde hareket etmeyi sağlar. Kaynak: Günal, S.(2016).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri