Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Mide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Az yağlı olarak hazırlanan mercimek çorbası zayıflamaya destek olur. İçeriğindeki yüksek lif nedeniyle midede sindirimi uzun süren çorba, iştahın kontrol altına alınmasına yardımcı olur.
Mercimek çorbası kalori olarak 36 kalori ile en düşük az kalorili çorba olduğundan dolayı diyet çorbalar listesinin başındadır. Çorba diyeti 2 şekilde yapılır: Birincisi; var olan diyet listesine çorba ekleyerek, daha başka kalorili yiyeceği listeden çıkartırsınız.
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler. Zengin potasyum içermesi nedeniyle yüksek tansiyonu düşürücü etkiler yapar.
Kalsiyum, demir ve manganez bakımından da oldukça iyi bir seviyededir. Besin değeri oldukça yüksek bir baklagil olan mercimekten yapılan bu çorba, bağışıklık sistemini de kuvvetlendirmeye yardımcı olur. Bu sayede grip ve soğuk algınlığını kolay atlatmasını sağlıyor.
Ayrıca çorbanın büyük kısmı sıvı olduğu için özellikle yaz aylarında vücudun su ihtiyacının karşılanmasında önemli ölçüde destek oluyor. Sıcak havalarda içilen çorba; yağlı ve karbonhidrattan zengin ağır yemekler yerine hafif bir seçenek olarak yerini alıyor. Kişinin daha rahat ve serin hissetmesine yardımcı oluyor.
Soğuk bir şekilde servis edilen bu çorba, buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. Erzincan mutfağıyla özdeşleşen soğuk ayran aşı, özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da sık sık tüketilir. Bazı yörelerde 'gırar' olarak da bilinen bu çorba, nohut, buğday ve mısır ile hazırlanır.
Haejang-Guk yani akşamdan kalma çorbası (Hangover Stew) , Kore mutfağında çok içtikten sonra tedavi niyetine içilen bir yahni benzeri bir çorba türüdür. Aynı zamanda Sulguk olarakda geçmektedir. Genellikle kuru Napa lahanası, sebzelerin et suyunda et ile pişmesiyle oluşur.
Çorba diyeti ile 1 haftada ortalama 5 kilo verilebilir. Diyetinizin sağlıklı olması için günlük besin ihtiyacınızı karşılamanız önemlidir ve çorba bunun için harikadır. Çok çeşitli, besin değerleri yüksek, düşük kalorili çorbalar tüketmeye özen gösterilmelidir.
3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını bir tavada kızdırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyin ve 2 dakika yağı kızdırdıktan sonra ocaktan alın. Çorbayı bir kaseye alın ve üzerine kızdırdığınız yağdan gezdirip servis edin.
Özellikle kırmızı mercimek besin değeri açısından vücuda sağladığı imkanlar nedeni ile ödem attırıcı görevi görür ve kilo vermeyi sağlayarak daha sağlıklı bir diyet programı uygulamanıza yardımcı olur.
Vücudun sıvı ihtiyacını karşılamada önemli bir rolü olan çorba besini, mideyi kaplar ve uzun süreli tokluk hissettirir. Yapacağınız mercimek çorbasının bilinen mercimek çorbalarından tek farkı yağ yakıcı ve ödem atıcı muhteşem gıdalarla hazırlanmasıdır.
1)Lifli Beslenin!
Bu lifler, bağırsaklara su emilimini arttırarak dışkı hacmini arttırır ve dışkı kıvamının daha yumuşak olmasını sağlar. Kurubaklagiller, taze sebze ve meyveler lif içeriği en yüksek besinlerdir. Haftada en az 2 kez nohut, kuru fasulye, barbunya gibi kurubaklagilleri tüketmeye özen gösterin.
Pırasa, bal kabağı ve benzeri diğer prebiyotik sebzelerle hazırlanan çorbalar kabızlık şikayetini rahatlatır. Prebiyotikler; iyi bakteriler olan probiyotiklerin bağırsak dokusuna tutunmasını sağlayan lif yapısıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri