Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yazın zeytin kaç günde bir sulanır?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yazın zeytin kaç günde bir sulanır?

Genel olarak zeytin sulama işlemi 20-30 günde bir yapılır. Haziran ayında genç fidanlara sulama yapılır. Kanserli zeytin ağaçlarının budanması bu ayın sonuna doğru gerçekleşir. Temmuz ayında ise zeytin sulama işlemi 15'er günlük periyotlar şeklinde devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Zeytin yazın sulanır mı?

Yani diğer meyve ağaçları gibi zeytin de yaz aylarında sulanmalıdır. Dört mevsim yeşil olan zeytinin yaşamının devam ettirmesi için, Mayıs ile Ağustos ayları arasında sulama yapılması önerilmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arastirma.tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı yazın kaç günde bir sulanır?

Zeytin güvesi meyve nesline karşı dikkatli olunur ve sulu veya toz kükürt uygulanır. Temmuz Yeni zeytinliklerde 15'er günlük periyotlarla sulamaya devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: agrolidya.com

Zeytin kaç gün arayla sulanır?

Dikimi yapılan bölgenin iklim ve toprak yapısına göre sulama aralığı değişmektedir. Genel olarak zeytin ağacı 20-30 gün bir sulanmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ne zaman sulanmaz?

Hasadın bitiminden Şubat-Mart aylarına kadar devam eden kış dinlenme döneminde su gereksinimi en düşük seviyededir. İlkbaharda yeni sürgün ve somakların oluşmaya başladığı dönemde topraktaki suyun yeterli düzeyde olması arzulanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: abidintatli.com.tr

Zeytinde sulama takvimi nasıl olmalı?

İlgili 17 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Zeytin çok su ister mi?

Zeytin ağaçlarının iklim koşullarına göre yıllık su ihtiyacı değişiklik gösterir. Ortalama 1-3 ton arasında suya ihtiyaç duyar. Kuraklığın veya sulama yapılmamasının zeytin ağaçlarına etkileri zeytinin kuraklığa dayanıklı olması, sulanmaması anlamına gelmemelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Zeytin sulaması nasıl yapılır?

Kurak mevsimlerde 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Hafif sürümle kaymak kırılarak, yabancı otların gelişmesi önlenir. Zeytin fidanlarının hızlı büyümeleri için fidan başına 50 gram amonyumsülfat, 50 gram süper fosfat ve potasyum sülfat fidan izdüşümüne verilerek arkasından sulama işlemi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Zeytin ağacı neyi sever?

Zeytin ağacı için en verimli ortam yazları sıcak, kışları ise ılıman geçen iklimlerdir. Zeytin ağacı ışığı, güneşi ve 15°C üstündeki sıcaklığı sever. Derinlere uzayan kökleri sayesinde kalkerli, çakıllı, taşlı ve kurak topraklarda yetiştirilmeye elverişlidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kristalyaglari.com

Zeytin çiçek zamanı sulanır mi?

Çiçek Zamanı Zeytin Sulanır Mı? İklimin kurak gittiği yıllarda zeytin ağacına kışın sulama yapılmalıdır ve aynı zaman da çiçek döneminde iklim kurak giderse sulama yapılmadır. Zeytin ağacı çiçeklenme döneminde ara dönem bakım, arazi sürme ve çapalama yapılması uygun değildir. Şayet bakım yapılırsa çiçekler dökülür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacı susuz yetişir mi?

Zeytin meyvesinin daha iri ve kaliteli olması için yaz aylarında çekirdek sertleşmesi tanenin gelişmesi için suya ihtiyaç vardır. Bu dönemde yağışlarla karşılanamayan su ihtiyacı sulama ile karşılanır. Diğer yağış türleri yani dolu ve kar zeytincilik için istenmeyen yağışlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: zeytindostu.org.tr

Zeytin ağacı yazın budanır mı?

Sofralık çeşitlerde meyve seyreltmesi amacıyla yapılan budamalar meyvelerin daha iri olmasını sağlar. Zeytin dal kanseri ile bulaşık zeytin ağaçlarına, yaz budamalarının tatbik edilmesi önerilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tarimorman.gov.tr

Zeytin ağacı ne kadar su ister?

Zeytin ağacı hem susuz yerde hem de sulanan arazide yetişebilmektedir. Farkları verimi etkilemekte olup sulama miktarı ağaç yaşına göre değişmektedir. En doğru sulama miktarı: ağaç yaşı*20 litre olarak ağaçlara su verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacının yaprakları neden kurur?

Yapraklar, zeytin ağacının sağlık göstergesidir. Kurumaları, sararmaları, düşmeleri; ağacın iyi bakılmadığının, yeterli su almadığının, toprağın gübreye ihtiyacı olduğunun göstergesidir. Zeytin yaprakları, ışık, yüksek veya düşük sıcaklık gibi, ekstrem çevre şartlarına karşı hassastırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Çiçek açmış ağaç sulanır mı?

Çiçeklenme döneminde (normalde bahar aylarında) sulama uygulamaları çok önemlidir. Çiçeklenme dönemi süresince meydana gelen herhangi bir su stresi, üretimde ciddi bir düşüşe neden olur. Sulama, salma sulama veya yağmurlama sulama yöntemleri ile yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin verimi artırmak için neler yapılmalıdır?

Her yıl ocak ve mart ayları arası gübreleme, zeytin verimi için iyi olacaktır. Kurak yaz döneminde sulama ile daha verimli zeytinler elde edebilirsiniz. En ideal yöntem damlama ile sulama olacaktır. Ağaçları korumak için her yıl bordo bulamacı uygulaması yapılmalıdır.Bordo bulamacı ise kireçli ve ilaçlı sudur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

1 adet zeytin ağacı kaç kilo zeytin verir?

Olgun bir zeytin ağacının ortalama olarak verimi 22 ila 90 kg arasındadır. Tabii ki, tek bir zeytin ağacının 820 kg zeytin ürettiği gibi sıra dışı durumlarda vardır. Bununla birlikte, zeytin ağaçlarının ortalamanın üzerinde bir verim vermeleri için 30-40 yaş arasında olmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: wikifarmer.com

Zeytin dökülmemesi için ne yapmak lazım?

Zeytin Çiçek Dökmemesi İçin Ne Yapmalı ? Zeytin ağaçlarında çiçeklenme döneminde çiçek dökmesi farklı sebeplerden olabilir. Eğer sıcaktan dolayı çiçek dökmesi oluyor ise, çiçekler açmaya yakın yüzde 10 luk çinko ve bor içerikli sıvı gübre, sunguart kaolin ile karıştırılıp zeytin ağaçlarına verilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin ağacının yanına hangi ağaç dikilir?

20 MİLYONU AŞKIN ZEYTİN AĞACI VAR

Her ağaçtan 150-200 kilo zeytin üretiyoruz. Bu ağaçların yüzde 85'i büyük ağaçlardır. Zeytin ağaçlarının arasına buğday ve arpa olmak üzere birçok şey de ekilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Zeytin ağacı çabuk büyümesi için ne yapılır?

Gübre ve bitki besin elementleri kullanarak gelişime katkı sağlanır ama hızlı büyümesine en iyi etki eden bitki gelişim düzenleyici içerisinde benzyladenin ve gibberellin hormonlarının bulunması zeytin ağacını hızlı bir şekilde büyütmesine ve gelişmesine etki eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: e-fidancim.com

Zeytin için en iyi gübre hangisi?

Kireci az olan topraklara amonyum nitrat gübresi yerine Kalsiyumlu (Ca) gübreleri vermek daha yararlıdır. Zeytin ağacı en çabuk azotlu gübrelerden, ikinci sırada potasyumlu gübrelerden, en geç ve uzun sürede fosforlu gübrelerden yararlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gemlikzeytini.gen.tr

Zeytin nasıl Irileşir?

Yaz aylarından, mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar zeytin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu oluşmalar ertesi yıl meyve verecek sürgünlerin gelişimini ve meyve gözlerinin oluşumunu hızlandırmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adana.tarimorman.gov.tr

En iyi zeytin hangi ilde yetişir?

Sayıca en fazla, verimi en yüksek zeytinin Ege Bölgesi'nde yetiştiği bilinir. Ege Bölgesi'nde en fazla zeytinin yetiştiği il Aydın'dır. Ege Bölgesi Aydın ili haricinde; Manisa'da da zeytinin verimi yüksektir. Ege'de Aydın'dan sonra en fazla zeytin Manisa'da üretilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hektas.com.tr

Zeytin hasat zamanı sulanır mı?

Çekirdeklerin sertleşmesinden sonra, su ihtiyacı daha az olduğu zaman, yağ birikimi döneminde sulama devam etmelidir. Bir diğer önemli dönem ise hasadı takip eden, bir sonraki yılın verimi için önemli olan dönemdir. Genellikle ağaçlar az miktar ve sık aralıklarla sulanmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: netafim.com.tr

Zeytin ağacının altına ne ekilir?

Ağaç altlarına nane ekin.

Gölgede iyi yetişir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Zeytin bakımı ne zaman yapılır?

Bu nedenlerle en uygun budama zamanı, kışın geç, ilkbaharın erken dönemleri olan Şubat-Mart aylarıdır. Zeytin kanserinin yaygın olduğu yerlerde, hastalığın yayılmasını azaltmak için budama yazın yapılmalıdır. Kış budamalarında ise budama aletleri sık sık dezenfekte edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hfstarim.com
Önceki makale
Tavuk sote diyete uygun mu?
Sonraki makale
Yemek En son ne zaman yenmeli?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT