Özellikle vücudun susuz kaldığı yaz ve kış aylarında günde 1 bardak maden suyu tüketilmesi tavsiye edilir. Şişkinlik ve hazımsızlık gibi sorunlara iyi gelen maden suyu, yemeklerden hemen sonra içilirse mideyi daha fazla şişirir. Bu yüzden yemek yedikten 1 saat sonra içilmesi tavsiye edilmektedir.
3) Sindirim Kolaylığı – Şekersiz Alternatif
Tıpkı yemeklerden yarım saat önce ve yarım saat sonra içilen suyun zayıflamaya yardımcı olması gibi maden suyu da yemekler ile birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
Yemekten sonra yerine yemek sırasında maden suyunu tercih etmeniz asitli içeceklere göre harika bir alternatif olacaktır. Maden suyu yani soda eşliğinde yiyeceğiniz bir yemeğin hem sindirimi kolaylaşacaktır hem de ilk maddede söylediğimiz gibi doyma hissini öne çekecektir.
1- Soda: Maden suyu, içerdiği minerallerle mide asidini dengeleyerek mide yanmasına ve şişkinliğine iyi gelmektedir. Maden suyu, çok fazla yemek yemekten kaynaklı ortaya çıkan mide şişkinliğini hafifleterek hazmı kolaylaştırmaktadır.
İçeriğindeki tüm faydalardan yararlanabilmek için maden suyunun bardakta değil, kendi cam şişesinde tüketilmesi gerekiyor. Çünkü maden suyunun bardağa dökülmesi köpürmesine ve içeriğindeki gazın (Co2) açığa çıkmasına sebep oluyor.
İlgili 26 soru bulundu
Listemizin ilk sırasında Beypazarı doğal maden suyu yer alıyor. Maden suları doğanın insanoğluna sağladığı doğal mucizelerden biri. Beypazarı da bu mucizeyi en doğal şekilde sunmayı hedefliyor. Öte yandan en iyi maden suları arasındaki yerini de yıllardır korumaya devam ediyor.
Değerli minerallere sahip olan maden suyunu günde 1,2 şişe içebilirsiniz. Böylelikle günlük mineral ihtiyacınızın bir kısmını buradan karşılayabilirsiniz. Yemekten kalkar kalmaz içmemelisiniz. En az 25 dakika geçmesini bekleyin, daha faydalı olacaktır.
Yemek yedikten sonra mide, sindirim yapabilmek için gerekli asidi safra kesesi ve diğer organlardan sağlar. Yemek sonrası içilen maden suyu ise mideyi doğrudan asitli bir yapıya çevirir. Bu durumda asit üretmek durumunda kalmayan mide, buna alışır ve zamanla tembelleşir.
Kola, Fanta, Gazoz gibi sunu asitli içecekler: İçilmemelidir. Ice tea, soda, meyve suları içilebilir.
Soda ve maden suyu arasındaki ne fark olduğu sıklıkla karıştırılan bir konudur. Soda ve maden suyu arasındaki temel fark sodanın yapay, maden suyunun ise doğal bir içecek olmasıdır. Soda normal bir suya karbondioksit gazı eklenmesiyle elde edilen gazlı bir içecektir.
Uzmanların tavsiye ettiği gibi, günde en az 2 litre su içmekten sıkılan ve maden suyunun tadını daha çok sevenlere iyi bir haber var: maden suyu, normal suyun yerini tutabiliyor.
Kabızlığa iyi gelir
Kabızlık beraberinde gaz, şişkinlik ve ağrı gibi şikayetleri de getirir. Maden suyu ise kabızlığın azaltılmasına yardımcı olur.
“Soda işlenmiş bir üründür. Maden suyu da işlem görmemiş doğal bir ürün olup, her ikisi de “mineral tuzlar, sülfat, bikarbonat” şeklindeki bileşikleri içerir diyen Işın Sayın, “Bu bileşikler, hücreler arası boşlukta su tutulmasına yol açarak ödeme neden olur ve tansiyonu yükseltebilir.
Diğer yandan sindirim sisteminin iyi çalışmasına fırsat verirken, alkali yapısı ile mide asidini dengelemektedir. Farklı vitaminler açısından da zengin bir yapıya sahip olan soda, canlılık kazandırarak metabolizmayı önemli oranda hızlandırmaktadır.
Maden suyu sindirimi kolaylaştırır; Bir şişe maden suyu içerdiği karbondioksit gazıyla, tok karnına içildiğinde sindirimi uyaracaktır.
Şişkinliği gidermek için nane, melisa çayı, papatya, zencefil, zerdeçal, probiyotikler, tarçın, elma sirkesi, hardal, sade soda veya doğal maden suyu yarar sağlar.
Mideye zarar verebilir ve birtakım ağrılar oluşturabilir. Yine aç karnına kullanmak sindirim sistemi üzerinde rahatsızlık oluşturabilir. Yanma ve ağrı oluşturması nedeniyle mutlaka aşırı tüketilmemeli ya da aç karnına içilmemelidir.
Maden suyu ile ilgili yapılan çalışmaların sonuçları ise çok çeşitlilik gösteriyor. Diş aşınması 4,5 pH'ta başlıyor. Maden suyunun pH'ı ise en az 5 civarında. Dolayısıyla maden suyunun aşırı ve kontrolsüz tüketimi diş aşımına neden olabilir.
Maden suyu içmek doğrudan taş oluşumuna neden olmaz. Maden suları, normalde tüketilen içme sularına göre daha düşük pH'ya sahiptir. Böbrekte taş hastalığı olan kişilerin pH'sı yüksek su tüketmesi önerilir.
Yapılan araştırmalar yemeklerden sonra tüketilen maden suyunun daha hızlı zayıflamaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Mideyi daha çabuk dolduran maden suyu, vücuda kalori alımını azaltır. Alkali yapısı sayesinden mide asidini dengeleyen maden suyu, sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.
Her gün maden suyu içmek kemik ve diş gelişimini destekler. Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayarak kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Kalorisi olmayan sağlıklı bir içecektir. Büyüme dönemindeki çocukların ve hamilelerin artan mineral ihtiyacını karşılar.
GÜNDE 2 SODADAN FAZLASI BÖBREKTE TAŞ OLUŞUMUNA YOL AÇABİLİR
Minerallerin vücuda sürekli SODA ile yüklenmesi sonucunda, yani günde 2 ve daha fazla soda içilmesi halinde, bazı minerallerin birikimi zararlı bile olabilmektedir. Örneğin; flor birikimi florozis dediğimiz olayla sonuçlanır, dişler sararır.
*Sade soda, kötü kolesterolü düşürür ve kalp damar sağlığını korur. *Sindirimi kolaylaştırır, şişkinlik ve kabızlık gibi sorunların üstesinden gelir. *Kilo kaybına yardımcı olur, yağ yakımını destekler. Bu nedenle diyette olanların vazgeçilmez içeceğidir.
Maden suları midenin rahatlaması için oldukça yaygın bir şekilde tüketilir. İçeriğinde bulunan magnezyum, sodyum ve flor sayesinde mide asidini dengeler. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır. Şifa deposu olan bu su mide ağrıları olan kişilerin ağrılarını hafifletmeye yarar.
Maden Suyu ve Limon Karışımın Vücuda Faydaları
- Taş oluşumunu önleyici bir etki sağlar. - Taşın kum hale dönüşmesi ile beraber vücuttan atılmasına olanak verir. - Safra kesesinin tembel şekilde çalışmasını önler. - Vücudun birçok farklı organında meydana gelebilecek olan olası iltihaplanmayı önemli oranda engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri