Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Bunun için net bir saat belirtilmese de genel olarak 6 saat şarj edilmesi öneriliyor. Bu sayede telefon bataryalarının daha uzun süre üst düzey performans göstereceği biliniyor. Özellikle yeni nesil olarak biinen iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süre olarak ön görülüyor.
Yeni bir pil takıldığında, ilk olarak telefonunuzu tamamen dolana kadar şarj etmemeye dikkat etmelisiniz. Çünkü yeni nesil piller, ilk şarj işlemi sırasında bir kalibrasyon sürecinden geçerler. Bu süre zarfında, telefonunuzu tamamen doldurmak ve %100 şarj olduğunda bir süre daha şarjda bırakmak önemlidir.
Telefonunuzu sıfır aldıysanız yani açılmamış kutu ise bir müddet şarj etmenizde fayda vardır. Telefonun aslında bataryanın kendisine gelebilmesi için şarj edilmesi şarttır. Yeni alınan telefonlarda böyle bir durum vardır. Yeni alınan telefonlar için önerilen şarj saati, 6 saattir.
Telefon Yüzde Kaçta Şarj Edilmeli? Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Yeni cep telefonunu veya yeni bataryayı , ilk kullanım için 10-15 saat şarjda bekletmenize gerek yoktur. Eski nesil cep telefonlarında yer alan bataryaların, telefonun ilk açıldığı andan itibaren uzun bir süre şarjda kalması gerekmekteydi. Günümüz lithium ion bataryalarda buna gerek yoktur.
Bataryaların yüzde 100 şarj edilmesi, ömrünün azalmasına neden oluyor. Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Yeni bir telefonun ilk şarj süresi genellikle 6 saat ve üzeri olmalıdır. Bu özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için geçerlidir ve cihazın tam kapasiteye ulaşması için yeterli bir süredir.
bir sitede şöyle diyor: Yeni batarya çabuk bitiyor, sorunu yeni bir telefon bataryasının, gerçek performansına ulaşabilmesi için gereken şarj etme sayısı kadar, şarj edilmemiş olmasından kaynaklanır. Özetle, yeni batarya çabuk bitiyor, diyorsanız, bu durum yeni bir batarya için gayet normal bir olaydır.
Telefonda ilk 5-6 şarjı pili tam boşaltıp yapmanızı tavsiye ederim. Uzun süre önce dizüstü bilgisayarlarda ve cep telefonlarında ''Nikel Kadmiyum'' piller kullanılıyordu. Telefonu ilk aldığımızda pili en azından 9-16 saat arası şarj etmek ve pil tam olarak boşalmadan pili şarj etmemek zorundaydık.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Ama her telefonun bir bataryası ve bataryaların da sahip olduğu performansı koruyabilecekleri bir kullanım ömrü vardır. Bataryanın kullanım ömrü ortalama iki yıl olarak belirlenmiş olsa da toplamda beş yıla yakın bir süre ortalamanın üzerinde verim sağlamaya devam etmektedir.
Terapat. %40 ve %80 arasında tutmak ideali. Gündelik kullanımda ise %20-100 arasında şarj normal.
NiMH piller, 1,2V nominal voltaj değeri ile sayısal fotoğraf makineleri ve elektronik oyuncaklar gibi yüksek güç çekimi gerektiren uygulamalar için özellikle uygundur. Hızlı şarj cihazları bir NiMH pili tam olarak 0.5 ile 2 saat arasında şarj eder.
Teknolojik cihazlardan anlayan pek çok kişi elektronik alet seçimlerinde bataryanın en az 4500 mAh olmasına özen gösterir. 4500 mAh ve üzeri telefonlar pil ömrü açısından daha dayanıklı olur.
İyileştirilmiş pil şarjı seçeneği açık şekilde telefonunuzu kullanmaya devam etmelisiniz. %0 ile %20 ve %80 ile %100 aralığında kesinlikle telefonunuzu şarjdan çekmemelisiniz. Orijinal şarj aleti ve şarj kablosu kullanmalısınız. Şarjınız tamamen dolduktan sonra, saatlerce telefonu şarjda bırakmamalısınız.
Şarj etme iyileştirmelerini kapatmak, pilinizdeki yıpranmayı artırabilir ve pilin kullanım ömrünü azaltabilir.
2. "Kullanmıyorsan Söndür" Eğer önemli bir arama, mesaj ya da bildirim beklemiyorsan telefonunu şarj ederken kapatabilirsin. Telefonun kapalıyken güç tüketimini en aza indirecek, böylece açık olduğu duruma göre daha hızlı şarj olacaktır. İşte tasarruf!
Bataryanın en zararsız çalıştığı an: %65 ila %75 arası
Battery University'e göre, akıllı telefonunuzun lityum-iyon pillerini her zaman %65 ila %75 arasında tutabilirsiniz. Sürekli bu şarj süresine dikkat ederseniz, bataryanızı çok uzun süreler boyunca kullanabilirsiniz.
Şarj döngüleri, bir pilin ömrünü en çok etkileyen şeydir. Sürekli şarj etme ve boşaltma döngüsü pilin sağlığını yavaş yavaş bozar . Bunu daha da kötüleştiren şey, telefonunuzun döngüye sık sık yüzde 0'dan başlamasıdır. Telefonunuzu mümkün olduğunca yüzde 20-80 arasında şarjlı tutmak en iyisidir.
Bir yedek telefonunuz varsa, onu %30-50 aralığında şarj etmek daha iyidir, bu da batarya ömrünü uzatır. 20-80 şarj etme seçeneği daha çekici görünüyor ve modern telefonlar büyük bir batarya kapasitesine sahip olduğundan her zaman yüzde 100'e şarj etmeniz gerekli değildir.
Bu noktada telefonun yavaş şarj olması, pil yönetim sistemi tarafından batarya sağlığının korunması için yapılan bir müdahaledir ve dikkatli bir şekilde yönetilmesi gereken süreçtir. Aksi takdirde bataryaya ciddi zararlar verilebilir.
Bataryayı sürekli %100 şarj etmek veya sürekli düşük şarj seviyesinde kullanmak zarar verir. %20 ve %80 arasında kullanımı batarya ömrünü uzatır. Elbette eksik şarj etmek zarar vermez aksine faydalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri