Doğumdan itibaren anne sütüyle beslenemeyen bebekler için uygundur. Bebeğinizin eksiksiz beslenmesine yardımcı olmak için uygun bileşime sahiptir.
Bebelac 3 Devam Sütü 400 g 9-12 Ay Anne sütü ile beslemenin mümkün olmadığı durumlarda doktor tavsiyesiyle Bebelac 3 Devam sütü 9-12. aylar arası kullanılabilir. Bebeğiniz için en üstün besin anne sütüdür. Anne sütü zamanında doğan tüm sağlıklı bebeklerin ihtiyaçlarını tek başına karşılar.
Bunlar bebeğin ilk altı ayında kullanım sağlanabilen Bebelac 1, bebeğin ikinci altı aylık periyodunda kullanımı sağlanan Bebelac 2, bebeğin 6-9 aylık üçüncü periyodunda kullanımı sağlanabilecek olan Bebelac 3 olarak sınıflandırılır.
Anne sütüne en yakın diğer marka ise bebelac 1. İçeriğinde demir, omega-3, omega-6, protein, kalsiyum, folik asit, vitamin, mineral, prebiyotik lif, balık yağı, nükleotit ve taurin bulunur. İçeriğinde bulunan demir ve B12 bebeğin bilişsel gelişimini desteklemektedir. Bu formül yeni doğan için hazırlanmıştır.
Bu anlamda yenidoğan bebeklerde, anne sütü ve mamanın doğru kullanımı son derece önemli. Bebekler doğduktan sonra, ilk 6 ay yalnızca anne sütü ile beslenmeli. Bunun sonrasında ise, 6. aydan itibaren ek gıdanın anne sütüne eşlik ettiği bir beslenme modeli tercih edilmeli.
İlgili 29 soru bulundu
Keçi sütü bebek maması, anne sütünün besin değerine en yakın olan mama türüdür. Genellikle inek sütünden hazırlanan mamalar bebeklere verilmektedir. Ancak araştırmalar gösteriyor ki; keçi sütü anne sütüne daha yakın özellikler taşır. Bebekler için keçi sütü maması önerilebilir.
Ancak çeşitli sebeplerle anne sütü yeterli gelmediğinde uzman hekim önerisi ile bebeklere formül süt, bebek sütü ya da bebek maması adları ile anılan hazır sütleri verebilirsiniz.
Bebelac Gold
Birçok çocuk doktoru tarafından tavsiye edilen mama, bebekteki gaz sorununu ortadan kaldırıyor.
Hazırlama: Her 30 ml su için 1 ölçek Bebelac 1 Bebek Sütü kullanmalısınız. Bebeğiniz ilk doğduğu zaman sık sık acıkabilir, saat başı bebeğinizi beslemeniz ilk doğduğu dönemde normaldir. Ancak zaman ilerledikçe bebeğinizin beslenme aralıkları 2-3 saatte bir şeklinde olacaktır.
Bu sütün içinde epidermal büyüme faktörü gibi bebeğin gelişimini uyaran maddeler de yer alır. Anne sütü ile beslenemeyen bebekler için ise doktorun bilgisi dahilinde mama kullanımına başlanabilir. 0-1 aylık bebekler için önerilen mama miktarı 60-120 ml ve beslenme sıklığı ise günde 6-8 kez olacak şekildedir.
Bebekler ilk ayda her öğünde 150 ml kadar süt içme potansiyeline sahiptir. Sonraki 3 ay içerisinde ise her öğünde 120 ml – 180 ml içebilirler. 6 ayın sonunda ek gıdalara geçildiği için, öğün sayısı 5'e düşer ve ortalama 1000 ml – 1400 ml süt tüketmiş olurlar.
Doğal anne sütünü emmeyen 20 günlük bebeğe önerilen mama miktarı her öğün için ortalama 60 ile 120 cc arasıdır. Tek seferde içebileceği miktarda değişiklik olabilir. Gün içerisinde uzmanlar tarafından 6 ya da 7 defa beslenilmesi tavsiye edilir.
Seçenekler: 250 gr 747,32 TL/kg. 400 gr 324,98 TL/kg.
Doğduğu ilk günler her öğünde yaklaşık 60 ml'ye kadar beslenmeye ihtiyaç duyabilir. İlk 4 haftanın sonuna doğru ise her öğünde ortalama 90 ml mama içebilir. Her bir öğün için 1 aylık bebek mama miktarı 90 ml kadar olabilir.
Hem emzirip hem mama vermek, öncelikle anneleri, bebekleri daha fazla gıda aldığı için psikolojik olarak rahatlatan bir durum. Bu rahatlık hissinin yanı sıra, 6 aydan sonra bebeklerin farklı gıdalara olan ihtiyacı başladığı için kademeli olarak tercih ediliyor.
1 Aylık Bebek Gelişim Tablosu
Bu tabloya göre 1 aylık kız bebeğin boyu, en düşük 50 cm. en yüksek 59 cm olmalı ve kilosu 2950 gr. ila 5400 gr. arasında olması beklenir. 1 aylık erkek bebeklerin ise boyu 51 ila 60 cm. aralığında, kilosu ise 3000 gr. ila 5750 gr. arasında olması gerekir.
Laktozsuz Süt: Gaz ve Şişkinlik Yapmaz
Ancak süt bazı insanların bünyelerinde gaz, ağrı ve şişkinlik yaratarak mide ve bağırsak problemlerine yol açar. Bu problemlerle karşı karşıya gelen kişiler için özel olarak üretilen laktozsuz süt içeriği sayesinde süt, bağırsaklarda problem yaşanmadan sindirilebilir.
Genelde sancılar en çok açlıkla karıştırılır. Eğer bebeğiniz, anne sütünü verdiğinizde susuyorsa ağlamanın nedeni açlık olabilir. Bebeğiniz emmesine ve doymasına rağmen susmuyorsa ve her ağlama nöbeti esnasında bebeğinizi besliyorsanız nöbetler bu nedenle de artabilir. Bebeğinizi 2-3 saat aralıklarla emzirebilirsiniz.
Kucakta veya bebek arabasında gezdirmek, hafifçe sallamak, sarılmak, yumuşak bir battaniyeye sarmak, ninni söylemek, müzik dinletmek, araba ile gezdirmek, emzik vermek faydalı olabilmektedir. Bebeğin karnına ılık havlu koymak, ılık yağ ile karnına masaj yapmak, ılık su ile banyo yaptırmak etkili olabilmektedir.
1 Aylık Bebek Beslenmesi
İlk ay yalnızca anne sütü ile beslenen bebeğin her emzirmede iki memeden de emmesi gerekir. - Anne sütünün yetmediği durumlarda bebeğe kesinlikle keçi sütü veya inek sütü verilmemesi gerekir, formül mama ile takviye etmek ihtiyacı olan besinleri alması için yeterlidir.
Bebeğin sağlığı için ilk 6 ay sadece anne sütü verilmelidir. 6 aydan 2 yaşına kadar uygun ek besinlerle birlikte, emzirmeye devam edebilmeli. Çünkü anne sütü bütün besinleri ve suyu içerir. Ayrıca su verilmesi durumunda bebeğin midesi su ile dolağından süt içmesi azalacaktır."
Anne sütü sezaryen doğumdan 6 saat sonra ağız sütü (kolostrum) olarak gelmektedir. Devamında ise, problem yaşayan annelerin en geç 2 gün içerisinde sütü akıcı hale gelecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri