Bir kaba 3 ölçü karbonat ve 1 ölçü çamaşır suyu ekleyip karıştırın. Fayanslarınızın üzerine su döktükten sonra hazırladığınız karışımı bir fırça yardımıyla bütün yüzeye yayın. Bir süre bekledikten sonra macun kıvamındaki karışımı bir sünger yardımıyla alıp, bölgeyi bol suyla durulayın.
Temiz bir mikrofiber bezle, derz aralarını silin. Geniş fayans zeminleri ise uygun temiz bir paspas ile tek seferde silin. Klorobor, hızlı kuruma özelliği sayesinde kısa sürede fayanslarında hiçbir iz bırakmadan temizlemeyi sağlar.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Yumuşak paspas veya mop kullanarak ıslaklık bırakmadan silin. Islak kalırsa kuru bir havlu ile zeminin üzerinden tekrar geçin. Temizleyici ürün kullanmak istiyorsanız 5 litre kadar suya 1 kapak sıvı temizleyici katabilir veya beyaz sirke ile doğal temizlik yapabilirsiniz. Sirkenin kokusundan endişe etmeyin.
Ev temizlik solüsyonları arasında cam temizleyici, çok amaçlı temizleyici, banyo temizleyici ve fayans temizleyici gibi çeşitler bulunur. Bu solüsyonlar, lekeleri ve kirleri çıkartır, bakteri ve mikropları öldürür ve yüzeylere parlaklık verir. Süngerler, ev temizliğinde genellikle ıslak alanlarda kullanılır.
İlgili 35 soru bulundu
Temizlik paketi içerisindeki ürünleri banyo, tuvalet, lavabo, yerler, çamaşırlar ve bulaşıklarda kullanılabilir.
Kapı silme suyuna ne konur? Ilık su dolu kovaya bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Diğer ahşap kapılara göre daha hassas olduklarından sirke ya da temizlik malzemeleri kullanılmaması kapının kullanım ömrünü uzatacaktır.
Ev temizliğini her zaman haftada birkaç kez gerçekleştirmelisiniz. Temizliğin çok daha önemli olduğu dönemlerde ise aralığı biraz daha kısa tutup en azından yerleri süpürme ve silme işlemlerini her gün ya da iki günde bir yapabilirsiniz. Tozları evinizden uzakta tutmak için mikrofiber bezlerden yardım alabilirsiniz.
Tüm yüzeylerde kullanım kolaylığı sağlayan Vileda Mikrofiber Bezleri; mutfak, banyo, yerler, fayans, pencere, halı ve koltuk temizliğinde kullanabilirsiniz.
Parke nasıl temizlenir sorusunun birden çok cevabı vardır. Bu açıdan doğal temizlik istiyorsanız, sabunlu su ile katmanlar halinde fırçalamalısınız. Zeminin ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak temizleme kovasına sıvı sabun veya yüzey temizleyici ekleyebilirsiniz. Sonrasında ise paspası iyice sıkın ve zemini ovalayın.
Ahşap zeminleri temizlerken yüzey temizleyicinin yanı sıra 1-2 damla zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya badem yağı kullanılabilir. Yağlar tek başına kullanılmamalı ve limon suyu veya beyaz sirke ile dengelenmelidir. Ahşap yüzeyleri parlatmak için doğal ve sağlıklı olan bu yöntem tercih edilebilir.
1. Temizlik sonrası evinin güzel kokmasını istiyorsan yer silme suyuna parfüm yada güzel kokulu bir kolonya ekleyebilirsin.
Aslında tüm banyo temizliği sirke ile yapılabilir. Musluklar, ayna, dolap içleri ve duşakabini sadece sirke ile temizleyebilirsiniz. Klozeti ise sirke ve karbonat karışımıyla temizleyebilirsiniz. Dilerseniz eşit miktarda sirke ve Arap sabununu karıştırarak krem temizleyici elde edersiniz.
Fayanslar nasıl parlatılır? Sirke en kirli fayans yüzeylerini bile temizleyecek güçtedir. Bir sprey şişesine sirke koyun ve bu spreyi fayans yüzeyine sıkın, 10 dakika kadar bekleyin ve saf su ile yıkayın. Ardından fayansları görseldeki gibi yumuşak bir mikrofiber bez ile kurulayın.
Evde olan her malzemeyi fayanslara uygulamamak gerekiyor. Özellikle kireç çözücü, tuz ruhu ve pas sökücü gibi güçlü ürünlerden uzak durmalısın.
Bunun için öncelikle bir kaba 3 ölçek karbonat, 1 ölçek çamaşır suyu koyulur. Fayanslar su ile bir miktar ıslatılır ve ardından bu karışım kirli fayans üzerine bez yardımı ile uygulanır. Yaklaşık 20 – 30 dakika bekletildikten sonra biz bez ile fayanslar silinir ya da su ile durulanır.
11 CEVAP. Beyaz sirke, hoş kokulu bir yağ Yasemin,portakal,nane yağı olabilir. Mesela nane yağının mikrop öldürme özelliği falan zaten var. Ekstra olarak biraz karbonat koyabilirsiniz emin olun temizlik için bunlar yeterli.
Uygun fiyatlıdır (ortalama 9.90 ve uzun süre gidiyor, 5 litreye 1-2 kapak koyuyorum). İster sıcak ister soğuk suya katar silersin. Ben yerleri sıcak su ile silmeyi tercih ediyorum; lekeleri kolay çıkarıyor, daha hızlı kuruyor ve iz bırakmadan temizliyor.
Bütün yüzeyi temizlemek için zemini bu ıslak bezle silin. Hazırladığınız su ve çamaşır suyu karışımı, zemini kolaylıkla dezenfekte de edecektir.
Çok genel bir kural olarak, temel temizlik için klozet haftada en az bir kere temizlenmelidir. Bu yüzden klozet temizliğini haftalık rutininize eklemek en iyi yöntemdir. Bunu haftalık bir temizlik işine dönüştürün, böylece klozetiniz, temizlemeye zorlanacağınız kadar kirlenmesin ve kokmasın!
Tuvalet/banyo
Evde en sık kullanılan ve en hassas olunması gereken yer tuvalet/banyodur. Bu alanı haftada bir defa anti-bakteriyel ürünlerle temizlemeli, hafta içerinde de minik dokunuşlarla hijyenik kalmasını sağlamalısınız.
İlk Olarak Odalardan Başla. Ev temizliğine nereden başlanır sorusuna verebileceğimiz tek cevap kişisel alanlar olan odalar. Temizliğe odalardan başlaman, planlı ve pratik bir şekilde ilerlemene yardımcı olacaktır. Özellikle oturma odası, çocuk odası ve yatak odası gibi alanlar kişisel kullanıma özel alanlar.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tip ürünler, beyaz kapıları temizlerken aynı zamanda aşırı bir şekilde yıpratıp çürütmeye neden oluyor.
Kapıyı sabunlu su ile silin. Eğer kapının yüzeyinde zorlu lekeler varsa, suyun içine bulaşık deterjanı ekleyebilir ve lekeleri nazikçe ovalayarak silebilirsiniz. Temizlik işlemi bittikten sonra kapıyı önce duru su ile silin, ardından kuru bez bile kurulamayı unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri