Özellikle sonbahara kadar çiçeklenen bu türün solan çiçeklerini dallarıyla birlikte kesmek, gelişmesi için oldukça büyük bir fırsat sunar. Aynı zamanda yıldız çiçeği çoğaltma işlemi için çelik ve tohum yöntemleri kullanılabilir. Çelikten çoğaltmak için kırılan veya kesilen dalı toprağa gömmek yeterlidir.
Yıldız çiçeğinin yumruları birbirine ince bağlantılar ile bağlıdır. Bu çiçeğin yumrularından çimlenme yani filizlenme gözleri belirgin olanları dikkatlice kesilerek ayrılır ve başka bir saksıya ekilir. Bu işleme kök çeliği yöntemi denilmektedir. Yıldız çiçeği çoğaltma için sık kullanılan bir yöntemdir.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 7-14 günde çimlenir.
Güneş ışığını sever ve ne kadar güneş görürse o kadar sağlıklı büyür. Özellikle bahar ve yaz aylarında gün içerisinde en az 5 saat kadar güneş görmelidir. Havadar ve sıcak ortamları sever. Soğuktan nefret eder ve oldukça dayanıksızdır.
İçinde naylon bulunan sandıklara yada karton kolilere kuru torf tada kum konularak saklanır. Bu şekilde kökler filizlenme, çürüme yada donma yapmaz. Serin bir yerde kasa yada kolinizi ekim zamanına kadar muhafaza edebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Yılın ilk ayları ile bahar sonuna kadar ekimi yapılabilmektedir.
Yıldız çiçeği kışın bakımı mümkün olmadığı için saklamaya daha elverişlidir. Çünkü sonbahara kadar çiçeklenen bu bitki, soğuk kış günlerinde güzelliğini ve sağlığını koruyamayabilir.
Yıldız çiçeği yaz aylarında açan bir bitki olmasına karşın sonbaharda da çiçek açma ihtimali yüksektir.
Aynı zamanda çok yıllık bir bitkidir.
Yıldız çiçekleri belli bir soğuğa dayanabilir. -12 derece altında bitki ve kökleri hasar görür. Çiçeğin toprağının nemli olması önem arz eder. Bu sayede nemli toprak çiçeği ilkbahar aylarına dek korur.
Ülkemizde " Yıldız Çiçeği " olarak ta bilinmektedir. Satışımızda olan tüm soğanlar Hollanda'dan ithal olup, firmamızda sadece profesyonel kalitede de çiçek soğanları satışı olmaktadır. Dinnerplate: Bu dahlia soğanlarının çiçeklerinin çapı 20 cm ve üzerindedir. En büyük çiçekleri açarlar.
Toprak seçimi: Kolay drenaj sağlayan, suyu süzebilen verimli topraklarda yetişir. Toprağın pH'sı yüksek olmalı, alkali ve humuslu topraklar seçilmelidir.
Uzun ömürlü, bakımı kolay ve tohumdan çok kolay yetiştirebileceğiniz bir dahlia çeşididir. Çok yıllık olan Mignon Dahlia, yaz boyunca çiçeklerini üzerinden eksik etmez ve çiçekleri dayanıklıdır.
Gerektiğinde budama yapılmalıdır. Çiçeklenmeden sonra yapılan budama, yeni sürgün oluşumunu ve çiçek verimini artırır. Ölü ve ya işlevini kaybetmiş yaprak/çiçekler bitkiden kesilip alınmalıdır. Bu sayede bitki gereken enerjiyi yeniden çiçeklenmeye verebilir.
Yıldız Çiçeği Kışın Kurur mu? Sıcak ortamla özdeşleşen çiçeğin açtıktan sonra soğuk ortamda sağlıklı kalıp kalamayacağı belli koşullar çerçevesinde şekillenebilmektedir. Yumrulu türde bir çiçek olduğu için soğuğa dayanıklılığı pek fazla değildir.
Yasemin bitkisini çoğaltmak için yaz aylarının sonlarına doğru çelikler üretilir. Çelik yaseminden veya bir bitkiden köklendirmek üzere alınan bir parçaya verilen isimdir. Çeliği alırken yaseminin ezilmemesi için keskin bir makas kullanmak önemlidir.
Yıldız çiçeğinin suyu sevip sevmediği merak edilmektedir. Bu bitki susuzluğa dayanıklıdır yani suya çok ihtiyaç duymaz. Zaten çok fazla sulama yapılmaz.
Anavatanı Meksika'dır ve bu ülkenin ulusal çiçeği olarak kabul edilmiştir. Yıldız çiçeği, Asteraceae familyasından Dahlia cinsini oluşturan yaz ve son bahar mevsiminde çiçek açan, gövdesi çalı, kökleri yumru şeklinde bitki cinsidir. Yumrulu, çok yıllık bir bitkidir.
Muhteşem kokulu Yıldız çiçeği yaprakları içeren Dahlia, tenle buluştuğunda koku kimliği özelleşir ve sana uyum sağlar🌼
Yetiştirmesi, bakımı çok kolaydır. Çiçeklerini siz toplayıp saksılarınızı doldurdukça o çiçek verir. Üstelik kalıcı ve her yıl yeniden yerinden süren ve geliştikçe de güzelleşen bir bitkidir.
Yıldız çiçeği Asteraceae familyasından, Dahlia cinsini oluşturan papatyagillerden bir bitkidir. Yaz ve sonbahar aylarında çiçek açar. Gövdesi çalı, kökleri yumru biçimindedir. Görüntüsü yıldız şeklinde olan bitkinin anavatanı Meksika'dır.
-Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 15-20 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir. -Işık alan yerlerde çimlendirme yapmanız gerekmektedir.
Dalya Çiçeği Yaprakları Neden Sararır? Genel olarak Dalya çiçeğinin yaprakların sararmasına neden olan faktörler şunlardır: Fazla veya az su bitkilerde yaprak sararmasına neden olabilir. Fazla su kökleri çürütebilirken, az su bitkinin su kaybına yol açabilir.
Çiçeğin çabuk açması ve büyümesi için toprağa bir miktar kuru çay da konulabiliyor. Çiçeklenme mevsimi geciktiği takdirde sulama suyuna yılbaşı çiçeği coşturan ve vitaminler koymak fayda sağlıyor.
Toprağa bırakılan bitki kısa sürede köklenir. Yılbaşı çiçeği suda köklendirme sırasında bitkiden 2 veya 3 boğum olacak şekilde yaprak koparılır. Bunlar bir bardak içine konur ve üzerine bir boğumu geçecek kadar su eklenir. Bu yaprakların çok soğuk olmayan bir ortamda yaklaşık 3 hafta içinde köklendiği görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri