Yıldız Parkı'nın genişliği, deniz tarafında Çırağan Sarayı, yukarıda ise Yıldız Sarayı ve Yıldız Teknik Üniversitesi'ne kadar uzanan alanı kaplıyor. Parkın 2 adet girişi var: Bunlardan ilki alt giriş de denilen Çırağan Caddesi girişi.
Yıldız Parkı , Beşiktaş'ta yer alan tarihi bir parktır.
Yıldız Sarayı ve Çırağan Caddesi arasında yer almaktadır. Çırağan Sarayı'nın karşısındadır. İçinde Malta köşkü ve Çadır Köşkü adı altında iki tane köşk vardır. Osmanlı döneminde, özellikle 1600'lerin başlarında ön plana çıkmaya başladı.
1930'lu yıllarda park üç kısma ayrılmış ve denize bakan taraftaki korulukla Çadır ve Malta Köşkü İstanbul Belediyesi'ne, tepede bulunan yapılar Harp Akademisi'ne, Şale Köşkü ise TBMM'ye bırakılmıştır. Günümüzdeki kullanım hakkı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinde bulunmaktadır.
Palanga caddesinin kuzey ve doğu sınırları ile Çırağan caddesinin güney sınırlarında yer alan park, kısaca İstanbul'un tam göbeğinde yer almaktadır. Epey büyük bir koru olduğundan dolayı iki girişi mevcuttur.
İlgili 28 soru bulundu
Beşiktaş Yıldız Parkı girişleri yayalar için ücretsiz. Fakat parka kendi aracınızla gelmek istiyorsanız, 30 TL otopark ücreti ödemeniz gerekiyor. Motosiklet için tüm gün 15, minibüs için ise 60 TL.
Parklardaki çocuk oyun alanları Full HD özellikli 24 kamera ile 7 gün 24 saat izlenip kayıt altına alınıyor. İlk etapta Masal Kahramanları Parkı, Habibler Mehmet Çavuş Yıldız Parkı ve Şehit Şehmus Poyraz Parkı'na yerleştirilen güvenlik kamerası sistemi ilçe genelinde tüm parklara uygulanacak.
Yıldız Parkı Ziyaret Saatleri 2022
Köşkler de genellikle 09:00-23:00 arası hizmet veriyor.
Mangal Yakmak Yasaktır tabelalarının altında fosur fosur mangallar yakılıyor her yerde.
Mesela Yıldız Parkı'nda yanınızda alkol götürüp piknik yapamazsınız, yasak. Peki Yıldız Parkı'nda kafeye oturup ağaçların gölgesinde bir bira içmek isteyenler ne yapacak? Onu da yapamıyorsunuz, çünkü Yıldız Parkı'nda alkol satan yer yok.
Abdülhamid devri sonrasında 1940'a kadar boş duran köşk, bu tarihte Yıldız Parkı'nın halka açılmasıyla 1949'da işletmeye açılmıştır.
Tramvay ile Kabataş durağına gelip Beşiktaş yönündeki otobüslere binip 'Beşiktaş' durağında indikten sonra Çırağan Caddesi üzerinden yıldız parkına kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Şehir hatlarıyla Beşiktaş iskelesine geldikten sonra yine 'Yıldız Parkı' tabelalarını takip ederek Yıldız Parkına kısa sürede varılabilir.
Restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyarete kapalıdır. Yıldız Sarayı'nın bir parçası olan ve adını Fransızca “dağ evi” anlamına gelen “chalet” sözcüğünden alan Şale Köşkü, 19. yüzyıl Osmanlı mimarlığının en ilgi çekici yapılarından biridir.
Sultan Abdülhamid zamanında devletin otuz küsur sene boyunca idare merkezi olan Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı'na tahsis edilecek ve ciddî bir restorasyonun ardından “Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi” olacak.
Yıldız Sarayı, ilk kez Sultan III. Selim'in (1789-1807) annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamit (1876-1909) döneminde Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullanılmış olan saray. Günümüzde Beşiktaş ilçesinde yer alır.
Önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava halleri nedeniyle yangınların artabileceği değerlendirilerek mangal, semaver, ateş yakılabilecek mesire ve piknik alanları dışındaki ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar 1 Haziran 2023 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır.
Kahvaltı ve Hizmet Saatleri Haftanın her günü 09:00-23:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Cumartesi ve Pazar günleri 09:00-12:00 saatleri arasında açık büfe kahvaltı var.
Milli Saraylar İdaresine bağlı tüm saray, köşk ve kasırlar 09.00-16.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Yıldız Saray kompleksinden günümüze erişen mimari eserler arasında en iyi korunmuş yapı olan Yıldız Şale Köşkü, Sultan II. Abdülhamid döneminde inşa edilmiştir.
2.273 m2 si çim alan olmak üzere toplam 3.039 m2 alana sahiptir.
İstanbul ise 109 bin adet kamera ile ilk 50'nin içerisinde 42. sırada yer alıyor.
Mobese nerede olur, sorusunun yanıtı ise uzun analizlerle belirleniyor. Güvenlik ekipleri, detaylı analizlerle mobese kurulum yeri planlıyor. Güvenlik politikasının önemli unsurlarından olan mobeseler kamusal alanlardaki önemli noktalara, şehir merkezine, işlek caddelere, sokaklara, kavşaklara yerleştiriliyor.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) ile yönetmelik dışında kalan yerlere kamera takılması yasaktır. Apartmana kamera takmak maliklerin ortak rızalarının alınması ve çevre apartmanların, evlerin özel yaşam alanını ihlal etmemesi koşuluyla yasaldır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri