Sarımsak başlı başına oldukça faydalı bir besin kaynağı iken, yoğurtla karışımı çok daha özel yararlar sunuyor. Özellikle bilimsel olarak hem yoğurdun hem de sarımsağın faydalarının kanıtlanması ile beraber, bu karışım güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmaktadır.
Sindirim problemlerini azaltan sarımsaklı yoğurt, aynı zamanda bağırsakların işleyişini düzenler. Vücutta oluşan yaraların tedavisinde de son derece etkilidir. Damar tıkanıklığı ve damar sertliği durumlarında da olumlu sonuçlar gösterir. Aynı zamanda bu besin kaynağı, birçok salgın hastalıklar için de birebirdir.
Yoğurt Sarımsaklı Tarifi Nasıl Yapılır? Yoğurdu iyice çırpılır ve sarımsak rendelenir ve nane eklenip karıştırılır ve üzerine ceviz ve pul biber eklenir. herkese afiyet olsun.
Cam veya porselen bir kasede yoğurdu karıştırarak krema haline getirin. Sarımsakları ayıklayıp tuzla beraber bir tahta havanda döverek ezin ve yoğurda katın. Afiyet olsun.
Yoğurt, sarımsak ve limon gibi antibakteriyel özelliğe sahip besinler gıda zehirlenmesine neden olan bakteriler ile savaşmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Koku ilk başta sizi rahatsız etse de sarımsak sayesinde uykunuzu daha iyi aldığınızı fark edeceksiniz. Sarımsağın içeriğindeki sülfüroz içerikler sarımsağın aromasıyla birleşince rahatlatıcı bir etki yapar. Böylelikle uyku problemi yaşayanlar için hızla uykuya dalmayı kolaylaştırır, daha rahat uyuyabilmeyi sağlar.
Sarımsağın grip savaşçısı özelliğinden maksimum faydalanmanın yolu, çiğ tüketmekten geçiyor. Eğer tadını sevmiyorsanız, birkaç dövülmüş sarımsağı hap gibi yutmayıdeneyebilirsiniz. Ülkemizde sarımsağı yoğurda karıştırarak tüketmek çok yaygın.
Sarımsaklı yoğurt ishal ve bağırsak kurdu tedavilerinde önerilmektedir ve ayarında tüketildiği taktirde ishal yapmamaktadır. Aksine ishal durumunu düzenleyici ve geçirici etkisi olduğu söylenmektedir.
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür. Kokusundan dolayı tercih etmek istemediğiniz sarımsağı su ile birlikte hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde düzenli olarak sarımsak tüketen erkeklerde cinsel organlara ulaşan kan miktarı artar ve cinsel güç arttırılır. Buna ek olarak sperm sayısı ve kalitesi de arttırıldığından bebek planlayan çiftlerin düzenli olarak sarımsak tüketmesi önerilmektedir.
Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir. Ancak, sarımsak kan inceltici ilaçların etkisini artırabilir.
Sarımsak yutma, vücutta oluşan iltihaplı hastalıklara karşı antibiyotik etkisi yapar. Kolesterolü düşürür ve idrar söktürücü özelliği ile yüksek tansiyona iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve bağırsak kurtlarının düşmesine yardım eder.
Bir diş sarımsak alınır, ortasından bir iğne yardımıyla uzun bir iplik geçirilir. Tıpkı tampon uygular gibi, vajinaya nazikçe ittirilerek yerleştirilir. Eğer daha önce hiç vajinanıza bir şey sokmadıysanız, çömelir gibi eğilerek sağ elinizin iki parmağıyla sarımsağı içeriye itmek kolay olacaktır.
Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir. İdrar söktürücü özelliği vardır. Kalbi beslyene kroner damarları genişletir. Kalp adelelerini güçlendirir.
SARIMSAĞIN ZARARLARI
Fazla sarımsak tüketmek kişide mide sıkıntılarına yol açabilir. Özellikle gastrit ve reflü problemi olanların çok fazla tüketmemesi önerilir. Fazla tüketilmesi halinde midede tahrişe , yanmaya ve acı hissine sebep olabilir.
Yoğurt, bal, taze çekilmiş keten tohumu karışımı uyku perilerini çağıran bir diğer formüldür. Ayrıca sarımsakla lezzetlendirdiğiniz ayran veya cacıkla birlikte uykuya dalma sürecinizi kısaltabilirsiniz.
Süt ve süt ürünleri bazı kişilerde özellikle de emziren anne ve bebeklerde kimi zaman gaz sorununa yol açar. Özellikle de sarımsaklı yoğurt tüketmek, gaz oluşumunu tetikler. Bu nedenle sarımsaklı yoğurdu az miktarda tüketmek gerekir.
Kullandığımız birçok sentetik ilacın yan etkileri var. Sarımsağın yan etkisi sadece kokusu. Eğer bütün olarak yutacak olursak alisin ortaya çıkmadan sarımsak doğrudan mideye gidecek, midede hazmedilip etkisini gösteremeyecek.
Öncelikle Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
SARIMSAK VE SÜTÜ KAYNATIN : Sarımsak sadece hırıltı için değil astım ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Antioksidan etkiye sahip sarımsak serbest radikalleri nötr hale getirir, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler.
Sarımsaklı Yoğurdun Sindirim Sistemine Etkileri
Aynı zamanda mide kanalındaki tahrişi ve iltihaplanmayı azaltmak suretiyle, bu doğrultuda sindirimi önemli bir katkı sağlamaktadır.
Sarımsak; damarların genişlemesini sağlar, kanın akıcılığını artırır, dolaşımı hızlandırır, damar içi pıhtılaşmaları engeller ve kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olacak damar tıkanıklıklarını önler. Ayrıca, kalbi besleyen koroner damarları genişletir, kalp kasını güçlendirir.
Sarımsak çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir. Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
Halk arasında doğal antibiyotik olarak da adlandırılan sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkileri saymakla bitmediği gibi her geçen gün yeni bir faydası daha keşfedilmeye devam etmektedir. Antibakteriyel özelliği sayesinde sarımsak, vücudu enfeksiyonlara karşı korur.
Lazer tedavisi (vajinoplasti)
Vajinoplasti ile vajinanın 5 ila 6 santimetre kadar daraltılması sağlanabilir. Yaklaşık olarak 20 ila 25 dakikada tamamlanan bu işlem sonrasında kişi herhangi bir ağrı hissetmez ve günlük yaşamına hızlıca dönebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri