Özellikle aç karnına yoğurt yemenin birçok farklı faydası mevcuttur. Kahvaltıdan önce günde bir kase yoğurt yemek, başta enerjinizi toparlamanıza yardımcı olur. Enerjisi tam olan bir birey, yaşam fonskiyonlarını en iyi şekilde sürdürür.
Aç karna tüketildiğinde mide asidini dengeler. Yemek borusundan başlayıp tüm sindirim sistemindeki organlarda besin atığı bırakmadan dışkılama ya da idrar yolu ile atar. Bağırsakların işlevselliğini artırır. Böbrek üstü bezleri çalıştırır.
Diyet yapan kişiler aç karnına light ya da laktozsuz yoğurt Yediklerinde bu onlara tokluk hissi verir. Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Düzenli olarak her gün aç karnına yoğurt yenildiğinde kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
Her öğünde 1 kase yoğurt tüketmek, uzun süre tokluk sağlayacağı için kilo vermeye yardım eder. Ayrıca yoğurt tüketerek kilo kaybı yaşamak isteyenler, yoğurdun yanındaki diğer besinleri de sağlıklı şekilde seçmelidir.
Üstelik çalışmalar, tam yağlı yoğurdun kilo vermeye yardımcı olduğunu gösterdi. Sabahları protein tüketimi, tam yağlı yoğurdun içinde bulunduğu oran sayesinde kendinizi gün içerisinde daha tok hissetmenizi sağlıyor. Bunun yerine şekersiz ve tam yağlı yoğurdu tercih edebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Sağlık Açısından Olumlu Faydalar
Aç karnına yoğurt yemenin faydaları ilk olarak böbrekle başlar. Yoğurt böbrek taşlarını düşürür ve zararlı tuzların birikmesini önler. Zararlı tuzların böbrekte yer alması yüksek düzeyli ağrılara sebep olur. Vücutta biriken toksinleri atarak ödem oluşumunu engeller.
Yemekle birlikte yenen yoğurdun, bazı yemeklerin besin değerini olumsuz etkileyebildiğini uzmanların ağzından duymak mümkün. Bu yüzden yoğurttan tam bir verim alabilmek ve içindeki minarelleri, vitaminleri alabilmek için yemekten 2-3 saat sonra veya gece yatmadan önce yememiz tavsiye ediliyor.
Sağlıklı yollardan zayıflamaya yardımcı olan yoğurt, genelde akşam yemeklerinde ya da ara öğünlerde tercih edilebilen besin kaynaklarından biridir.
Yoğurt, laktik asidi sayesinde zararlı bakterileri öldürerek ishal oluşumunu önler ve bağırsağın sağlıklı bir iç ortam olmasını sağlar. Açıkçası bu kalsiyum deposu fermente süt ürünü tam bir bağırsak temizleyicisidir diyebiliriz.
İçinde canlı laktik asit olan yoğurt magnezyum,potasyum ve protein kaynağıdır. Her yaştan rahatça tüketilebilen bir besin kaynağıdır. Tüm öğünlerimizde tüketebileceğimiz Her Gün 1 Kase Yoğurdun İnanılmaz Faydaları vardır.
Yoğurttan alınan kalsiyum yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu haline getirmektedir.
Yoğurtta triptofan vardır. Triptofan, uykuya yardımcı olan ve insanı rahatlatan kimyasallar olan serotonin ve melatonin üretimine fayda sağlayan bir amino asittir. Yoğurt, gece boyunca rahat uyumanıza yardımcı olmak için beyin üzerinde sakinleştirici etkisi olan bu kimyasalların üretimine yardımcı olur.
Yapılan bir araştırmada, düşük kalorili diyet yapan kişilerin diyetlerine yoğurt ilave edildi ve gün içinde 3 öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz diyet uygulayanlara göre yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri görüldü. Ayrıca, bu kişilerin yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi.
Yoğurt, vücuttaki zararlı toksinleri atmak için kullanılmaktadır. Ayrıca zehirlendiğini düşünen kişiler yoğurt yemektedirler. Bunun amacı ise vücuttaki zararlı toksinleri atmak içindir. Bundan dolayı yatmadan önce yenilen yoğurdun zayıflamaya yardımcı olduğu görülmektedir.
Yoğurt, laktik asit ve yararlı bakteriler içerdiği için sindirim sistemi organlarını temizler. İshale neden olan zararlı bakterileri öldürür. Sağlıklı bir mide ve bağırsak sistemi oluşturur. Yoğurt gibi fermente ürünlerin sindirim sistemi üzerindeki etkisi büyüktür.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur. Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır.
Bazı farklı düşünceler olsa da uzmanların genel görüşü evde yapılan yoğurdun daha sağlıklı olduğu yönünde" açıklamasında bulundu. Açık yoğurdun her zaman daha iyi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Yavuz Dizdar, sağlık için yoğurt yenmesinin şart olduğunu söyledi.
Probiyotik yoğurt, mide hareketlerini hızlandırmaya ve şişkinliğin azaltılmasına yardımcı olur. Özellikle de gaz ve şişkinlik sorunu yaşayan kişilerin probiyotik yoğurtları bol miktarda tüketmesi gerekir.
Göbek bölgenizdeki yağlarınızdan yoğurt kürlerini tüketerek kurtulabilmeniz mümkün. Bazen göbek bölgenizdeki yağların erimesi için sadece diyet ve egzersiz programına uymak yetmez. Yağ yakma özelliği olan doğal kürlerden de faydalanmak gerekir.
Yoğurtla soda kürü, özellikle bölgesel olarak zayıflamak isteyenler için ideal bir seçimdir. 3 yemek kaşığı yağsız yoğurdu derin bir kaseye alarak karıştırabilirsiniz. Karışımın üzerine yarım limonun suyunu ekleyip karıştırmaya devam edebilirsiniz.
Eğer yoğurda pul biber eklerseniz yağ yakımınız hızlanır ve bu sayede daha hızlı kilo verirsiniz. Uyumadan önce ya da gün içinde 1 kase pul biberli yoğurt tüketerek bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz.
Yoğurt yüze sürülürse içerisindeki besin maddeleri ile daha parlak ten rengi elde etmenizi sağlar. Cildi besler ve genel görünümünü iyileştirir. Yoğurt içerisinde bulunan bol miktardaki kalsiyum, sağlıklı ve zahmetsiz cilt yenilenmesine yardımcı olur. Yaşlanmayı önler.
Mayaladığınız yoğurdu 5 saatten fazla mümkün ise mayalanma sıcaklığında ( 43-45 °C ) tutmayın.Normal şartlarda yoğurt 4-5 saatte tutar.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yoğurt kürü yedikten sonra su içilir mi? Kürü tükettikten sonra daha iyi etki almak için kesinlikle başka bir gıda almayın. Yatana kadar küçük yudumlar ile 4-5 bardak sade su tüketebilirsiniz, ancak başka bir içecek de tüketmeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri