Yoğurt, ölü deri hücrelerini çözen bir alfa-hidroksi asit olan laktik asit içerir. Yoğurdun soyucu etkisi, sadece cildinize doğal bir ışıltı katmaya değil aynı zamanda sivilce parlamalarının önlenmesine de yardımcı olur. Hepsinin de yanında, lekelerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya çalışır.
Yoğurtta bol miktarda bulunan bu asit, yaşlanmaya bağlı kırışıklık ve lekelenmeleri ortadan kaldırır. Antifungal özelliği sayesinde yoğurt, haftada 4 veya 5 kez cilde uygulanması durumunda mantar ve diğer deri rahatsızlıklarının giderilmesine önemli bir katkı sağlar.
Cildinizin yağlandığı durumlarda kısa süre içinde temizlenmesi için bir fincan yoğurdu maske olarak cildinize sürün. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayın ve cilt tipinize göre nemlendirici sürün. Bu maske her an her şekilde uygulanması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir.
Haftada 2 – 3 kez uygulanan yoğurt maskesi, yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır.
Yoğurtun yüksek proteinli yapısı da cilt sağlığına önemli katkılar sağlar. Yoğurttaki protein, cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. Yoğurtta bulunan laktik asit ise cildinizin görünümünü canlandırarak ona pürüzsüzlük kazandırır. Böylece daha genç görünürsünüz.
İlgili 34 soru bulundu
Yoğurttaki laktik asit ölü deriyi temizler ve gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur. Üç ila dört çorba kaşığı yoğurdun içine bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin. Karışımı yüzünüze sürün ve yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bunu, haftada üç kez uygulayın.
Lekeler ve izlere karşı etkilidir; Bünyesindeki çinko ile iltihaplara karşı etkili olan yoğurt, ciltteki yağ miktarını azaltır. Yoğurt içerisindeki probiyotikler ise bakteriler ile mücadele ederek onları yok eder. Cilde beyaz bir görünüm sağlar; Bünyesindeki laktik asit ile beyaz bir cilde sahip olmamızı sağlar.
Yoğurt ve limon maskesi tariflerini uygulayarak sağlıklı parıldayan bir cilde sahip olabilir ve yaşlanmayı geciktirebilirsiniz. Limon'da Alfa Hidroksi ve C vitamini asitleri çokça bulunur. Bu iki bileşen cildi onarır ve iyileştirir. Limon akne izleri ile savaşmak için idealdir.
Hazır olan maskenizi masaj yaparak yüzünüze iyice yedirin. 15 dakika bu şekilde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. * Bu maskeyi haftada 2 kez cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak yine de hatırlatmakta fayda var.
Yağlı ciltlerin en büyük problemlerinin başında sivilceler ve yüzdeki parlama geliyor. Limonun yüze faydası ise hem yüzdeki fazla yağı emiyor hem de yağlanmaya bağlı oluşan sivilceleri kurutuyor. Limon suyunu bakım maskelerinize uygulayabileceğiniz gibi tonik olarak da kullanabilirsiniz.
Yoğurt maskesi haftada kaç kez yapılır diye merak ediyorsanız; sıklığı cilt tipinize ve ihtiyaçlarına bağlıdır. Genellikle haftada bir veya iki kez yapmak önerilir. Yağlı ciltler için daha sık yapmak mümkündür, ancak hassas ciltler için daha seyrek yapmak daha uygun olabilir.
Biraz limon suyu, az bal ve yoğurt ile maske kıvamına gelen karışımı cildine uygulayabilirsin. Hem besleyici hem de cilt beyazlatıcı etkisi vardır.
Yoğurt, en çok kalsiyum içeriğinden zengin olması ile bilinen bir besindir. Yeterli ölçüde vücuda alınan kalsiyum kemiklerin güçlenmesini sağlar. Bu açıdan özellikle osteoporoz gibi hastalıklara karşı koruyucu olabilir. Diş sağlığı için de vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyuma günlük beslenmede mutlaka yer verilmelidir.
Saf Yoğurt Maskesi İle Cilt Beyazlatma
Yoğurdun sağlığa birçok faydası olduğu gibi cilde olan faydaları da saymakla bitmez. Yoğurt laktik asit içerir. Laktik asit cilt renginin açılmasına destek sağlar.
Ciltte yer alan tirozinaz adı verilen enzim melanin üretiminden sorumludur ve melanin, cildinizin tonunun kararmasına sebep olur. Yoğurt yüze sürülürse bulundurduğu besin maddeleri sayesinde bunları engeller ve daha parlak ten tonu elde edersiniz.
Ham bal, sivilceye neden olan bakterileri öldürmekle kalmayıp aynı zamanda cildi doğal olarak nemlendiren ve yumuşatan güçlü bir antimikrobiyal, antibakteriyel ve antienflamatuvar üründür. Balda bulunan şekerler doğal bir nemlendirici görevi görür yani cildin nemini korumasına yardım eder.
Yoğurt suyu ciltte de oldukça etkilidir. Özellikle ciltteki kırışıklıkları ve ince çizgileri yok etmektedir.
Ciltte sivilce izlerinin oluşturduğu çukurların kapatılması için yoğurt karbonat maskesi uygulanır. Karbonatın içeriğindeki bileşenler yüzde yer alan mikropları temizler. Yoğurt ve karbonat karışımı ise yüzdeki ölü hücreleri derinlemesine temizler.
Sabah ve akşam yatmadan önce günde mutlaka iki kez yapılacak limon suyu maskesi cildi rahatlatır ve kırışıklıkların zamanla yok olmasını sağlar.
Limonun Cilde Sağladığı Faydalar;
Siyah Nokta ve Sivilceler; antiseptik özelliğinden dolayı sadece limon suyunun yüze sürülmesi bile düzenli uygulamada sivilcelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Haftada 1 kez maske ile bakım yapmak ise cildinizi derinlemesine temizleyecektir.
Yoğurtlu maya maskesi için bir tatlı kaşığı yaş maya içerisine bir tatlı kaşığı yoğurt eklemeniz gerekmektedir. İyice karıştırdıktan sonra maskenizi cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayın. Bu sayede cildiniz yağ dengesini bulacak ve aşırı yağlanmanın önüne geçecektir.
Yoğurt vücutta yağ yakımını sağlayarak zayıflamaya ve karın yağlarını eritmeye yardımcı olan bir besin. Bununla beraber yağlı ciltler için de yoğurt maskeleri oldukça faydalıdır. Yağlı ciltlere uygulanan yoğurt maskeleri cildin yağ seviyesini dengeler ve bakım yapar.
Sütün içerisinde bol miktarda kalsiyum, potasyum ve magnezyum bulunur. Dolayısıyla süt maskeleri düzenli uygulandığında kolajen üretimini artırarak cildin esnekliğini korumasını sağlar. Doğal bir nemlendiricidir. Bu özelliği sayesinde bilhassa kuru ciltler için oldukça faydalıdır.
Denizden çıktıktan sonra vücutlarını rahatlatmak için yoğurt süren vatandaşlar, bu yöntemin ciltlerini güneşten koruduğunu düşünüyor. Ama bu doğru değil. Eda Haşal, vücuda yoğurt, zeytinyağı, badem yağı ve çeşitli bronzlaştırıcı yağlar sürmek geleneksel yaklaşımlar. Bunları kesinlikle önermiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri