Hurma da yoğurt da ayrı ayrı çok faydalı besinler. Vücuda pek çok yararı bulunan bu iki gıda bir araya gelince de ortaya mükemmel sonuçlar çıkıyor. Hurma yağ, kalsiyum, demir, vitaminler ve protein açısından zengin olmasıyla biliniyor. Yoğurt da kalorisi neredeyse yok denecek kadar az olan bir protein kaynağı.
Tüm bu durumların dışında hurma yemek için "kötü" bir zaman dilimi yoktur. Vücudunuz günün hangi saatinde olursa olsun yiyecekleri sindirebilme kabiliyeti sayesinde, istediğiniz zaman hurma yiyebilirsiniz. Oldukça besleyici olan hurmalar, lif, kalori ve doğal şeker bakımından zengindir.
Hurma yoğurt diyeti gün içerisinde 21 tane hurma ve 3 kase yoğurttan oluştuğu için alınan kalori miktarı toplamda 1200 ve 1300 civarı olmaktadır. HURMA DİYETİNİN FAYDALARI VE YARARLARI NELERDİR?
Yoğurt ile yapılan bir diğer diyet türü olan hurma yoğurt diyeti, yoğurt diyetinin aksine 7 gün süreyle uygulanabilir. Diyet süresince her öğünde 7 adet hurma ve bir kase ev yapımı yoğurt tüketilmesi gerekir. Hurmaların özenle seçilmiş olması ve yoğurdun evde yapılmış olması diyetin etkinliğini arttırır.
- Aç karnına tüketilen 2 hurma bağırsak parazitlerini döküyor. - Hazımsızlık, problemlerinin giderilmesini sağlıyor. - Hamilelik süresinde mide bulantısını azalmasına yardımcı oluyor. - İştah açısı etkisiyle ve kilo alma problemlerini azaltıyor.
İlgili 24 soru bulundu
Hurma yoğurt diyetinin faydaları
Yoğurt da kalorisi neredeyse yok denecek kadar az olan bir protein kaynağı. Proteinler ise uzun süre tok tutuyor, kasların inşa edilmesine ve onarılmasına yardımcı oluyor. Hal böyle olunca hurma ve yoğurdu beraber tüketmek kilo vermek için fayda sağlıyor.
· Sa'd bin ebi Vakkas rivayet ediyor; Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdular: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder." Başka bir rivayette "zehir ve sihir zarar vermez".
Vücut için gerekli olan birçok vitamin ve minerale sahip olan mucizevi besin hurma, doğru şekilde tüketildiğinde zayıflamaya yardımcı olur. Öğünlerden bir saat önce aç karnına yenildiğinde iştahı kapatıp bağırsakları çalıştırır ve kilo vermeyi kolaylaştırır.
Yapılan araştırmalara göre; sabah, öğlen ve akşam yemeğinden bir saat kadar önce hurma tüketmek iştahınızı kapatmanıza yardımcı olur. Hurma ayrıca selenyum, magnezyum gibi çeşitli vitamin ve minerallerle doludur. Bu sebeple sizi gereksiz yere yemek yemekten korur ve daima tok tutar.
Uzmanlar, günde sadece 3 adet hurma tüketmenin vücut için yararlı bir miktar olduğunu ifade ediyor. Sağlıklı, besleyici ve bir o kadar da lezzetli atıştırmalıklardan hurmayı haftanın her günü tüketebilirsiniz.
Haftada 5 ile 7 kilo arasında zayıflama sağlayan hurma yoğurt diyeti Günde 21 hurma ile sınırlı olan diyetle 7 günde 5 kilo veriliyor. En çok tercih edilen diyetlerinden biri olan hurma yoğurt diyetinde su dışında yemek yok. Bu diyetin en önemli özelliği göbek yağlarını eritmesi.
Genel anlamda sindirim sistemi için faydalı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun sindirimi kolay olduğu için özellikle diyet yapanların akşam saatlerinde tüketmesi önerilir.
Yoğurt, yarım limon suyu, zerdeçalı bir kapta karıştırın. Gece uyumadan önce bu karışımı tüketin ve daha sonrasında hiçbir şey yemeyin. Hareketsiz bir insanın kilo vermesi çok zordur, bu nedenle daha fazla hareket etmeniz gerekir. Günde en az 1,5 litre su için.
"Her ne kadar dişlerimiz için sağlıklı bir besin olsa da, üst üste tüketilip dişler fırçalanmadığında hurma da diğer yiyecekler gibi çürüklere sebep olabilir. Hurma yedikten sonra ağız su ile çalkalanmalı, dişler 30 dakika sonra fırçalanmalıdır."
İSLAMİ AÇIDAN HURMANIN TEK SAYIDA YENMESİ
Hurmanın tek sayıda yenmesi Allah'ın birliğine işaret içindir. Bu nedenle hurmanın tek sayılarda yenmesi tavsiye edilir.
Hurmanın tek kılınması Allah'ın birliğine işaret içindir.
Resûlullah (s.a.v), günün içinde, nice fiilinde, hep teki seçer. Meselâ, suyu iki veya dört yudumda değil, üç yudumda içer. Abdestte de, gusülde de suyu iki, dört veya altı kere değil; üç kere üstüne dökmeyi tercih eder.
100 gramında 6,7 gram lif içeren hurma, yüksek lifli meyvelerin başında geliyor. Lifli yiyeceklerden zengin beslenmek de bağırsak fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkilidir. Sindirim sisteminin düzenlenmesi de hemoroit, kolon kanseri ve kolit gibi sindirim sistemi hastalıkları riskini azaltır.
Afrodizyak etkisi gösteren hurma, cinsel gücü ve isteği artıyor. Çiftlerde cinsel soğukluğu bitiriyor. Tek başına eczane görevi gören bu mucizevi meyvenin bir tanesi bile bolca kalsiyum ve magnezyum, 1.5 gr lif ve 160 mg'dan daha fazla kalp sağlığı açısından önemli olan potasyum içeriyor.
Sabah hem suyu hem hurmayı tüketin. Bağırsak hareketlerinin hızlanmasına ve ödemin atılmasını sağlar.
Doğal besin kaynağı olan yoğurdun bir çok faydası bulunuyor
Aşağıdaki diyeti kurallarına göre uygularsanız, bir haftada 7 kilo verebilirsiniz. Yoğurt diyetinde, asıl amaç olan bağırsakların düzenli bir şekilde çalışması sağlanır.
İçeriğinde oldukça yüksek oranda lif bulundurması ile birlikte, bağırsakların temizlenmesi konusunda oldukça etkilidir. O yüzden sindirimi kolaylaştırır ve böylece kabızlığı önler veya iyileştirir.
Bir porsiyon hurma (175 gram) 415 kalori olup karbonhidrat içeriği 110 gram, bunun 95 gramı şekerdir. Hurma için mükemmel bir enerji ve zengin bir lif kaynağıdır.
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Hurma ile oruç açılmaz. Kutsal kutsal diyerek, kutsallığı kullanarak bizi sömürüyorlar" açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyledi.
Bir başka çalışmada ise yıkanmadan tüketilen hurma örneklerinde kurşun ve kadmiyum gibi insan sağlığı için riskli ağır metallerin bulunduğu ve bu bakımdan mutlaka yıkandıktan sonra tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Yüksek şeker içeriğine rağmen hurmanın glisemi indeksinin düşük olduğu belirtiliyor.
Sağlıklı bir sinir sistemini teşvik edin
Hurmanın yüksek glikoz içeriği, ana enerji kaynağı olduğu için beynin çalışması için gereklidir. Hurma, sinirlerin daha etkili çalışmasına yardımcı olan potasyum içerir. Ayrıca, hurmaların bileşenleri uyanıklığı, hızlı zekayı ve çeşitli uyaranlara tepkiyi artırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri