Yüksek limitli bir kredi kartı edinmek için bankaya belgelenebilir yüksek gelir beyanı gereklidir. Gelirin belgelenebilir olması için basit olarak vergilendirilmesi gerekir. Yani eğer kredi notu da düşük değilse belgelendirilebilen gelirin 4 katı kredi kartı limiti alınabilir.
En Yüksek Kredi Kartı Limiti Veren Banka Hangisi? Akbank, Garanti BBVA ve QNB Finansbank kredi kartı limiti yüksek bankalardır.
İlgili yönetmelikte, ilk defa kredi kartı sahibi olacak kişiler için kullanılmaya başlanılan ilk yıl kredi kartları toplam limiti aylık net belgeli gelirin en fazla 2 katı, takip eden yıllarda ve daha önce kredi kartı sahibi olan kişiler için ise aylık net belgeli gelirlerinin en fazla 4 katı olabiliyor.
Limitlerinizin yüksek olması sizin ödeme gücünüzün de yüksek olduğu izlenimi yaratır. Ancak dikkat etmeniz gereken bir şey var; artan limitler karşısında kendinizi kaybedip gereksiz yere o limitleri kullanmayın. Unutmayın limit doluluk oranının yüksek olması kredi notunuzu olumsuz etkiler.
Kredi limiti, bir müşterinin çalıştığı finansal kuruluştan alabileceği azami kredi miktarını ifade eden bir üst sınırdır. Krediyi müşteriye sunan bankalar ve finansal kuruluşlar, müşterilerinin her biri için farklı müşteri limitleri tanımlarlar.
İlgili 37 soru bulundu
Alıntıdır: Limitsiz kredi kartlarının temin edilebilmesi için bankalar ile anlaşması olan ve bankada nakit yatırımı olan kişiler tercih edilmektedir. Banka hesabında sık sık para transferi gerçekleştiren iş yeri sahipleri de limitsiz kredi kartlarından yararlanabilirler.
Kredi kartı limitinin belirlenmesi kişinin gelirine bağlı olarak yapılmaktadır. Buna göre ilk defa kredi kartı başvurusu yapmış olan kişilerin ilk yıl için kredi limitleri gelirin maksimum 2 katı olacak şekilde belirlenir. Sonraki yıllarda ise kredi kartı limiti gelirin 4 katına kadar çıkartılabilir.
Kredi kartı limitini artırmak için aylık kayıtlı gelir hesaplanır ve aylık gelirin 4 katı üzerinden limit artırımı gerçekleştirilir. Yani bu mevzuat haricinde bir kredi kartı limit yükseltme işlemi yapamıyorsunuz. Her şey gelirinize bağlı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayınlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik kapsamında geliştirilen sistem sayesinde kredi kartı limitleri toplamı bankalar arasında Limit Kontrol sistemi tarafından takip edilir.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartları limitlerine ve asgari ücretlerine yeni düzenlemeler getiriyor. Buna göre 15 bin TL limite kadar olan kredi kartlarında asgari ödeme yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkıyor. Geliri 1000 TL olanların kredi kartı limiti de 1000 TL ile sınırlandırılacak.
Kredi notu incelenirken kişilerin önceki borçları, borçlar yüzünden açılan kanuni takipler, ödeme alışkanlıkları, güncel bir kredilerinin olup olmadığı ve risk durumu dikkate alınır. Tüm bu bilgiler incelendikten sonra bankalar, kredi notunu da göz önünde bulundurarak kredi kartı için bir limit belirler.
Sabit bir aylık geliri olmayan kişilere bankalar, ilgili mevzuat sebebiyle belirli limitlerde kredi kartı verebiliyor. Kredi kartı başvurusunda bulunan ve herhangi bir işte çalışmayan öğrenciler de bu kapsamda değerlendiriliyor.
2 kredi kartı kullanmak uygun olabilir
Eğer hesap kesim tarihlerinize dikkat etmeyecekseniz tek kredi kartı işinizi görür. Ama zaman zaman bankanızda meydana gelen sistemsel hatalar, kredi kartı kaybolması ya da kampanya avantajları nedeniyle 2 kredi kartı kullanmak uygun olabilir.
O zaman kartın kendisi de siyahtı. Şimdilerde ise kartın renginin siyah olması önemli değil, sunduğu ayrıcalıklar önemli. Dünyada bilinen en meşhur Black Card ise şüphesiz American Express'in Centurion Card'ı. Bu kart için yıllık en az 5 milyon dolar geliriniz olması gerekiyor.
Limiti yirmi beş bin Türk Lirasının altında olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde yirmisi; limiti yirmi beş bin Türk Lirasının üstünde olan kredi kartları için asgari ödeme tutarının dönem borcunun yüzde kırkı olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Kredi kartı asgarisi nasıl hesaplanır?
Limit yükseltme süresi 24 saat gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleşebilmektedir Kredi kartı limit düşürme için bankanızın ait olduğu şubeden veya telefon ile arayarak müşteri hizmetlerinden limit düşürme talebinde bulunabilirsiniz. Bu işleminizde aynı şekilde 24 saat içerisinde belli olmaktadır.
Kredi kartı limit aşımının özel olarak bir cezası bulunmaz. Bankanız size herhangi bir yaptırım uygulamaz. Ancak kredi kartı limitinizi aşmanız, kredi puanınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle kredi kartınızın limitini aşmamaya özen göstermelisiniz.
Artan gelirinizle birlikte, kredi kartı limitiniz de otomatik olarak artar. Kredi Kartı Limiti Arttırmanın Yolları Nelerdir?
Her finans kurumunda farklılık gösterebilmekle beraber yaklaşık olarak; “0-699 en riskli, 700-1099 orta riskli, 1100-1499 az riskli, 1500-1699 iyi, 1700-1900 çok iyi” şeklinde gruplama yapılabilir.
Kredili mevduat hesabınızın limiti kredi notunuz dikkate alınarak belirlendiği gibi bu limitin yüksekliği de kredi notunu etkileyen unsurlar arasında yer alır. Bununla birlikte yaptığınız KMH harcamalarını zamanında ve düzenli ödemeniz gerekmektedir.
Banka ve müşteri arasında bir Genel Kredi Sözleşmesi ile müşterinin belirli süre için Bankada azami borç tutarının tanımlandığı kredi ürünüdür. Genel Kredi Limiti bu gerçek kişi ve serbest meslek sahipleri/esnaflara onaylanan tüm kredi çeşitlerini kapsayabilir.
Sky (Siz Kredinizi Yönetin) Limit Nedir? Sky Limit, müşterilerimizin ihtiyaçları için hazırlanmış, kullanımınıza daima hazır bir kredi limitidir. Tanımlanan limitinizi, ihtiyaçlarınız doğrultusunda dilediğiniz gibi yöneterek, ihtiyaç kredisi, kredi kartı, konut kredisi ve/veya Ek Hesap olarak kullanabilirsiniz.
Bankalara yapılan limit artış talepleri olumsuz sonuçlanmış ise “Limit artırım talebinize şu anda olumlu yanıt veremiyoruz” yanıtı verilir. Bunun anlamı bankanın elindeki müşteriye ait mevcut mali verilerin limit artışına izin vermediğidir.
Merhaba arkadaşlar.Kredi kartının limiti arttıkça kart aidatı artıyor mu ? Hayır. Kredi kartı aidatları sabittir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri