Taze müsli, adından da anlaşılacağı gibi taze meyvelerle hazırlanır. Yoğurt veya sütün üzerine rendelenen meyvelerle suda ıslatılmış tahıl yulafları taze müsliye eklenir. Dilerseniz yulafı meyve suyuna batırarak tatlandırabilirsiniz.
Müsli, hem sıcak, hem de soğuk bir şekilde tüketilebilir. Eğer sütle birlikte tüketecekseniz, inek sütü, badem sütü veya soya sütü gibi farklı süt çeşitlerine ekleyebilirsiniz. Müsliyi, süt, yoğurt veya meyve suyu ekleyerek tüketebilirsiniz.
Hayır, değil. Yulaf, buğday familyasına ait olan, bolca karbonhidrat ve amino asit içeren bir besindir. Müsli ise temel bileşeni olan yulafı içermekle birlikte taze ve kuru meyve, kuru yemiş, tahıl, vitamin ve mineraller açısından da zengin ve besleyici bir karışımdır.
Gün içerisinde, tercihen sabah kahvaltısında 3 kaşık müsli bir kaseye konmalı ve süt ile tüketilmelidir. Müsliden fayda almak için bu şekilde tüketmek önemlidir.
Yulaf, iri parçalar halinde kıyılmış badem ve kuru meyve karışımını ayrı bir kapta harmanlayın. Erimiş pekmez ve bal karışımını kuru malzemelerle karıştırın. Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine müsli karışımını yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
İlgili 21 soru bulundu
Kilo verdirir: Müslinin içeriğindeki nişasta midenizde parçalandığından iştahınızı bastıran sindirim asitleri salınır ve metabolizmanız hızlanır, böylece daha kısa sürede daha fazla kalori yakarsınız. Kalbe iyi gelir: Müsli, beta-glukan adı verilen bir yulaf lifi içeren yulaf kepeği içerir.
Ve kilo kaybı için şeker ve kalori kontrolünün olmaması çok önemlidir. Bu nedenle, kilo vermek için yulaf ezmesi işe yararken, sağlıklı bir kahvaltı için hem yulaf ezmesi hem de müsli harika seçeneklerdir.
Granola bal ya da çeşitli tatlandırıcıyı bünyesinde bulundurduğundan şeker içeriği müsli çeşitlerine oranla daha fazladır. Müsli soğuk ya da sıcak olarak tüketilebilirken granola soğuk tüketilir. Müsli yumuşak iken granola daha çok kıtır bir özelliğe sahiptir.
Huzurlu ve ödemsiz bir güne başlamak için yulaf ezmesini kahvaltıda tüketebilirsiniz. Öğle vakitlerine doğru karnınızdan açlık alarmları geldiğinde ise bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini içiniz rahat yiyebilirsiniz. Yulaf ezmesi akşam yenir mi derseniz elbette yenir.
Müsli tüketmeniz sağlıksız gıdalardan uzak durmanızı sağlayabilir. Müsli lif ve yağ oranı bakımından oldukça doygun ve uygundur. Bağışıklı sisteminize her yönden olumlu fayda sağlar. Müsli yemek hem tok tutar, hem de iyi bir diyetle zayıflatır.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Bu doğrultuda, Yulaf Gevreği/Müsli kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram Yulaf Gevreği/Müsli, ortalama 175 kaloriye, 30,35 karbonhidrata, 6,30 proteine ve 3,50 yağ değerine sahiptir.
Ceviz, badem ve fındığı iri parçalar halinde doğrayıp bir kap içinde alın. Üstüne yulaf ezmesi, tarçın ve kabak çekirdeğini ilave ederek karıştırın. Bal ve pekmezi bir kap içinde karıştırıp kuru malzemelere ekleyin ve hepsi pekmeze bulanıncaya kadar karıştırın.
Müsli lif açısından zengin özleriyle sağlığımız için oldukça faydalı bir yiyecektir. Lifli yiyecekler kabızlığı önler, kolestrolü dengeler, bağırsaklarımızı korur ve sindirim sistemimizin düzgün çalışmanıza yardımcı olurlar.
Taze müsli, adından da anlaşılacağı gibi taze meyvelerle hazırlanır. Yoğurt veya sütün üzerine rendelenen meyvelerle suda ıslatılmış tahıl yulafları taze müsliye eklenir. Dilerseniz yulafı meyve suyuna batırarak tatlandırabilirsiniz.
Uzun süreli tokluk hissi verir: Müsli hem diyet dönemlerinde hem de sağlıklı beslenme sürecinde ihtiyacımız olan diyet lifleri için en güçlü doğal kaynaklardan biridir. Tüketildikten sonra midede kremamsı bir kıvam alır ve şişer. Bu sayede az miktarda tüketildiğinde bile ciddi bir tokluk hissi yaratır.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Yulaf, kahvaltıda tüketebileceğiniz sağlıklı bir yiyecektir. Yulaf ezmesi, vücudun ihtiyacı olan önemli besinleri sağlar ve birçok yararlı etkiye sahiptir. Kilo Kontrolü Sağlar… Yulaf, yüksek miktarda lif içeriği nedeniyle, tokluk hissi verir ve açlık hissini azaltır.
Antrenman öncesinde YULAF ezmesi veya müsliyi yağsız süt ve yoğurtla birlikte tüketmek hem doyurucu hem de lif açısından zengin beslenmenize yardım eder. Antrenman öncesi gerekli protein ve karbonhidrat almanıza da yardım eden bu menüye çok ağır antrenman yapanlar kuru meyve veya kuru yemiş çeşitleri de ekleyebilir.
Müsli; kuru meyve, kuruyemiş gibi çeşitli bileşenlerin yulaf ezmesi ve diğer tahıllarla çiğ şekilde harmanlanmasıyla üretilir. Granola ise kuruyemiş ve kuru meyve haricinde şeker, yağ gibi çeşitli ek bileşenlerin fırınlanmasıyla üretilmektedir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri