100 gram yulaf ezmesi 370 kcal kaloridir. Bu değerlerden de anlaşılabileceği üzere yulaf ezmesi lif oranı yüksek bir besindir. Buna karşılık kalorisi ve yağ oranı düşüktür.
Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir. Ayrıca içerdiği omega 3 yağ asitleri sayesinde tatlı isteğinin kesilmesine yardımcı olur. Diyetisyenler, diyet sürecinde yulaf ezmesini önermektedir.
100 gramında yaklaşık 370 kalori bulunan yulaf ezmesi, bu kalorinin büyük bir kısmını protein ve karbonhidrat olarak sağladığı için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi bulunmaz.
Yulafın 100 gramında 351 kcal kalori bulunur. Ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 100 gramlık miktarında Yulaf 351 kalori bulunmaktadır.
Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
1 kase sütlü yulaf kaç kalori? Bir su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ile hazırlanan sütlü lapa kalorisi bir porsiyona eş değerdir. Yani 200 gr ağırlığında sütlü yulaf lapası yaklaşık olarak 325 kalori değerindedir.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yulaf ezmesini süt ve meyveler ile buluşturarak, harika öğünler hazırlayabilirsiniz. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır. Faydalı yağlar, her zaman depo yağların yakılmasına destektir.
Ayrıca yulafın içinde bolca lif bulunuyor. Bu sayede kan şekeriniz düşmüyor ve kendinizi sürekli enerjik hissediyorsunuz. Yine içerdiği lifler sayesinde bağırsakları da düzenleyen ve çalışmasını sağlayan yulaf kabızlık, şişkinlik gibi sorunların da önüne geçiyor ve yaptığınız diyete katkı sağlıyor.
Yulaf ise içerdiği birçok lif, enzim ve vitamin ile sağlıklı zayıflamak isteyen bireylerin sıkça başvurduğu bir yiyecektir. Yulaf kilo verilmesine yardımcı olur. İçerisinde yer alan mineraller, vitamin ve diğer tüm besinler yulaf tüketmek için bir nedendir.
Bir kaseye yulaf konulur, üzerine örtecek kadar sıcak su eklenir. 2. Yulaf ezmesinin yumuşaması için birkaç dakika beklenir. 3. Muz parçalanarak kaseye eklenir, üzerine isteğe göre bal, hindistan cevizi veya tarçın da eklenebilir.
Yulaf, kahvaltıda tüketebileceğiniz sağlıklı bir yiyecektir. Yulaf ezmesi, vücudun ihtiyacı olan önemli besinleri sağlar ve birçok yararlı etkiye sahiptir. Kilo Kontrolü Sağlar… Yulaf, yüksek miktarda lif içeriği nedeniyle, tokluk hissi verir ve açlık hissini azaltır.
4- Yulaf ezmesi her ne kadar çok tok tutuyor olsa de tek başına yalnız kalabilir. İçine hiçbir şey katmadan tüketilen yulaf ezmesi hem sıkıcı hem tatsız olur. Sade tüketmek yerine içine meyve ya da masum kuru yemiş ezmeleri katmak daha iyi bir çözüm olabilir. Tok tutma süresini de uzatacaktır bu durum.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
100 gr yulaf lapası ortalama 138 kalori değerindedir. İçerisinde 1.25 gr yağ, 4 gr protein ve 27 gr karbonhidrat ihtiva eder. 1 kap pişmiş yulaf lapası kalorisi ise yaklaşık olarak 330 kalori (kcal) şeklinde hesaplanmaktadır.
Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur. B vitaminleri ise karbonhidratların enerjiye dönüştürülmesine ve proteinlerin uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı olur ve bu sayede kas gelişimine katkıda bulunur.
Spordan sonra yulaf ezmesi yenir mi diye merak edenler için söyleyebileceğimiz yulafın spor sonrasında gönül rahatlığıyla tercih edilebileceğidir. Yoğurt ve sütle tüketilen yulaf, lifli olduğundan metabolizmaya katkı sağlayabileceği gibi içine eklenebilecek meyveler ve tarçın sayesinde tatlı krizini sonlandırabilir.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Müsli; kuru meyve, kuruyemiş gibi çeşitli bileşenlerin yulaf ezmesi ve diğer tahıllarla çiğ şekilde harmanlanmasıyla üretilir. Granola ise kuruyemiş ve kuru meyve haricinde şeker, yağ gibi çeşitli ek bileşenlerin fırınlanmasıyla üretilmektedir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri