Bu kısımda sulanma oluşur ve dışarı sıvı akıtır. Balkabağı yumuşamaya başladıktan sonra çok hızlı bir şekilde bozulur. Renginde değişmeler ve küflenmeler meydana gelir. Bu yüzden yumuşayan balkabağının bekletilmemesi ve tüketilmemesi önerilir.
Bütün balkabağı bozulduğunda önce alt kısmı yumuşamaya başlar ve sulanma yaparak dışarı sıvı akıtır. Sonrasında farklı renklerde küfler oluşmaya başlar. Yumuşama başlamış ise çok hızlı ilerleyecektir bu nedenle çok yumuşamış veya küflenmeye başlamış balkabağını hemen atmanızı öneririz.
Hatay Kabak Tatlısı, paketlenmemiş halde buzdolabında 1 hafta, vakumlu ambalajla paketlenmiş olarak ise 1 ay muhafaza edilebilir.
Bal kabağının kabuğu sert olmalıdır. Eğer kabuk yumuşak bir haldeyse bu bozulmaya başladığının göstergesi olabilir. Bütün haldeki bal kabağının alt kısmını çevirdiğinizde sarı tonların hakim olduğunu görüyorsanız o bal kabağını gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Balkabağı Ne Kadar Dayanır? Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır. Dilimlenmiş balkabağı; oda sıcaklığında 1 gün, buzdolabında 3 gün, buzlukta 8 ay dayanır.
Bal kabağının dış kısmındaki yeşil kalın kabuğu bıçakla güzelce temizleyin. Ardından kullanacağınız boyutta küpler haline getirin. Tamamen kuruyan çiğ haldeki bal kabağı dilimlerini buzluğa uygun saklama kaplarına, buzdolabı poşetlerine ya da kilitli torbalara aktarın.
Bütün balkabağı; Oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay, buzlukta ise 1 yıldan fazla süre dayanır. Dilimlenmiş balkabağı; oda sıcaklığında 1 gün, buzdolabında 3 gün, buzlukta 8 ay dayanır.
Kabak Tatlısı Nasıl Saklanır : Tatlıyı en iyi ve uzun süre saklamak için buzdolabında saklamalısınız. Tüketeceğiniz kadar alıp yine buzdolabında su değmeyecek şekilde 2 hafta saklayabilirsiniz. Daha uzun süre dayanır, yalnız gün geçtikçe tazeliğini yitirir.
4- Rengi ve Kıvamını Seçin
“Bal kabağı tatlısının rengi daha açık, kıvamı sulu olsun.” diyorsanız sizin için tencerede pişirme yöntemi daha doğru olacaktır. “Suyunu çeksin, ağzıma şöyle karamelize olmuş bir lezzet gelsin, rengi de koyu görünsün.” diyorsanız tercihiniz fırında pişirme yönteminden yana olmalıdır.
Eğer dilimlenmişse oda sıcaklığında 1 gün durabilirken, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 8 aya kadar dayanabilir.
Poşetlere çok fazla bal kabağı konmamalı. Çünkü bu da kabağın çürümesini hızlandırır. Tüm bu aşamalara dikkat edildiği zaman bal kabağı oldukça steril ve sağlıklı bir şekilde saklanmış olur. Ancak gerekli özen gösterilmezse eğer bal kabağı çok kısa bir süre içinde çözünür ve bozulur.
Balkabağı, vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Balkabağı ender olarak çiğ de tüketilmektedir.
Kabak tatlısı yaparken kabak yıkanır mı? Kabaklar soyulup doğrandıktan sonra yıkanması gerekir.
Bütün bal kabağını oda sıcaklığında 3 ay, buzdolabında 5 ay ve buzlukta 1 sene saklayabilirsiniz. Eğer dilimlenmişse oda sıcaklığında 1 gün durabilirken, buzdolabında 3 gün ve buzlukta 8 aya kadar dayanabilir.
Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin. Kabaklara küçük bir bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen kabakları bir borcama alın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine ceviz ve tahin ekleyerek servis edin.
Balkabağını sert kabuğundan ayırarak doğrayalım. Yıkayıp suyunu süzdürdükten sonra buzluk poşetlerine ihtiyaca göre ayırarak yerleştirip havasını alalım. Taptaze kalıyor. Misafir gelmeden birkaç saat ya da mümkünse geceden toz şeker ekleyip sulanıp yumuşamasını bekleyelim.
Bal kabağı, kış meyvesi olarak bilinir. Özellikle Kasım ve Aralık aylarında pazar tezgahlarında sık sık rastlamak mümkündür. Ancak ekim zamanı da hasat dönemini belirler. Ekim işleminden 110-120 gün sonra hasat edilmesi gerekir.
Kışın tezgahlarda bütün ya da dilimlenmiş halde sıklıkla karşınıza çıkan bal kabağı, bağışıklık sistemini güçlendirir, bağırsak hareketlerini hızlandırır, tok tutar ve cilde iyi gelir. İşte A, B, E vitaminleri, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan zengin bal kabağının faydaları...
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Küflenmiş balkabağı yenir mi? Kaygan bir tabakayla kaplı kabak ve havuçlarda bu duruma yüzeyde büyüyen bakteri kolonileri neden olduğundan bu sebzeler, pişirilerek tüketilse bile, mide rahatsızlıkları ve ishale yol açabilir. Dolayısıyla atılmalı.
Buzluktan çıkardığımız kabağı uygun bir tencereye boşaltıp üzerine bir buçuk su bardağı toz şekeri ve bir bardak suyu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıyoruz ve orta ateşte pişmeye bırakıyoruz . 40-45 dakika gibi sürede pişiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri