YER TEMİZLİĞİ Yüzeyleri temizlemek için hazırladığınız suya da yumuşatıcı karıştırdığınızda harika bir sonuç alacaksınız. Tozdan, kirden kurtulmanın yanı sıra evinizde hoş bir koku oluşacak ve zeminin yumuşadığını göreceksiniz.
Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir. Yumuşatıcı kullanmamanız gereken çamaşırlar arasında şunlar sayılabilir: Bulaşık bezleri, mikro elyaf kumaşlar, yünlüler ve sentetik kumaşlar.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Çamaşır yumuşatıcısı ile cam silinir mi? Çamaşır yumuşatıcısı cam silmek için tavsiye edilmez. Çünkü, yumuşatıcı kalıntı bırakabilir ve cam üzerinde lekelenme yapabilir.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
İlgili 15 soru bulundu
Yumuşatıcının direkt olarak kumaşa uygulanması, leke oluşumuna neden olabilir. Önerilen miktardan fazla yumuşatıcı kullanımı da lekelere sebebiyet verebilir. Hassas bir cildiniz, alerjiniz ya da astım benzeri bir rahatsızlığınız varsa, yumuşatıcının kokusu ya da formülü size zararlı olabilir.
Zararsız veya güvenilir bir yumuşatıcı diye bir şey yoktur. Fakat yumuşatıcı olarak kullanabileceğiniz doğal ürünler vardır. Örneğin sirke, uçucu yağlar, gliserin ve kurutma topları güvenilir yumuşatıcı yerine kullanılabilecek ürünlerdir.
Uygun bir kap içinde 1 su bardağı su ile 1 su bardağı sirkeyi karıştırın. Sirke, cam yüzeylerdeki lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olur. Eğer tercih ederseniz karışıma birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Deterjan cam yüzeylerdeki yağ ve yağ benzeri kirleri çözmeye yardımcı olur.
Herhangi bir deterjan veya sabun tarzı bir temizleyici madde kullanmak zorunda da değilsiniz. Sadece camı biraz cam suyu yardımıyla ıslatıp ardından gazete kağıdıyla bir güzel silmeniz yeterli. İsteğe bağlı olarak cam suyu ile birlikte sirke de kullanabilirsiniz.
Camları sildikten sonra çabuk toz tutmasını ve buhar oluşmasını engellemenin yolu çok basit. Camı silmek için kullanılacak kimyasalların içerisine katacağız sirke yardımı ile camların toz tutmalarını ve buhar oluşumunu bir nebzede olsa azaltmış olacaksınız.
Sirke, sabun, boraks, karbonat, çamaşır sodası v.b hem kolayca bulunabilir hem de ucuzdur.
Yıkama programını başlatmadan önce deterjan ve yumuşatıcı ekleyin. Yıkama programı çalışırken, deterjan çekmecesini açık bırakmayın!
Beyazlar İçin Özel Deterjan Seçin
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Yıkamaya başlamadan önce mutlaka ters çevirin. Siyah kumaşlar için özel üretilmiş deterjanları kullanın. Siyahlarda yumuşatıcı kullanmayın çünkü yumuşatıcıların siyahları soldurma gibi bir dezavantajı var. Siyah pantolonunuzu ilk aldığınızda bir süre tuzlu su dolu leğende bekletmeniz boyaya ekstra mukavemet kazandırır.
Normal şartlar altında camlar 2 ayda bir silinmelidir. Eğer pırıl pırıl camlara kavuşmak istiyorsanız cam temizliğinin püf noktaları yazımızdan yardım alabilirsiniz.
1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı. 2 yemek kaşığı parlatıcı. ve 3 yemek kaşığı sirkeyi koyduktan sonra. sıcak suyla buluşturup. güzelce çalkalayın.
PVC, cam, küvet, lavabo, tuvalet, duş ve armatürlerde kirli yüzeyin üzerine ürünü püskürtünü. Sünger yardımıyla ovalayınız. Daha sonra yüzeyi durulayınız. Mutfak alanlarında, ocaklarda, tezgah üstü temizliğinde ürünü direkt yüzeye püskürterek siliniz.
Asperox Mavi Güç kireçli ve paslı yüzeyler için özel olarak geliştirilen bir yüzey temizleme ürünüdür. Banyo yüzeylerinde (lavabo, fayans ve seramik, klozet, küvet, duş kabini, armatür, duş başlığı v.b.) cam, plastik yüzeyler, krom, paslanmaz çelik alaşım yüzeylerde etkilidir.
Bunun için en doğal ve en sağlıklı olan madde olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Cam silme için hazırladığını suyun içerisine az miktar beyaz sirke koyarak camlarınızı parlatabilirsiniz. Temizlenen camlarınızın uzun süre korunması adına camlarınızın üzerine gliserin damlatılan bir bezle temizle silebilirsiniz.
Bunun için yer silme suyunun içine biraz sirke katarak paspas yapabilirsiniz. Bu uygulama sonunda zemin döşemesinin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
Fazla su koymanız durumunda yumuşatıcı erken alınır. Bu durumda herhangi bir musluktan su akışını (basıncı) kontrol edin. Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır. Yumuşatıcı miktarı Max yazan seviyenin üzerine çıktığında makine yumuşatıcıyı erken alır.
Yumuşatıcınızla Farklı Kokuları Buluşturun
Yumuşatıcınızın yanında sıvı deterjanınızın içine birkaç damla doğal yağlardan damlatarak kendi kokunuzu da oluşturabilirsiniz.
Aşırı doldurma, özellikle yüksek devirde sıkma işlemi sırasında tambur içerisindeki basıncı arttırır, dolayısıyla tambur kirişleri zarar görebilir ve daha da kötüsü cam kapak çatlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri