''Ülkemizde e-sigara üretimi ve ithalatı yasak. Fakat 18 yaş üstü yolcu şahsi kullanım için bir adet yurt dışından getirilebiliyor.
Bir sorun olmaz 1-2 taneden.
4207 sayılı Kanun hükümleri kapsamında değerlendirilerek kamuya açık kapalı alanlarda kullanımı yasaklanmıştır. İhlali halinde Mezkûr Kanun hükümlerine göre gerekli cezai müeyyideler uygulanmaktadır.
Elektronik sigaralar sadece kabin bagajınızda bulunabilir, check-in bagajınıza konmamalıdır.
Özetle, elektronik sigara tütün ürünü(sigara, nargile, puro) sayıldığı için, e-sigara tütün ürünleri(sigara, nargile, puro) reklam yasağı kapsamında olup, 4207 Sayılı Kanun gereği internet gibi elektronik ortamlarda satılıp, kargo ile taşınamıyor.
İlgili 23 soru bulundu
TSA düzenlemeleri, yolcuların el bagajlarında elektronik sigara getirmelerine izin verirken, izin verilen tek kullanımlık elektronik sigara sayısı konusunda bir sınır belirtmez.
Elektronik sigaramızı darbelere karşı koruyarak uzun yıllar boyunca sorunsuzca kullanabiliriz. Kalem tip elektronik sigara modelleri kimi zaman kendi özel çantasıyla gönderilebilmektedir. Ancak daha büyük elektronik sigara modellerinde veya pod mod cihazlarda çanta veya özel kap bulunmamaktadır.
Elektronik sigaralar
Uçuş sırasında bizzat üzerinizde bulundurmanız halinde birçok rotada yanınızda elektronik sigara ve ek batarya getirmenize izin verilir. Ne yazık ki elektronik sigaranızı el bagajınızda tutamazsınız. Lütfen kuralların ülkelere göre farklılık gösterebileceğini göz önünde bulundurun.
E-sigara Meraklısı
Uçakta yanınızda bulundurmanız şartıyla taşıyabilirsiniz. Eğer harici bataryaya sahipse pilleri dedektörlerden geçmeden önce çıkarın ve taşıma kabına koyun. Bataryaya sahip ürünlerin ve pillerin bagajda taşınması yasak.
E-Sigara Kullanıcısı
Kabin bagajında maksimum 10x100 ml likit taşırsınız. 100 ml den fazla hacimde bir kapta hiçbir sıvı kabine alınmaz.
Yolcular, 2 takvim yılında 1 adet ile sınırlı olmak üzere vergiden muaf cep telefonu getirebilir. Cihazların, yolcunun Türkiye'ye giriş tarihinden itibaren 120 gün içinde kayıt altına alınması gerekmektedir.
E-Sigara Acemi
Ancak kullanımıyla ilgili herhangi bir düzenleme yoktur. Yurtiçinde kullanım yasağı, ateşli gibi kamuya açık, kapalı alanları kapsamaktadır. Kişi günlük yaşantısında dilediği gibi kullanabilir. Emniyetin elinizdeki ürüne kesinlikle el koyma ve ceza yazma yetkisi yoktur.
Avustralya'da yapılan bir araştırmaya göre 14-17 yaşları arasındaki her 6 kişiden biri, 18-24 yaşları arasında ise her 4 kişiden biri elektronik sigara kullanıyor. Tayland, Singapur ve Meksika gibi ülkelerde elektronik sigara satışı yasaklanmıştı.
Almanya: Almanya e likit konusunda oldukça gelişmiştir. İhracat veya ithalat dahil olmak üzere satışı tamamen yasaldır; herhangi bir kısıtlama yoktur. Aynı şekilde, ülke içerisinde elektronik sigara kullanımı son derece yaygındır.
Elektronik sigaralar artık Türkiye'ye gönderilmiyor ya da gümrükten geçmiyor.
Elektronik sigara ve benzer yeni nesil ürünler, ergen ve gençlerin beyin gelişmesini olumsuz etkilemekte, kullanıcıların hepsinde solunum hücrelerinde hasar oluşturmaktadır. Bu ürünlerin yasal veya el altından satışı kabul edilemez.
Not: Pegasus Havayolları uçuşlarında Elektronik sigara kullanımı yasaktır. taşınabilir. kapatılmalı ve hasara karşı korunmalıdır.
Vape ile ilgili Havacılık Kuralları
GöreABD Ulaştırma Güvenliği İdaresi, uçaklarda elektronik sigaraya izin verilmez. Ancak, bu yolculukta yanınızda tek kullanımlık elektronik sigara taşımak caizdir.
Not: Pegasus Havayollarında Lityum batarya içeren emniyet tipi ekipmanların taşınması yasaktır.
3. Sigara/çakmak
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün.
Şu an dünyanın neresine uçarsanız uçun elektronik sigaraların uçakta kullanılması yasak. Hatta havalimanlarında sigara ve tütün mamullerinin yasak olduğu yerlerde de bunlara müsaade edilmiyor.
Elektronik sigaraların diğer tütün bazlı ürünlere göre kullanım alanı daha geniştir. Normal tütün bazlı ürünler; kapalı alanlar, restoranlar veya oteller gibi alanlarda içimi yasakken elektronik sigaraya bu tarz bir sınırlama getirilmemiştir. Ancak uçaklarda kullanımı kesinlikle yasaktır.
E-Sigara Kullanıcısı
Sıvı hiç bir şey uçak içi yolcu beraberi taşınamaz. (Doktor raporu ile verilmiş evraklı cihazlar harici) Likitinizi yanınıza almak sizin için bir risk yaratacaktır. Pil ise zaten uçağın kargo bölümünde taşınması yasak olduğundan pilinizi yolcu beraberi taşımanız tavsiye olunur.
Kısaca elektronik sigara likiti saklamak için uygun ortam oda ısısı ve güneş görmeyen bir yerde saklanmalıdır.
E-Sigara Acemi
Ben dolap içinde karanlık sayılabilecek ortamda oda sıcaklığında saklıyorum. VG içeren aromalı (şeker) içeren likitlerin bakteri üretme ihtimali (hava ile temas durumunda) yüksek olduğu için bozulma ihtimali daha fazla.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri