Köfteleri donması için tepsiyle dondurucuya koyalım. Tamamen donan köfteleri buzdolabı poşetine yada ağzı kapaklı kaplara koyup dondurucuda muhafaza edelim.
Bir kazanın içerisine su koyup üzerine yuvarladığımız yuvarlamaları bir süzgeç içerisine koyarak bırakalım. Buharda yuvarlamalarımız pişsin daha sonra süzgeçte ki yuvarlamalarımızı bir köşeye alalım. Soğuyunca buzdolabı poşetlerini yerleştirelim.
Derin dondurucuya dayanıklı bir tepsiye veya saklama kabına koyun. Yalnız kabın en altına, streç veya buzdolabı poşeti yayın ki köfteler yapışmasın. Bütün köftelere şekil verip tepsiye yerleştirdikten sonra üzerini kapak veya streç ile veya üzerine bir torba geçirerek derin dondurucuya koyun.
Ellerimizi ıslatıp bulgur köftesi hamurundan küçük parçalar alıp yuvarlayalım. Tepsiye yağlı kağıt serip yuvarladığımız köfteleri tepsiye koyalım. Bu şekilde dondurucuda dondurup birer pişirimlik poşetleyelim. Pişireceğimiz zaman direk buzlu buzlu kaynayan tuzlu suda haşlayalım.
İstenilen kıvama gelen harçtan parçalar alınır ve köfteler şekillendirilerek ağzı kilitli poşete yerleştirilir, derin dondurucuya kaldırılır. Köfteler kullanılacağı zaman derin dondurucudan çıkarılarak buzdolabının normal bölmesinde bekletilir. Köfteler yumuşayıp birbirinden ayrıldığı zaman pişmeye hazır demektir.
İlgili 39 soru bulundu
Pişmiş kıyma, köfte, biftek gibi etleri buzlukta saklamak için mutlaka saklama kabını kullanın. Kıymayı kavurup sıcaklığı geçtikten sonra ufak saklama kaplarında koruyabilirsiniz. 6 ay içinde tüketmeyi unutmayın. Köfte pişirdiyseniz ve buzluğa atıp daha sonra ısıtmak istiyorsanız 3 ay içinde tüketmeyi unutmayın.
Öncelikle tencerelerden birini ters çevirin. Üzerine ince bir şekilde dondurulmuş kıymanızı yerleştirin. Diğer tencerenin içine 2 lt oda sıcaklığında su koyup tencereyi kıymanın üzerine oturtun. 5 dk. sonra kıymanız tamamen çözülmüş şekilde emrinize amade hale gelecek.
Hafif unlanmış tepsiye fellah köfteleri aktarın ve hafifçe zıplatın. Bu işlemi tüm hamura uygulayın ve oda sıcaklığında üzerleri hafif kuruyana kadar bekletin. Ardından köfteleri buzdolabına kaldırıp 15-20 dakika kadar soğutun. Soğuyunca dolaptan çıkarıp buzdolabı poşetlerine pay edin ve dondurucuya kaldırın.
Haşladığınız köfteleri süzdükten sonra birbirlerine değmeden soğutup yine aynı şekilde dondurduktan sonra bir poşete alıp altı aya kadar saklayabilirsiniz. Fellah köftesinin domatesli sosunda domates yerine konserve domates konservesi de kullanabilirsiniz.
Fellah köftesini yoğururken muhakkak suyla ıslatmayı unutmayın. Aksi takdirde köfteleriniz dağılacaktır. Macun kıvamı elde edinceye dek yoğurulması lazımdır. Köftelerin haşlanırken dağılmasını istemiyorsanız bir süre buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir.
Donmuş köftelerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine ya da yağlanmış borcama alın. 190 derecede ısıtılmış fırında yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Ardından servis edin.
Pişmiş tavuk ve köfteler de, buzlukta saklanmaya uygundur. Bekleme sürelerinin çok uzun olmaması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gerekenler: -Pişmiş ya da çiğ, hiçbir gıdayı, dondurup çözdürdükten sonra yeniden dondurmamalısınız.
Pişmiş et ve et yemeklerini buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklayabilirsiniz.
Tencereye et suyu eklenir kaynamaya bırakılır. Kaynayınca derin dondurudaki yuvarlamamız içine bırakılır ve haşlanır. Bu arada ayrı bi tencereye yoğurt un ve yumurta eklenir karıştırılır. Ocağın altını açılır kaynayana kadar yoğurt ocakta karıştırılarak pişirilir.
Bunlar; dolma yapılan biber, havuç, yeşil fasulye, ıspanak, üzüm yaprağı, bezelye, yeşil kabak, süt mısır, brokolidir. Eğer sebzeler yüksek oranda su içeriyorlarsa dondurulma işlemi olmadan önce püre halinde olmaları ya da pişirme işlemi yapılması gerekmektedir.
Bir buz dolabı poşetini yanlardan keserek ilk köfteyi buz dolabı poşetinin başına yerleştiriyoruz ve üzerine buz dolabı poşeti katlıyoruz. Daha sonra üzerine yeni başka bir köfte koyuyoruz tekrar poşet katlıyoruz. Poşet bitince hazırlanan katmanlar başka bir buz dolabı poşetine yerleştirilip dondurucuya kaldırıyoruz.
Köfteler için sadece yağsız kıyma tuz ve karabiber yoğurulur. nohut büyüklüğünde köfteler yapılır ve unlanmış tepsiye dizilir. bir kaç saat buzdolabında dinlendirildikten sonra buz dolabı poşetlerine konulup kaldırılır.
Analı Kızlı Buzlukta Saklanır mı? Bir miktar uğraştırıcı olduğundan yapıldığında fazla yapılıp hafif tuzlu suda haşlanıp buzlukta saklanabilir. Streç filmlerle birer yemeklik miktarlarda ayırıp muhafaza edilebilir. İstendiğinde çıkartıp buzunu çözdürdükten sonra kullanılabilir.
Köftelerimizi kaşık kevgirle geniş bir tepsiye alıp ara sıra yapışmaması için sallayarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan köftelerimizi poşetleyerek dondurucuya kaldırıyoruz. İstediğimiz zaman dondurucudan çıkararak çorba ve yemeklerde pratik bir şekilde kullanıyoruz.
bulgurun alabileceği en lezzetli formlardan biridir. ama ki yapımı cefa *, yemesi sefa * olan yiyeceklerdendir. sosuna bol sıvıyağ, bol domates *, bol sarımsak, bol baharat * ile birlikte bulgurların haşlandığı sudan bir miktar eklemek de lezzeti artırır. hem sıcak hem soğuk yenilebilir ve evet üzerine bol maydanoz iyi ...
7. Pişmiş köfteler arttıysa....
Artan ev köftelerini ortam sıcaklığı 30 derecenin üstündeyse 1 saat içinde tüketin ya da +4 derecede kapalı saklama kapları ile buzdolabında saklayın. En fazla 2-3 içinde soğuk olarak ya da yeniden ısıtarak tüketmelisiniz.
Dondurulmuş köfteyi direkt pişmeye de alabilirsiniz ama bunun birkaç olumsuz etkisi olacaktır. Öncelikle kızgın yağın içinde çok yağ sıçramasına neden olur. İçi donmuş olduğu için uzun süre pişirilmesi gerekir. Bu sürede de dışı gereğinden fazla pişip sertleşebilir.
Buzluktan çıkardığımız donmuş kıymanın çözülmesi 7-8 saati bulabilir. Bu kadar süre beklemek yerine aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Kıyma Nasıl Çözülür? Uzmanlar, kıymanın dondurucudan çıkarıldıktan sonra buzdolabına koyulmasını önermekte; o ortamda daha hızlı çözüleceğini bildirmektedir.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri