Z raporum kayıp, tekrar alabilir miyim? Z raporu alındıktan sonra, ilgili güne ait satış ayrıntıları mali bellekten silinir. Dolayısıyla alınan bir Z raporu tekrar alınamaz.
Bu raporlar bilgi amaçlı olup mali hafızada yer işgal etmediğinden gün içinde birden fazla alınmasında bir sakınca bulunmamaktadır.
Ana Menü'deki “Raporlar” seçeneği kullanılarak, Raporlar Menüsü görüntülenir. 2. Ardından “Z Raporları” seçeneği ile Z Raporları Menüsü görüntülenir. 3. Z Günlük Rapor almak için “Z Günlük Rapor” seçeneği seçilir.
Ana menüye girdikten sonra raporlara gidilir ve “Mali Hafıza Raporları” seçilir. Ardından alınmak istenen rapor türüne göre ekranda çıkan “İki Z No Arası Rapor”, “İki Tarih Arası Rapor”, “Güncel Dönem Raporu”, “Geçmiş Dönem Raporu”, “Fiş Özet Raporu” seçeneklerinden ilgili olan seçilir.
İki tarih arası veya iki sayaç arası alınabilir. İki Sayaç Arası'na gelinip NAKİT tuşuna basılır. Başlangıç Z numarası yazılıp NAKİT tuşuna basılır. Bitiş için son alınan Z numarası yazılarak NAKİT tuşuna basılır, işlem sonlandırılır.
İlgili 15 soru bulundu
Z raporu günde bir kere alınması gereken bir rapor türüdür. Z raporu gününde değil, ertesi gün alınır ise bu rapor ertesi gün raporu olarak isimlendirilmektedir.
GİB'e z raporu bildirimleri ve bunların 10 yıl saklanması için yapılması gereken tek şey, günlük z raporlarını aylık excel listeye girip EDM'ye bildirmeleridir.
Günlük z raporu alınmadığında yazar kasa kümülatif bilgileri en son alınan z raporuna aktarmaktadır. 26 sında alınan z raporuna 25indeki bilgilerde dahildir. S.M.M.M. Ay sonunda alacağınız kümülatif z raporunda o günkü satışların toplamı gözükmesi gerekir. ordan işlem yapabilirsiniz.
Gün sonu raporu için cihaz üzerindeki F(Fonksiyon) tuşuna basın. Açılan ekranda önce “İşyeri Menü”, ardından “Gün Sonu” sekmesine girin. Sizden istenen işyeri şifresini girerek gün sonu raporunu yazdırabilirsiniz.
Yeni tebliğ gereği Z raporu kasa üzerinden otomatik olarak 23:59:59'da alınır ve hafızasına kaydedilir. Bunun için pompa görevlisinin veya bir başka kişinin bir işlem yapmasına gerek yoktur.
Z raporu alabilmek için ilk olarak satış ekranında F tuşuna basınız. YAZARKASAPOS RAPORLARI menüsüne giriş yapınız. Yönetici şifresi (default 0 0 0 0) ile giriş yapınız. Giriş yapılarak rapor alınır.
Cihaz satış ekranında iken 4 Ara Toplam tuşuna basılır. Z Raporları 1-Gün Sonu işlemi ekranında bir kez Giriş tuşuna basılarak gün sonu alınır. Gün sonu işleminden sonra Z Raporu için uyarı mesajı görüntülenir. Kullanıcı tarafından istenilirse bir kez Giriş tuşuna basılarak Z Raporu alınabilir.
Aşağı ve yukarı yön ok tuşları ile menüden “Fiş Tekrarı”nı seçip G R Ş (yeşil) tuşuna basınız. Bu menüden Son şlem veya Son Günsonu slipleri alınabilir. şlem sırasında oluşan bir hata nedeni ile slip çıktısının alınamadığı durumlarda en son işlem ve/veya gün sonu slibinin tekrar basılması için kullanılır.
Her gün mesai bitiminde ya da en geç saat 24.00'te alınması gerekir. Alınmadığı takdirde cihaz, yeni bir satış yapmadan önce uyarı verir. Tatil günlerinde yani cihaz üzerinde hiç işlem yapılmayan günlerde Z raporu alınmasına gerek yoktur.
Z raporu Yazar Kasa Pos'un içinde bulunan bankalar ile yapılan kredi kartı işlemleri ve nakit işlemlerinin Maliye Bakanlığına raporlama şeklidir. Banka gün sonu ayrı bir rapordur.
günlük z raporu aldıktan sonra aynı gün içine tekrar satış fişi kesebilirsiniz. tabiki sonraki z raporunu tekrar almanız gerekir.
Z raporu alabilmek için kasa anahtarı KSYR tuşuyla ok işaretleri z konumuna getirilmesi gerekir. Daha sonra 4 adet sıfır yazılarak, iki defa olmak üzere nakit tuşuna basılır ve bu şekilde Z raporu çıktısı alınabilir.
Kredi ve banka kartıyla POS cihazından yapılan işlemlerde satış belgesi (slip) düzenlenmektedir. POS'tan yapılan işlemde iki adet slip çıkmaktadır. Bunlardan biri kart sahibine verilmeli ikincisi ise işyerinde tutulmalıdır.
Pos cihazından çekilen para müşterinin kart şifresini girip ödeme onayını vermesinden hemen sonra Türkiye'deki bankaların uygulamasına göre 1 ile 3 gün içerisinde hesaba aktarılmaktadır. Ancak Satıcı ilgili parayı hemen kullanmak isterse bankalar belli kesintiler uygulayarak satıcının hesabına aktarılmaktadır.
öKC günlük kapanış (Z) raporlarına ait elektronik ortamda hazırlanıp GİB'e iletilen Mali Raporların elektronik ortamda saklanması ve istenildiğinde elektronik araçlar ve ortamlar vasıtasıyla ibraz edilmesi de gerekmektedir.
10 GÜNLÜK Z RAPORU TOPLANIP İŞLENMEZ. İŞLEM YAPACAĞINIZ YEVMİYE FİŞİ ON GÜNLÜK OLUR. Z RAPORLRINI 10 GÜN BİR DÜZENLDİĞİNİZ YEVMİYE FİŞİNE GÜN GÜN AYRINTILI OLARAK İŞLEMENİZ ZORUNLUDUR.
POS cihazından işlem yaptığınız günlerde günsonu yapılmazsa işlemlerinizin hesabınıza geçmesinde gecikme yaşarsınız. Bu nedenle POS cihazından işlem yapılan günlerde mutlaka günsonu yapılması gerekmektedir. POS cihazından günsonu nasıl alınır? POS cihazından 3 numaralı tuşa basarak günsonu menüsüne girebilirsiniz.
için oluşturulan mevzuatta belirtilmiştir. gerekir. defteri,Taburcu defteri 20 yıl kurumda saklanır.Devlet Arşivlerine gönderilmez. ve hasta dosyalarının en az 20 yıl süreyle yataklı tedavi kurumunun arşivinde muhafazası zorunludur.
''Z' raporu zorunluluğu kaldırıldı
Yeni nesil ödeme kaydedici cihaz (ÖKC) kullanan mükelleflerin "Z" raporlarını kağıda basma ve bu şekilde muhafaza etme zorunluluğu kaldırıldı. Maliye Bakanlığı'nın, bazı Vergi Usul Kanunu genel tebliğlerinde değişiklik yapılmasına dair tebliğleri, Resmi Gazete'de yayımlandı.
Birim ve Kurum Arşivleri
Kurum elinde bulunan arşivlik malzeme Birim Arşivlerinde 1-5 yıl süreyle, arşiv malzemesi ise Kurum Arşivinde 10-14 yıl süreyle saklanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri