Bedensel yapınızın zayıf olması, vücudunuzda bulunan yağ oranının da oldukça düşük olduğu anlamına gelmektedir. Kasların hacim kazanması ve kuvvetlendirilmesinde ise düşük yağ oranına sahip olmak bir avantaj sayılabilir.
“Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Eğer zayıfsa haftada iki gün gitmesi lazım başlarda. Ve beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Ağırlığa girmek için yeterli kiloya ulaştığında haftada üç gün gitmesi lazım. Protein tozu ve aminoasit kullanacaksa eğer, kullanmaya başladıktan sonra haftada dört gün gidebilir.
Önce kilo almalısın diyenleri dinleme. Yağ kasa dönüşmez. Tamamen farklı yapılar. Amatör bilgilerimle kas şu şekilde oluşur; öncelikle kasları çalıştırarak, yorarak deforme edersin, daha sonra aldığın protein, amino asit, karbonhidrat vs. ile bu kaslar sen uykudayken (evet, kas dinlenirken oluşur.)
İlgili 29 soru bulundu
Kas kitlesi ve yoğunluğu arttıkça vücut ağırlığı da artar. Bu kesinlikle şişman olduğunuz anlamına gelmez; bu şekilde daha fazla kalori yakarız, metabolizma hızımız da artacağından yağlarda da gözle görülebilir bir azalma olacaktır.
Büyük kas gruplarına 5-6 tekrar yapmak kası uyarmaya fazlasıyla yetiyor ( doğru nizami formda en ağır kilo da yapıldığı sürece). Ağır kilo düşük tekrar büyük kas grupları için, düşük kilo çok tekrar ise küçük kas grupları için.
Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir. Ayrıca, 3 ayda vücutta görülebilecek diğer değişiklikler arasında kilo kaybı veya kazanımı, vücut yağ oranında bir değişiklik ve fitness seviyesinde bir artış yer alabilir.
Protein tozu metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede yağ yakımı da hızlanır. Ancak protein tozlarının kullanım amacı zayıflama ya da kilo vermek değil kas kütlesinin korunması olmalıdır. Bu nedenle protein tozları zayıflamak için tavsiye edilmez.
Tüm bu bilgilere bakarak bir erkeğin ömrü boyunca kazanabileceği kas miktarı ortalama 15-25 kg civarlarındayken bir kadının kazanabileceği kas miktarı ortalama 8-15 kg civarlarındadır.
Bunun da nedeni sinir sisteminin kasları kullanmayı öğrenmesidir. Araştırmalar kas ve sinir sistemi arasındaki koordinasyonun en iyi 10-12 yaş arasında kazanıldığını gösteriyor. Bu nedenle bu yaşlar her türlü spora başlangıç için ideal.
Kas gelişiminizi hızlandırmak ve arttırmak için bazı taktikler uygulayabilirsiniz ancak bu yöntemlerle edineceğiniz kazanımlar kişiden kişiye değişebilir, kesin bir standardı bulunmaz. Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız.
Tıp kurumlarının yaptığı araştırmalar ışığında normalden zayıf insanlar düşük yapma, akciğer hastalığına yakalanma, erkeklerde kısırlık, ve hatta araba kazalarında ölme riski artırıyor. Cambridge Üniversitesi'nin geçen hafta tamamladığı araştırmaya göre aşırı zayıf erkeklerde IRS1 adında bir gen keşfedildi.
Yalnız; protein tozu ve Aminoasit kullanımında kasta sarkma olur.Buda bir gerçek.Bunlardan uzak durmak gerekir.. vücut geliştirme kurallarından birisi de ; DOĞAL BESLENMEDİR. Protein ve aminoasitler kasların gelişmesi için kaçınılmazdır. Zaten proteinlerin yapı taşı aminoasittir.Proteinsiz kas gelişmez.
Dar kesimli kıyafetler yerine daha bol kesimli ve rahat kıyafetler tercih etmek daha avantajlıdır. Bunun yanı sıra, katmanlı giyinmek, daha dolgun görünmelerine yardımcı olabilir. Renk seçiminde de koyu tonları tercih etmek, daha zayıf görünümlerini dengeleyebilir.
Kas kazanımları ilk yıldan sonra yavaşlar. Bir çok erkek, ilk kez ağırlık kaldırma antremanlarına başladığında haftada haftada ortalama 0.25kg yağsız kas kütlesi artısı sağladığını gösterir araştırmalar. Bu, ayda yaklaşık 1 kg kas veya yılda 12 kg ' ya denk gelebilir .
Kas yaparsak kilo mu alırız? Evet, 1 kilo kas yapmak 4 kilo almak anlamına geliyor. Çünkü kas çok su tutan bir kütledir. 1 kilo kas 2.7 kilo su tutar.
Ortalama 4-5 senede yaparsın 1 sene sonra ancak hatların belirli olacak şekilde bir vücut elde etmiş olursun.
Yapılan araştırmalarda kas kütlesini arttırmak için en ideal tekrar sayısının 10-12 şeklinde olduğunu göstermiştir.
Amacın kaslarını daha da büyütmekse, ne kadar ağır kaldırsam o kadar iyi diye düşünüyor olabilirsin. Yapılan yeni bir araştırma, işin aslının öyle olmadığını ortaya koydu. Hafif ağırlıklar kullanarak da kaslarını aynı derecede büyütmen mümkün.
Geçmişte kas gelişimi için yüksek veya düşük tekrar sayılarının daha az işe yaradığı söylense de, bazı kanıtlar düşük veya yüksek tekrarların da kas gelişimi için en az 8-12 tekrar aralığı kadar fayda sağladığı görüldü.
Kas dokularının yıpranması için önce bu dokuların yeterince zorlanması gerekmektedir. Hafif ağırlıklar kullanarak kaslarınızı zorlamak, pek mümkün değildir. Bu bağlamda; Ağır çalışmak kas gelişimi için en önemli noktadır. Çünkü ağır çalıştığınızda, kası daha fazla zorlar ve büyümesini sağlarsınız.
Düşük ağırlıkla sık egzersiz yapılırsa yine yağ yakar ama çok şiddetli yaparsa o zaman kas yapar ve kilo artırır. Kilo sorunu ile egzersiz ilişkisi arasında değişmeyen bazı fizyolojik kurallar var: Ne kadar egzersiz yaparsanız o kadar çok enerji harcar, yani o kadar çok kalori yakarsınız.
Kas kütlesini ne arttırır? Her besin grubunu barındıran dengeli bir beslenme modeli kas artışının temelini oluşturur. Kurubaklagiller, balık, tavuk göğüs, hindi, az yağlı et, yumurta, avokado, yağlı tohumlar, tam tahıllar, sebzeler, meyveler, su kas kütlesini artırmak için tercih edilen besinler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri