Bu sonuca etkisi olduğu sanılan oleik asit, iltihaplanmayı kolaylaştıran maddelerin oluşumuna karşı savaşır. Araştırmacıların raporlarına göre, bol miktarda zeytinyağı ve pişmiş sebze yiyenlerin, romatizmal artrit geçirme riskleri azalabilmektedir. Yunanistan'da yapılan araştırmaya göre romatizmayı önlüyor.
Balık/ balık yağı
Özellikle somon, uskumru, sardalya, hamsi gibi yağlı balıklarda bolca bulunan Omega-3 yağ asitleri eklemleri iltihaplardan koruyor, romatizma ağrılarını hafifletiyor.
Kekik yağı, romatizmal ağrılar, artrit, eklem ve kas ağrıları için idealdir. Antibakteriyel ve antioksidan etkilere sahiptir ve kan dolaşımını hızlandırır.
Zeytinyağı kanı sulandırıyor, ayrıca şekeri düşürüyor. O kadar güçlü antioksidan var ki; bütün hücreler topluyor, beynimizi açıyor. Dışarıdan sürsek, eklem ağrılarını gideriyor. Zeytinyağını vücudumuzun ağrıyan her yerine sürebilirsiniz.
ZEYTİNYAĞININ: SİNİR SİSTEMİ VE BEYİNDEKİ ETKİLERİ
Özellikle sinir hücrelerinin gelişmesinde rol oynar. Sürekli alınması gereken bir yağ asididir. Ve bunun için de zeytinyağı, en iyi kaynaktır.
İlgili 26 soru bulundu
Ağrılı eklemlerinize günde iki kez zeytinyağı masajı uygulayın. Masaj sona erdikten sonra durulamayan ve cildinize emmesini sağlayın. Bunun yanısıra zeytin yağını ağızdan alarak da eklem ağrıları ile savaşta faydalarını yaşayabilirsiniz.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Sızma zeytinyağı, antioksidan özelliklere sahip olan polifenoller açısından oldukça zengin bir besindir. Polifenoller, kanser, diyabet, kalp hastalığı ve bunamaya karşı etkilidir. Zeytinyağı, antioksidan ve antienflamatuar olan iki polifenol içerir.
Limon kabuğunda bulunan esans yağlarının kan damarlarını rahatlatıp ağrı hissini önemli ölçüde azaltan iltihap sökücü bir etki yaparak eklem ağrılarını azalttığı gösterilmiştir.
Zeytinyağının görevi dokularınıza oksijen taşımaktır. Bacaklarınıza uygulayabilir ve ince bir yüzey olarak masaj yapabilirsiniz. Zeytinyağı ağrı giderici özelliklere sahiptir. Çeşitli vitamin, mineral ve antioksidanları kullanarak ağrıyan bölgeye uygulayarak masaj yapabilirsiniz.
Bunların başında alkol ve sigara geliyor. Özellikle sigaranın iltihaplı romatizmayı kötü etkilendiği pek çok çalışmayla kanıtlandı. Alkol de tıpkı sigara gibi iltihaplı romatizmayı kötü etkiliyor. Bunun yanında kafein içeren besinler, yağlı ve şekerli ürünler de iltihaplı romatizmayı tetikler ve tüketilmemelidir.
Bağırsak dostu probiyotik besinler vücuttaki iltihabı önleme ve azaltma konusunda oldukça etkilidir. Romatizma hastaları sirke, turşu, yoğurt, kefir, boza gibi probiyotik besinleri daha fazla tüketmeye özen göstermelidir.
Romatizma tedavisi ömür boyu sürüyor. Bu süreçte doğru besinleri tüketmek, hastalığın neden olduğu ağrıları hafifletiyor. Uzmanlar; sarımsak ve bulgurun şifasına değiniyor...
Romatizmal hastalıklar ve bağışıklık sistemi için özellikle önemli olan vitamin ve minerallerin bazıları şunlar: D vitamin, B12 vitamini, Folik asit, magnezyum, çinko.
-Yaralara İyi Gelir. -Çatlak ve Selülite İyi Gelir. -Saçı Güçlendirir. -Romatizmaya İyi Gelir.
Pekmezde yer alan antioksidanlar iltihaba karşı etkilidir. Bu nedenle pekmez tüketimi özellikle romatoid artrit yani iltihaplı romatizma rahatsızlığına iyi gelebilir.
Özellikle sabahları, aç karna zeytinyağı içmek mideyi rahatlatır. Mide yanması ve gaz gibi problemleri ortadan kaldırır. Mide asidini dengeler. Ülser ve reflü gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Limonlu su ürik asidi eritmeye yardımcı olur. Böylece düzenli tüketildiğinde romatizma gibi hastalıklarının önlenmesine ve tedavi edilmesine yardımcı olur..
İltihabı önler
Zeytinyağı, antienflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri olan polifenoller bakımından zengindir. Sonuç olarak, kullanımı patojenik bakteri üremesini engellemeye ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olur.
Zeytinyağının zararları
Zeytinyağı yağlı ciltlerde ya da dermatit gibi cilt rahatsızlıklarında kullanıma uygun değildir. Ayrıca bebeklerde de kullanılması önerilmemektedir. İlerleyen dönemlerde egzamaya neden olabilir. Çok fazla tüketilirse kilo alımına neden olur.
Zeytinyağını yemeklerinizde ve salatalarınızda kullanabilir ya da harici bir biçimde masaj için kullanmayı tercih edebilirsiniz. İltihap kurutma özelliği ile dikkat çeken zeytinyağı şeker ve romatizma gibi hastalıklara karşı da vücudun direncini arttıran bir ürün olarak karşımıza çıkmaktadır.
Şişkinlikler ve eklem için kullanılan yeşil çay, kireçlenmeye bağlı eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Zencefil tüketimi, kireçlenme şişkinliklerinin dinmesini sağlamaktadır. Hem soğuk hem sıcak kompres yapmak, kireçlenmenin neden olduğu eklem ağrılarını kontrol altında tutmaktadır.
Zeytinyağının, kolesterol düzenleyici etkisi ile kalp hastalıkları riskini azalttığını dile getiren Karatay, "Zeytinyağı, damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcı olur, tansiyonun kontrol altında tutulmasında önemli rol üstlenir, ayrıca kanseri önleyici maddeler içerir.
Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri