4- 100 L suya / 250 cc Liquid S-80 ( Sıvı Kükürt) Ürünler sıralamaya göre (1-2-3-4) sırası ile ilaçlama tankında karıştırılacaktır. Uygulama akşam saatlerinde veya sabah çiğ olmadığı zamanda yapılmalıdır. Uygulama yapıldıktan itibaren 3-5 saat yağış olmaması gereklidir.
Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde, ekim öncesi ve ekim anında kullanılabilir. Organik tarımda, toprak ıslahı için izin verilen ender maddelerden biridir. Topraktaki kireç ve tuzluluk oranını kısa sürede düzenleyip düşüren en etkin üründür. Ürünlerin donmaya karşı direncini ve kışa dayanıklılığını artırır.
Onun için fungusit olarak ya da akarisit olarak atacaksak serin saatlerde eğer toprağa gübre olarak atacaksak ilkbaharda ve sonbaharda 25 C nin altında sıvı ise 1 da 1,5 lt granülse ağacın yaşı ile 200-400 gr arası çarpıp verebiliriz.
Sıvı kükürt uygulama miktarı, uygulama yöntemine göre değişiyor. Genel olarak damlama sulama yöntemiyle dekara 0,5 litre, yapraktan püskürterek uygulamada 250 ml sıvı kükürt veriliyor. Uygulamalar ortalama 25 gün arayla tekrarlanıyor.
İlgili 15 soru bulundu
Tarımda ve özellikle bağcılıkta küf ve küllemeye karşı etkin bir üründür. Topraktaki ve bitkideki kükürt eksikliğini hızlı bir şekilde giderir. Gece ve gündüz arasında oluşan ısı farklılıklarını azaltır ve düzenler. Kireçli ve aşırı kireçli topraklarda kireci kırar.
Sıvı kükürt yapraktan uygulama yapılabilen bir üründür. Partiküllü yapısına rağmen partikül çapı 5 mikrondan düşük olduğu için kolay bir şekilde uygulanabilmektedir. Yapraktan uygulama püskürterek yapılırken, kullanılacak oran 250 ml/dekar ya da 100 lt su olacak şekilde ayarlanmalıdır.
Yeni zeytin tesisi yapılacak alanlarda tüm alana ve hatta yeni tesis yapılmış olanlarda da tüm sıra aralarına serpme olarak uygulanmalı, büyük ve verime yatmış ağaçlarda ise ağaçların taç izdüşümü ve kılcal kök dağılımı dikkate alınarak bant halinde uygulanan toz kükürt toprağın 15-20 cm kadar derinliğe ...
Taban ve üst gübrelemede kullanılan diğer tüm gübrelerden yararlanmayı artırarak tasarruf sağlar. Organik tarımda kullanım sertifikasına sahip Turkan Kükürt , uygulama işlemi sonbahar veya ilkbahar başlangıcında yapılmalıdır ve mutlaka toprağa karıştırılmalıdır.
Sıvının yeterinde koyulaştığı görüldüğünde toz kükürt ilavesi yapılır ve karıştırılarak kaynatılmaya devam edilir. Bileşimler tamamen karıştığında kaynatma işlemine de son verilir. Bu sayede toz kükürt sulandırılarak sıvı formunu almış olur.
Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar. TARIMSAL AMAÇLI Kükürt bahsedildiği gibi Ph-Kireç ve Tuzluluk mücadelenin en etkili yollarından birincisidir.
Azot eksikliğinde olduğu gibi, Kükürt eksikliğinde de büyüme yavaşlar, yapraklar dökülmeye başlar, tomurcuklar solgunlaşır çoğunlukla zayıf patlar veya kurur. Protein sentezi yavaşlar ve verim azalır. Bitkinin genç yapraklarında zayıflık ve sararma görülür.
Kükürtü bir tenekeye koyun ve altına delikler açın.Haftada bir kere fidenin üstüne serpin. Küçük bir miktar kükürt de fidenin gövdesine serpilebilir. Hasat ve saklama, lezzetin iyisi meyve bitkisinde tamamen olgulaşana kadar kaldığında oluşur.
Zeytin Çiçek Dökmemesi İçin Ne Yapmalı ? Zeytin ağaçlarında çiçeklenme döneminde çiçek dökmesi farklı sebeplerden olabilir. Eğer sıcaktan dolayı çiçek dökmesi oluyor ise, çiçekler açmaya yakın yüzde 10 luk çinko ve bor içerikli sıvı gübre, sunguart kaolin ile karıştırılıp zeytin ağaçlarına verilmelidir.
Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya “bordo bulamacı” denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.
Kükürt yıkanabilir bir baz içinde veya vazelin içinde 3 gün boyunca geceleri kullanılması önerilmektedir. Kükürtün kötü kokusu hastaları rahatsız etmektedir. Etkinliği ve toksisitesi hakkında kontrollü bir çalışma bulunmamaktadır.
Kükürt Minerali' nin Görevi: Bağ dokusu, deri, tırnak üretimi, kan şekeri seviyesinin kontrolü, vücudun zehirlerden temizlenmesi, safra üretimi. Sağlıklı saç, cilt ve tırnaklar için gereklidir. Oksijen dengesinin muhafazasına yardımcı olur, bu da beyin fonksiyonları için çok önemlidir.
Doğal mineral kükürt bazen çok çeşitli tıbbi durumların tedavi edilmesine yardımcı olmak için oral(ağızdan) alınır veya bölgesel (topikal) olarak kullanılır. Sivilce, egzama veya sedef hastalığı gibi bir sorununuz varsa kükürtlü merhem veya kremlerin uygulanması fayda sağlayabilir.
Kükürt Gübrelemesi
Bitki, iklim ve toprak şartlarına bağlı olarak değişmekle birlikte genellikle dekara1-5 kg arasında kullanılır.
Zeytin, Elma , Armut , Ceviz , çiçeklenmeden 3hafta kadar önce 70gram/ağaç doz uygulanır. İkinci aynı dozda hasattan sonra uygulanır. Erik, Kayısı , Kiraz , Şeftali, ilk doz çiçeklenme öncesi 70gram/ağaç uygulanır . İkinci uygulama aynı dozda hasattan sonra yapılır.
Genel olarak toz formunda uygulanan kükürtün yüksek miktarlarda uygulanması zorunluluğuna ve toz kükürtün etkisini 4-5 yılda göstermesine karşılık, sıvı kükürtün düşük miktarlarda uygulanabilir ve etkisini 1-2 hafta içinde gösterebilir olması önemli bir avantajdır.
TOZ KÜKÜRT (5 KG'LIK AMBALAJLARDA BULUNMAKTADIR) (500 m² alana yetmektedir) Bahçenizin veya evinizin etrafına toz şerit halinde dökerek yılan, domuz veya akrepin kokudan kaçmasını sağlar. Ayrıca diğer haşeratın uzaklaşmasını da sağlar.
Toprak analiz sonuçlarına göre toprak Ph değeri 8'in üzerinde ise fidan dikim çukurları açılmadan tüm alana elementel toz kükürt uygulamak suretiyle toprak Ph değerinin 7.5 veya biraz daha aşağısına (7.0) indirilmesi, topraktaki ve toprağa verilen besin elementlerinin yarayışlılığı bakımından önemlidir.
Sıvı Kükürt Karboksilik Asit Kompleksi Ph düşürücü Topraktaki tuzluluktan dolayıoluşan problemlerin önlenmesine yardımcı olur. Bitki ve toprağın kükürteksikliğini giderir. Küçük mikron çapından dolayısulama sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilir. Toprağı yumuşatarak bitkiçıkışını hızlandırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri