bir yada iki su bardağı kadar zeytinyağını tavaya doldurun baya çok olsun. sonra içine yumurtaları kırın ve öylece ateşe koyun. burada püf nokta yumurtalar kırıldığında yağ soğuk olsun. yağ ısınırken yumurtalar pişsin. yumurtayı çırpmayın öylece pişsin. ne kadar lezzetli bir yumurta yediğinize inanamayacaksınız..
İki adet yumurtayı bir kapta 10 dakika boyunca kaynatıyoruz. Daha sonra yumurtalarımız soğuduktan sonra kabuklarını soyup dilimliyoruz. Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip servis ediyoruz.
YAĞDA 2 YUMURTA
Pişirirken... Tercihen bakır, teflon ya da çelik sahanda tereyağını (çok az zeytinyağı da ilave edebilirsiniz) eritin ve kızgınlaşması için 1-2 dakika bekleyin.
Tavaya (sahan) yarım yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Yağın içine az miktar tuz ekleyin. Tuz, yağın yanmasını engelleyecektir. Daha sonra yumurtaları tavanın içine yavaşça kırın.
Öncelikle yumurta pişirmek için temiz bir tavayı hazırlayınız. Kısık ateşte tavanın kızmasını bekleyiniz. Daha sonra yağı ilave ediniz.
İlgili 29 soru bulundu
Kabuğu kırmaya yetecek kadar güç kullanarak hafifçe vurun, ancak iç zarı yırtmayın. Ardından yumurtayı kasenizin veya tavanızın üzerinde tutun ve başparmaklarınızı kullanarak çatlağı ayırın, çiğ yumurtayı hazneye bırakın. Çatlağı iyice açtığınızdan emin olun, böylece yumurta sarısı geçerken yırtılmaz.
Kanola yağı, özel olarak yetiştirilmiş kolza bitkilerinden elde edilir ve diğer yemeklik yağlardan daha az doymuş yağa sahiptir. Omega-3 yağları açısından zengin olma avantajına sahiptir. Kanola yağı sadece ayçiçek yağı gibi hafif bir tada sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda fiyatı da düşüktür.
Pek çok insan, yumurtaları kaselerin kenarlarında kırıyor olabilir. Ancak düz yüzey yöntemiyle, yumurta sarısını parçalama veya yumurta kabuğunun kaseye düşme olasılığı çok daha düşüktür. Daha sonra, yumurtayı kasenin üzerinde tutarak, zarı kırana kadar baş parmaklarınızı hafifçe çatlağa bastırın ve yavaşça ayırın.
Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamaması için haşlamadan 30 dakika önce buzdolabından çıkarın. Haşlama suyuna 1 tatlı kaşığı kadar sirke ekleyerek de çatlamasını önleyebilirsiniz. Yumurtaların çatlamaması için, pişireceğiniz kabın içine ters çevrilmiş bir fincan tabağı koyarsanız çatlamalarını önlersiniz.
Yumurtaların üzerini geçecek kadar oda ısısında su eklenir ve ocağın altı açılır. Suyun üzerine bir miktar tuz atılır. Tuz sayesinde suyun köpürmesi önlenir ve kabukları kolay soyulur.
Tavada Yumurta Tarifi | MALZEMELER:
1 tatlı kaşığı tereyağ 1 çimdik karabiber ve pul biber. Tuz.
Tereyağı eridikten sonra tuzu ekleyin. Yumurtaların sarısının dağılmaması için yavaşça ekleyin, tuz serpin ve yumurtaları pişirmeye bırakın. Daha pişmiş tercih ederseniz bu aşamada üzerine kapak kapatarak da pişirebilirsiniz.
Zeytinyağındaki vitamin ve minerallerle limonun içindeki C vitamininin birleşimi daha sağlıklı bir vücut ve cilt için değerli ve önemli diyebiliriz. Zeytinyağı ve limon karışımı karaciğeri rahatlatırken, gözaltı torbalarından ise kurtaracak. Karaciğer ve derideki toksinleri atmaya yardımcı olacak.
Zeytinyağı, eklendiği tüm tariflere eşsiz bir lezzet katar. Fırında pişen yemeklerin lezzetini artırmak için de zeytinyağı kullanabilirsiniz. Kek, kurabiye gibi tatlı tariflerinde olduğu gibi et ya da sebze yemeklerinde de riviera ya da sızma zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Kızartma yağı en fazla 3 kez kullanılmalıdır. 3 kullanımdan sonra yağın içinde yoğunlaşma meydana gelir.
Haşlanmış yumurtayı su bardağı içerisine koyun.
Su bardağının içerisine haşlanmış yumurta koyun. Ardından elinizle bardağın ağzını kapatın. Yaklaşık 1 dakika sallayın. Yumurtayı sert bir şekilde sallayın yumurtanın kabuğunun tamamen soyulduğunu göreceksiniz.
Soğuk su yumurtaya hem şok etkisi yapar hem de kabuğun gözeneklerinden girerek soymanızı kolaylaştırır. Yumurtalarınızı haşladığınız suyun içerisine bir tutam tuz veya karbonat atın. Bu yöntem de yumurtalarınızın kabuklarının kolay soyulmasını sağlar. Bardak yöntemi de oldukça etkili bir yöntemdir.
Bakterilerden arındırmak için yumurtanın yıkanması besinin en dıştaki kabuğunun zarar görmesine ve incelmesine sebep oluyor. Kabukta bulunan mikroorganizmalar ise mikroskobik gözeneklerden yumurtanın içine kolayca girebiliyor ve bu bakterilerin yumurtanın yenecek kısmına bulaşmasına neden oluyor.
Yanlış pişirilmiş yumurta sağlığa zararlı olabilir!
Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir. Çünkü yumurta uzun süre haşlandığı zaman, sarısının etrafında gri-yeşil bir renk oluşmakta ve ağzımıza aldığımızda dağılıp un ufak olmaktadır.
Yani kısacası dik durumdayken elimizle kıramıyor oluşumuzun nedeni, üzerine binen exantrisite momentinin küçük olması. Zaten yumurta kabuğunun da mukavemeti çok yüksektir. Bu da sebeplerden bir tanesi.
Tam Kıvamında Yumurta: Yumurtaların ne çok cıvık, ne de çok sert olmasını istemiyorsanız, su kaynadıktan 8 dakika sonra yumurtaları ocaktan alabilirsiniz. Katı Yumurta: Yumurtaların içi ve dışının tamamen pişmesini istiyorsanız, su kaynadıktan 10 dakika sonra yumurtaları ocaktan alıp soyabilirsiniz.
İlk olarak, zeytinyağı doğal yöntemlerle üretilirken ayçiçek yağı kimyasallara ve özel ısı süreçlerine maruz kalarak son halini almaktadır. Daha hafif tat ve koku elde etmek aynı zamanda raf ömrünü uzatmak adına ayçiçek yağı rafine edilmektedir.
Özetle ikisi de sağlıklı ve güvenilir yağlar, tereyağı -miktarı abartılmaması koşuluyla– zeytinyağından daha kötü bir yağ filan da değil. Özellikle köy tereyağını güvenle tüketebilirsiniz. Mühim olan oran ve tüketimin miktarı. Oranı, zeytinyağı 2/3, tereyağı 1/3 şeklinde tutun.
Hücrenin yapı maddelerinden olan yağların en temel görevi vücudun enerji kaynağını oluşturmak olarak bilinmektedir. Tüketilen besinlerin fazla olması halinde vücut besinlerin fazlasını yağ olarak depolamaktadır. Depolanan yağlar ise vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasında kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri