İki adet yumurtayı bir kapta 10 dakika boyunca kaynatıyoruz. Daha sonra yumurtalarımız soğuduktan sonra kabuklarını soyup dilimliyoruz. Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip servis ediyoruz.
Zeytinyağı yumurta ve baharatların buluşması ile, çok pratik çok hızlı sahanda zeytinyağlı yumurta olacak bu. Özellkle öğrenciler, zamanı olmayanlar, ocak başında beklemeden çok rahat hazılranan bir yumurta. Siz kahvaltıyı hazırlarken o kendi kendi ocakta pişecek ve zamandan tasarruf edeceksiniz.
Özellikle sızma zeytinyağı ile sağlıklı olduğu için gönül rahatlığıyla yumurta pişirebilirsin.
Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin. Eriyen yağa yumurtaları kırın. Kişi sayısına göre yumurta miktarını da arttırabilirsiniz. Yumurtaların daha toplu olması için kırdıktan sonra bir kaşık ya da spatula yardımıyla yumurtaların beyazlarını biraz toparlamakta fayda var.
İlgili 35 soru bulundu
Öncelikle yumurta pişirmek için temiz bir tavayı hazırlayınız. Kısık ateşte tavanın kızmasını bekleyiniz. Daha sonra yağı ilave ediniz.
Zeytinyağlı Omlet Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurtayı, zeytinyağını, tuz ve karabiberi iyice çırpıyoruz. Tavayı da azıcık yağlıyoruz ve iyice çırptığımız yumurtayı arkalı önlü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
YAĞDA 2 YUMURTA
İyi tereyağ ise önemli bir unsur. Pişirirken... Tercihen bakır, teflon ya da çelik sahanda tereyağını (çok az zeytinyağı da ilave edebilirsiniz) eritin ve kızgınlaşması için 1-2 dakika bekleyin.
Tavada Yumurta Tarifi | MALZEMELER:
2 adet yumurta. 1 tatlı kaşığı tereyağ
Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir. Rafadan bir yumurta istiyorsanız, ocakta suyun içerisinde 3 dakika kaynatmak yeterlidir. Eğer bu şekilde süreyi ayarlayamıyorsanız, su kaynamaya başladıktan sonra yavaş olarak 100'e kadar sayın.
Aslında zeytinyağını ısıtma veya sıcak yemeklerde zeytinyağı kullanmanın sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Zeytinyağı, ısıtıldığı zaman da içeriğindeki sağlığa yararlı bileşenleri korur.
Sote, kızartma, ızgara, fırın ve aklınıza gelebilecek tüm pişirme yöntemlerinde zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, yemekteki malzemelerin eklenen baharatı özümsemesini, başlangıçların lezzetinin doruk noktasına çıkmasını, tatlıların hafif ve dayanılmaz bir lezzete sahip olmasını sağlar.
Kızartma yaparken zeytinyağı kullanmak, yapılan bir araştırmaya göre kanola ya da ayçiçek yağı kullanmaktan çok daha sağlıklı ve faydalı. Özellikle zeytinyağının asidik seviyesi ne kadar artarsa o kadar dayanıklı bir hale geliyor.
Türk mutfağında, sıcak yemeklerde genellikle riviera zeytinyağı kullanılıyor. Riviera zeytinyağının oleik asit değeri maksimum 1,5 olup, sızma zeytinyağıyla karşılaştırıldığında aroması baskın olarak hissedilmiyor. Dolayısıyla bu zeytinyağı çeşidi, yiyeceklerin içindeki diğer malzemelerin tadını da bastırmıyor.
Kahvaltılık Zeytinyağı Nasıl Yapılır? Kahvaltılık zeytinyağı yapımında küçük hafif çukur bir kase içine yarım çay bardağı zeytinyağı koyun. Daha sonra zeytinyağının üzerine 1 çimdik tuz, 1 tutam kekik ve 1 tutam kırmızı pul biber ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız kahvaltılık zeytinyağı servis edebilirsiniz.
Bu tarifte olduğu gibi sucukların üzerine yumurtalar bütün olarak kırılabileceği gibi, yumurtalar ayrı bir kapta çırpılarak da sucukların üzerine eklenip, pişirilebilir. Tereyağlı, zeytinyağlı sucuklu yumurta yapabileceğiniz gibi, sucuklu yumurtayı hiç yağ katmadan, sadece sucukların kendi yağında da pişirebilirsiniz.
Prof. Dr. Bingür Sönmez'in yumurtayı yasakladığı hastalarından özür dilemesinden sonra daha rahat bir şekilde yumurta yemeye başlayan vatandaşlar, bu sefer pişirme yöntemini tartışmaya başladı.
Su kaynadıktan sonra ateşten alın ve çiğ yumurtaları içine koyun. Sıcak suyun içinde 10 dakika bekleyen yumurtalar yoğun ısıya maruz kalmadan, yani çok fazla hidrojen sülfür gazı oluşturmadan pişecektir. Bu da kokuyu azaltacaktır.
Yumurtayı bir kâseye kırın daha sonra sıralanmış tüm malzemeleri içerisine ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ısınmış bir teflon tavaya dökün. Daha sonra tavanın kapağını kapatarak ocağın altını sonuna kadar kısın. Yağsız olduğundan çabuk yanabilir bunun için sık sık kapağını açarak kontrol edebilirsiniz.
Çevirme konusunda başarılı değilseniz bir spatula kullanılmalı. Omlet yapılırken tereyağı ya da sade yağ tercih edilmeli. Omlet yapılırken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır, çok yağ koyarsanız şekilsiz ve yağlı olur.
Yumurta pişirirken tuz ne zaman atılır? Az pişmiş yumurta isterseniz altı biraz piştikten sonra tuz ile lezzetlendirip servis tabağına aktarın. Çok pişmiş severseniz de, yumurtalarınızı karıştırdıktan sonra tuz ekleyin.
kızartmak da bir pişirme yöntemi olduğundan ikisi de kullanılabilir.
Çoğu zaman sırf tadına bakarak bile ayırt edebileceğiniz hakiki zeytinyağı, içeriğinde az da olsa asit barındırır. Bu asit ve zeytinyağının kendine özgü aroması sayesinde tadına baktığınız zeytinyağı eğer genzinizde hafif bir yanma oluşturuyorsa, hakiki zeytinyağını buldunuz demektir!
Asit oranı yüzde 0 ila 0,8 arasında olan zeytinyağlarına “natürel sızma” adı veriliyor. Asit miktarı yüzde 0,8 ila 2 arasında olduğunda ise bu zeytinyağları "natürel birinci" olarak adlandırılıyor.
Tabağa 2 yumurtayı kırıp üzerine sütü ilave edip çırpıyoruz. İçine domatesi dereotunu maydanozu peyniri doğruyoruz. Pul biber ve tuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Tavaya zeytinyağını koyup ısındıktan sonra hazırladığımız yumurtayı döküyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri