Doğal yöntemler eklem ağrılarıyla mücadelede etkili oluyor. Uzmanlar eklem ağrısı çekenlere limon ve zeytinyağı karışımını öneriyor.
Limon kabuğunda bulunan esans yağlarının kan damarlarını rahatlatıp ağrı hissini önemli ölçüde azaltan iltihap sökücü bir etki yaparak eklem ağrılarını azalttığı gösterilmiştir.
Aç karna 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon karışımı tüketildiğinde, bu özel karışım sindirim sisteminizi rahatlatır. Sindirim sistemindeki rahatlamayla birlikte toksinlerden kurtulmayı sağlar. Antioksidan özelliği olan karışımı içerek, ödemden ve iltihaplardan kurtulabilirsiniz.
Bacak ağrısına ne iyi gelir doğal yöntemler neler olabilir denince akla hemen doğal yağlardan faydalanmak gelir! Zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı ve hardal yağından bir karışım elde edin. Bu karışımı ağrılı bölgeye uygulayın.
Limon kabuğu ve zeytinyağı neye iyi gelir? Limon kabuğu kan damarlarını genişleterek rahatlatır ve iltihaba karşı savaşır. Bu sayede diz ve eklem ağrılarını yok eder. Limon kabuklarını kavonoza yerleştirin ve üzerini kaplayacak kadar sızma zeytin yağı dökün.
İlgili 34 soru bulundu
HAZIRLANIŞI: Limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan yeşil karışımı sabahları karnınıza doyurmadan 10-15 dakika kadar önce tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uyguladıktan sonra 3-4 gün mola verip bir 15 gün daha uygulayın.
Zeytinyağı aynı zamanda değerli bir Omega 3 kaynağıdır. Omega 3 yağ asitleri vücutta bulunan inflamatuar proteinleri azaltır bu sayede diz ve eklem ağrılarının azalmasına yardımcı olur.
Bacak ağrısı için sıcak ve soğuk kompres uygulamaları da etkili olabilir. Bacak kaslarının sıkışması, sinirlerin zorlanması gibi durumlarda ortaya çıkan ağrıları azaltmak için hafif tempolu yürüyüşler ile kasılan damar ve kaslar gevşeyebilir ve ağrısının azalmasını sağlayabilir.
Kas ağrısı yaşadığınız anlarda kas gevşetici yağ olarak papatya yağını kullanmalısınız. Papatya yağından alacağınız birkaç damla, kasılan bölgeye sürüldüğünde kısa sürede gevşeme oluşturacaktır.
Zeytinyağının, kolesterol düzenleyici etkisi ile kalp hastalıkları riskini azalttığını dile getiren Karatay, "Zeytinyağı, damar tıkanıklıklarını önlemede yardımcı olur, tansiyonun kontrol altında tutulmasında önemli rol üstlenir, ayrıca kanseri önleyici maddeler içerir.
Özellikle sabahları aç karnına içilen zeytinyağı-limon karışımı hem sindirimi rahatlatır hemde safra kesesi ve karaciğere iyi gelir. Vücudumuzun laboratuvarı olan karaciğerlerinizin sağlığını zeytinyağı-limon suyu karışımı ile koruyabilirsiniz.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Limonun ayak altına sürülmesi sanıldığı gibi ayaklarla ilgili bir probleme değil, gribal enfeksiyonlara ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Limonu ikiye bölerek kaya tuzu veya deniz tuzu üstüne sürülerek ayakların özellikle topuk bölgesine sürülmesi grip gibi hastalıklara iyi geldiği deneyimlenmiştir.
Limon kabuğunun içerisinde bulunan esans yağları, kan damarlarını rahatlatıyor ve eklemlerdeki ağrıları önemli ölçüde azaltıyor. Limon kabuğunda bulunan anti iltihap özelliklere sahip zengin özlü yağlar, sinir ağrılarını yok etmede de etkili rol oynuyor.
Bir havlu sıcak suya batırılıp sıkılır ve kramp olan bölgeye birkaç dakika boyunca bastırılır. Sonra ısınmış olan kas bölgesine hazırlanan karışım sürülür. Ağrıyan adaleye, zeytinyağıyla biberiye karıştırılıp masaj yapılır. Zeytinyağı ve birkaç damla sarımsak; eklem, diz ve tüm kemiklere iyi gelir.
Buz tedavisi uygulamaları, SVF kök hücre, PRP, bantlama teknikleri, diz içine hyaluronik asit enjeksiyonları , önerilebilecek yöntemlerdir.
Baldır ağrısı yaşayanların evinde mutlaka bulundurması gereken elma sirkesi, bir bez yardımıyla baldıra uygulandığında ağrıyı hafifletir. Elma sirkesini baldır bölgesinde düzenli aralıklarla uygulayarak baldırda oluşan rahatsız edici ağrıyı yok edebilirsiniz. Her uygulamada temiz bir bez kullanılması önerilir.
Bacak ağrısına iyi gelen besinlerden olan yumurta, süt ve kırmızı et tüketimi de arttırılmalıdır. Bu şekilde eklem ağrıları en aza iner. Ağrıları hissettiğiniz anda birkaç adet buz küpünü veya bir adet buz aküsünü havluya sarın. Bacağınızda ağrı hissedilen yere masaj yaparak 15 dakika uygulayın.
Ağrılı eklemlerinize günde iki kez zeytinyağı masajı uygulayın. Masaj sona erdikten sonra durulamayan ve cildinize emmesini sağlayın. Bunun yanısıra zeytin yağını ağızdan alarak da eklem ağrıları ile savaşta faydalarını yaşayabilirsiniz.
Diz kapağı ve diz ağrılarını geçirmek için özellikle eklem, kas ve kemikleri güçlendirmek gerekir. Buz torbası, bamya tohumu gibi doğal yöntemler diz ağrılarına iyi gelir. Ancak sürekli devam eden ve şiddetli ağrılar varsa uzman hekime başvurulmalıdır.
Bacak ağrısının, bacaklarda sızlama ve bacak kas ağrısı şikayetlerinin yaygın sebepleri arasında kramplar görülür. Kas spazmı olarak da adlandırılan bu durum, kas yorgunluğuna, vücudun susuz kalmasına ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkar. Bunun yanı sıra bel fıtığı nedeniyle de bacak ağrısı hissedilebilir.
Kalçaya doğru yayılan bel ağrısıyla başlayan siyatik ağrısı, sinir boyunca kasıktan bacağın arka kısmına ve buradan ayağa kadar yayılır. Şiddetli siyatik vakalarında bacak güçsüzleşir, diz ve bilek refleksleri azalır. Kişi bacağını ne kadar yukarı kaldırırsa ağrı o kadar şiddetlenir.
Eklemlerdeki sıvı azalmalarını engellemek için mutlaka hareketsiz yaşamdan kaçınılmalıdır. Düzenli spor ve yürüyüş ile bu rahatsızlık engellenebilir. Bu sayede sıvı kaybeden eklemlerde sıvı üretimine başlayacaktır. Ayrıca bol su tüketimi her açıdan olduğu kadar sıvı kaybında da çok önemlidir.
Dizin altına bir havlu rulosu, kırlent ya da yastık koyarak dizle yastığı ezmek de önemli bir egzersizdir. Ne kadar basılırsa üst kaslar o kadar sıkılaşır. Bu hareketlerle kıkırdak yapısının da geleceğe yönelik korunmasına yardımcı olmak mümkündür. Yüzme her şart altında tavsiye edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri