Zeytinyağlı Ispanağın 100 gramında 41 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 275 gram Zeytinyağlı Ispanakta 113 kalori bulunmaktadır.
Haşlanmış ıspanak yaklaşık 29 kalori iken diğer besinlerin yemekte kullanılması ile bir porsiyon ıspanak yemeği yaklaşık 133 kaloriye ulaşır. 1 çorba kaşığı ıspanak yemeği ise 19 kalori almanıza neden olur. 100 gram ıspanak yemeği tükettiğinizde ise 76 kalori değerindedir.
Yoğurtlu Ispanak Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 42 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 327 gramlık miktarında Yoğurtlu Ispanak 138 kalori bulunmaktadır. Yoğurtlu Ispanak besini veritabanımızda bulunan besinlerin ortalamasından; %88 daha az kalori. %71 daha az protein.
Bir tabak Pirinçli ıspanak kaç kalori? 100 gr haşlanmış ıspanağın besin değerlerinden karbonhidrat miktarı 4.3 gr, yağ miktarı 2.5 gr ve protein miktarı da 3 gr olarak belirlenmiştir. 1 tabak pirinçli ıspanak yemeği kalori değeri yaklaşık olarak 340 kaloridir.
Ortalama bir tabak ıspanak 200 gram kadardır. 200 gramlık bir ıspanak tüketildiğinde toplamda 26 kalori alınmaktadır. Ispanağın miktarı arttığında ise kalori de artmaktadır. 200 gramlık ıspanak içerisinde karbonhidrat, %67 protein ve %20 yağ bulunmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Ispanak sindirim sistemini destekler ve idrar söktürücü özelliği vardır. Düzenli olarak tüketildiğinde kilo vermeye katkı sağlar. Ayrıca iştah bastırır ve uzun süre tok tutar.
Ispanak yemeğinin 100 gramında 76 kalori bulunmaktadır. Ispanak yemeğinin 1 porsiyonu (175 gr) 133 kaloridir. Ispanak yemeğinin 100 gramı 5.71 gram karbonhidrat, 2.55 gram protein, 4.64 gram yağ, 2.4 gram lif içermektedir.
1 kepçe kırmızı mercimek çorbası yaklaşık 150 mililitre ve 46 kaloriyken bir porsiyonu yaklaşık 275 mililitre ve 85 kaloridir. 1 orta kâse kırmızı mercimek çorbası ise yaklaşık 200 mililitre ve 62 kaloridir.
Sağlıklı zayıflamak için ana öğünlerde bir kase yoğurtlu ıspanak tüketmek iyi bir seçim olacaktır. Domates, demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri ile A, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin bir besindir. Özellikle içeriğinde bulunan fazlaca lif kabuklarıyla tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırır.
Ispanağın içindeki demirin emilimini engelleyen yoğurt veya süt değildir… Ispanağın içinde zaten var olan kalsiyum ve okzalat, demir emilimini azaltır.
Ispanaklı yumurta düzenli olarak tüketildiğinde vücudun ihtiyacı olan demiri fazlası ile karşılar. Ispanaklı yumurtayı tüketmeniz için oldukça önemli bir nedendir. Lif, protein ve vitamin değerleri açısından zengindir ve bu durum vegan bireyler için vazgeçilmez bir kaynak imkanı sunar.
Pişmiş ıspanağın 100 gramında 19 kalori bulunmaktadır. Pişmiş ıspanağın 1 porsiyonu (150 gr) 29 kaloridir.
Bulgurlu ıspanak yemeği, pirinç yerine bulgurla zenginleştirilmiş nefis bir ıspanak yemeğidir.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
Küçük porsiyon salata 45 kalori civarındadır. Büyük porsiyon salata ise yaklaşık 90 kaloridir.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
Metabolizmayı hızlandıran ıspanak kilo vermeye yardımcı olur; çorbasını, az yağlı yemeklerini veya blenderdan geçirdiğiniz içeceğini tüketebilirsiniz. Koyu yeşil yapraklı ıspanak K vitamini açısından nimettir; böylece özellikle çocukların kemik gelişimini destekler.
Ispanağın doğranması, içindeki C vitaminini azaltacağından bütün halinde tüketilmesi daha sağlıklıdır. Pişirme sırasında besin değerlerinin kaybolmaması için yağda uzun süreli yakılarak kavrulmamalıdır.
· Ispanakları demet haline getirip saplarını bir bıçak veya makasla kesin. (Vitaminlerinin kaçmaması için ellerinizle koparmanız önerilir.) · Bir tencereye tuzlu su koyup kaynattıktan sonra ıspanağı içine atın. · Kapağı açık bir şekilde 1 dakika kadar pişirin.
Ödem attıran besinler
Ispanak, lahana, roka, nane, kuşkonmaz, maydanoz, pancar, üzüm, taze fasulye, ananas, kabak, soğan, pırasa, sarımsak, B vitamini ve demir içeren kepekli tahılların ödemin atılmasına yardım eder.
"ISPANAK YEMEĞİ GÜNLÜK TÜKETİLMELİ"
Elmacıoğlu, "Ispanak pişirilir ve o gün tüketilirse çok daha iyi olur. Lif kaynağı ıspanak taze taze pişirilip hemen tüketilirse yeşil renginden dolayı insan vücudunu kanser yapıcı zararlı etmenlerden korur, ama bekletilirse zararlı hale gelir.
Ispanak kış aylarından başlayarak ilkbahar aylarının sonlarına kadar çok geniş bir süreçte tüketilebilir. Kasım, aralık, ocak, mart, nisan ve mayıs aylarında ıspanakları taze bir şekilde satın alıp tüketmek mümkün olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri