Bankamız internet bankacılığında ödeme sayfası bütün bilgiler dolu olarak açılır, vergi borcunun ödenmesi için sadece bilgilerin kontrol edilerek onaylanması yeterlidir. Sonuç ekranı gösterilir ve GİB sitesinden devam edilmesi istenir. GİB sitesi üzerinden vergi alındı belgesi indirilebilir.
Fatura, bağış, eğitim, vergi ödemeleri vb. dışında kalan birçok ödemenizi de Bankamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.
Peki online olarak vergi borcu nasıl ödenir? Tarayıcınıza "www.gib.gov.tr" yazarak girişi yapılır. Daha sonra "borç sorgulama ve ödeme" sekmesi tıklanarak çıkan vergi borcunuzu kredi ya da banka kartıyla güvenli bir şekilde ödeyebilirsiniz. Dilerseniz bu işlemi e-Devlet üzerinden de yapabilirsiniz.
Kredi geri ödemelerinizi Internet Şubemiz ve Ziraat Mobil uygulamasında yer alan "Krediler - Bireysel Kredi Taksit Ödeme" menüsünden, ATM'lerimizden -Kartsız İşlem menüsünden ve Şubelerimizden gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Bu teknoloji sayesinde Ziraat Bankası müşterisi olsun veya olmasın tüm mükellefler barkod okuyucusuna sahip Ziraat Bankası ATM'lerinden 7 gün 24 saat anında ve kolaylıkla vergilerini ödeyebiliyor. Hizmete sunulan yeni yöntem ile mükelleflerin tüm vergi borçlarını bir arada görebilmesi sağlandı.
Bankamızda kayıtlı iletişim numaranız ve kart bilgileriniz ile ek kontrolleri sağlamanız durumunda, https://bireysel.ziraatbank.com.tr adresinden ve Ziraat Mobil'den “Hemen Başvur” seçeneği ile dijital kanallarımıza başvurabilecek ve tüm bankacılık işlemlerinizi gerçekleştirebileceksiniz.
İster Şubeden, İster İnternet ve Mobilden Tüm Vergilerinizi Ödeyebilirsiniz. Vergi ödemelerinizi Şubelerimizden gerçekleştirebileceğiniz gibi Bankamızın İnternet Bankacılığı ve Mobil Bankacılık uygulaması ve ATM ağı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz.
E-Hizmetler bölümüne giriş yaptıktan sonra "Gelir İdaresi Başkanlığı" bölümüne tıklayın ve burada karşınıza gelecek alt hizmetlerden "Vergi Borcu Sorgulama" ibaresini seçerek işleminizi yapabilirsiniz. Tüm faturalarını "Online Fatura Öde" butonuna basarak kredi kartıyla 9 taksite kadar ödeyebilirsin.
ödemelerinizi İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ'nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.
Cihazı ekran kilidi açık bir şekilde POS cihazına yaklaştırmanız yeterlidir. Telefonunuzun özelliğine ve arka planda çalışan uygulama sayısına göre işlem süreleri uzayıp kısalabileceğinden dolayı POS ve telefon ekranı üzerinde işlemin başladığını görene kadar telefonunuzu POS cihazına yakın mesafede tutmaya devam edin.
Yine E-Devlet üzerinden girilen Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) sisteminden vergi borcu ödemek mümkün oluyor. Ayrıca GİB'in İnternet Vergi Dairesi platformunun doğrudan bir giriş bölümü bulunuyor.
Bu tarihler arasında www.gib.gov.tr (https://ivd.gib.gov.tr , https://intvrg.gib.gov.tr) kanalları üzerinden Ziraat Katılım Bankkart kredi kartı ile yapılacak MTV ödemeleri 4 taksite bölünecektir.
İnteraktif Vergi Dairesinin web sürümü ve mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde haftanın her günü 02:00-23:45 saatleri arasında kredi kartları/banka kartlarıyla ödeme yapılabilmektedir.
Ekranda talep edilen bilgileri ilgili yerlere girerek İnternet Bankacılığı sistemine giriş yapın. Sol kısımda yer alan menüden “Ödemeler > Vergi/Harç > Vergi Ödeme” adımlarını takip edin. “Ödeme Tipi” bölümünde “Borç Sorgusu” seçeneğini işaretleyin.
Vergi borcunun ödenmesi işlemi, vergi mükellefi olan kişinin bağlı olduğu vergi dairesine yapılmaktadır. Mükellefin bağlı bulunduğu vergi dairesinin dışında başka herhangi bir vergi dairesine borç yatırılmak istenirse ödemenin hangi vergi dairesi hesabına yapıldığının bildirilmesi şartı aranır.
Vergi daireleri ödemeler kapsamında saat 21.00'e kadar açık olacak.
Trafik Cezası Nereye Ödenir? Trafik cezası ödemesini yapmak için; fiziksel olarak PTT'ye veya diğer anlaşmalı banka şubelerine, vergi dairesine gidebilmeniz mümkün. Cezanın kesildiği araç kimin üzerine kayıtlı ise o kişinin T.C. kimlik numarası bilgileri verilerek trafik cezasının ödemesi gerçekleştirilebilir.
Borç son ödeme tarihine kadar ödenmezse takipli hale gelir. Eşzamanlı olarak ödenmeyen tutar için vergi gecikme cezası uygulanır. Takipli hale gelen borcun bir süre daha ödenmemesi halinde vergi cezası olarak faiz yaptırımı uygulanır. Vergi borcunun ödenmemesi durumunun devamında ise cezai yaptırımın boyutu genişler.
Vergi Numaramı Nasıl Öğrenebilirim? Vergi numarası İnteraktif Vergi Dairesi web sitesi üzerinden öğrenilebilir. ivd.gib.gov.tr adresine girdikten sonra 'Doğrulamalar' bölümünden 'Vergi Kimlik Numarası Sorgulama' seçeneğine tıkanır. Gerekli alanlar doldurulduktan sonra vergi kimlik numarası öğrenilebilir.
Kartınızın temassız özelliğini kullanmaya başlamak için kartınızla yapacağınız ilk işlemin temaslı ve şifreli bir işlem olması gerekmektedir. Ödeme anında kasiyere temassız ödeme yapmak istediğinizi belirterek, POS cihazının uygun olması durumunda kartınızı POS cihazına yaklaştırarak ödeme yapabilirsiniz.
Mobil bankacılığa nasıl başvurabilirim? Ziraat Mobil uygulamasını cihazınıza indirdikten sonra giriş ekranında yer alan “Hemen Başvur” seçeneğinden ya da “ Başvurular” ekranından Bankamızda kayıtlı iletişim numaranız ve kart bilgileriniz ile Online Başvuru yapabilirsiniz.
Ziraat Bankası ATM'lerinden Kartsız Para Transferi
“Başka hesaba para yatırma” kısmı seçilir. Beliren ekrana T.C. kimlik numarası ve telefon numarası yazıldıktan sonra onay verilir. Para transferi yapmak istenen hesap numarası şube kodu ile birlikte tuşlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri