Kart Doğrulama Kodu veya kısaca CVC* banka kartınızın veya kredi kartınızın üzerinde yazılı olan ilave bir koddur. Çoğu kartta (Visa, MasterCard, banka kartları vs.) bu kod kartınızın arkasındaki imza şeridinin üzerinde basılı olan sayının son üç basamağıdır.
Açılımı Card Validation Value olan CVV, Türkçesi ile kart güvenlik kodu olarak tanımlanabilmektedir. Online alışveriş ve ödeme işlemlerinde girilmesi istenen CVV ya da CVV2, banka/ kredi kartının arka yüzünde yer almaktadır.
CVV Kodunun 1. ve 2. Karakteri Nedir? CVV kodunda 1. ve 2. karakter, 3 haneli olan kodun ilk ve ikinci hanesinden bahsedilir. Örnek olarak 567 olan CVV kodunun il ve ikincisi olan 5 ve 6 numaralarından bahsedilmektedir.
Bir Kredi Kartında CVV Kodu Nerede Yazar? Kredi kartı CVV bulmak için tek yapmanız gereken kartı elinize almaktır. CVV kodu kredi kartlarının arka yüzünde imza bandının üstünde yer alır. Genellikle beyaz alan bu bandın en sonunda yer alan 3 haneli numara CVV kodu yani banka kartı güvenlik kodudur.
CVV kodu, bankanızın size verdiği kartta bulunmaktadır. Eğer uzun kullanım sonucu CVV kodunuz silinmişse bankanızın çağrı merkezini veya müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.
İlgili 17 soru bulundu
Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
SIFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiginiz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
Bu sayı dizesinin son 3 hanesi CVV kodudur. Yeni bir kart kullanıyorsanız arka yüzde, zemin renginden farklı ve genellikle beyaz yüzeye sahip bir şerit bulunur. Bu alanda yer alan 3 haneli sayı, kartınızın CVV kodudur.
Güvenlik Kodu(CVC2); Güvenlik kodu tüm kredi kartlarının arka yüzünde bulunan 3 haneli numaradır.Artık tüm kredi kartı alışverişlerinizde bu numarayı da girmek zorundasınız. Bu numarayı sormamızdaki amaç kredi kartı güvenliğini daha da arttırmak sizlerin mağazamızdan en güvenli şekilde alışveriş yapmanızı sağlamaktır.
Kart bilgileri
Kart şifresi, kartın arka tarafında yazan üç haneli güvenlik kodu (CVC) ve kartın geçerlilik tarihi gibi bilgilerin gizliliğini korumanız, kendi güvenliğinizi sağlamanız anlamına gelir.
Ayrıca, SIFRE yazıp aralarında boşluk "Kartınızın son 6 hanesi, Doğum Yeriniz, kartınızın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodu" bilgilerinizi ekleyip 4757'e SMS göndererek de şifre alabilirsiniz.
Kart numaranız kartınızın ön yüzünde bulunan ve 16 haneden oluşan numaradır. Son kullanma tarihi kartınızın ön yüzünde ay/yıl şeklinde yer alan ve 4 haneden oluşan tarihtir.
Müşteri hesap numarası, kart üzerindeki 16 haneli rakamın içinde yer alır. Kartın ön yüzündeki rakamlardan 7. ve 15. de dâhil olmak üzere 7.-15. arasındaki 9 rakam, müşteri hesap numarasını ifade eder. İlk 6 rakam, başka kişilerde de aynı şekilde olabilir.
4747 Hesap Numarası Sorgulama
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Her iki kartta da imza bandı üzerinde bulunan CVV2 (3 haneli güvenlik kodu) imza bandı dışına alınmıştır.
Kredi kartınızın limitini siz ya da bankanız belirler; ancak banka kartının limiti, hesabınızda bulunan paranızdır. Son olarak, belirli özellikleri taşıyanlar dışında kredi kartları için bankanız tarafından yıllık kart ücreti alınırken, banka kartınız için kart ücreti bulunmaz.
Bankkart Mastercard Debit Standart, MasterCard sisteminin uluslararası bir ödeme kartıdır. Bu kart ile dünyanın herhangi bir yerinden kolayca alışveriş yapabilir, çevrimiçi ödeme yapabilir veya nakit çekebilirsiniz.
“CVV kodu nasıl öğrenilir?” konusunu merak ediyorsan tek bir hareketle bu kodu bulabilirsin. CVV kodu, kartın arkasında yazar. Bu nedenle, bu kodu öğrenebilmek için yapman gereken tek hareket kartın arkasını çevirmek. Arka yüzeyde zemin renginden farklı bir renge sahip olan şerit bu kodu barındırıyor.
Online alışveriş yaparken şu üç temel bilgiye sahip olmalısınız: Kredi kartının 16 haneli numarası, ay ve yıl şeklinde son kullanım tarihi ve 3 haneli CVV kodu. Alışverişin ödeme aşamasında CVV kodunun girişini yapmadan bir kredi kartına gerçekten sahip olduğunuzu kanıtlamanız mümkün olmayacaktır.
Kısacası bir tür kart güvenlik kodudur. Kart sahibinin ismi, kartı numarası ve son kullanma tarihi ile birlikte kartın güvenli kullanımının sağlanmasında kullanılan CVV kodu, kartın sana ait olduğunun ispatlanmasını sağlar.
Kart şifresi, kartın işlem görmesi halinde kart kullanıcısından istenilen genellikle 4 haneli olan şifredir. Kart şifresi, kartın yalnızca sahibi tarafından kullanılması için verilir ve güvenlik için tercih edilir.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur. Kredi kartının teslim edilmediği süre içerisinde müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını online kullanıma açtırabilirsiniz.
Eğer sahip olunan kartın mevcut şifresi hatırlanmıyorsa banka şubesine gitmek gerekiyor. Şahsen yapılması gereken başvurunun ardından sorun giderilir. Kimlik gösterilerek banka çalışanları yardımı ile yeni bir kart ya da yeni bir şifre almak mümkün olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri