Deniz suyu sıcaklıkları verilerine göre İstanbul'un Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya kıyıları 21 derece, Düzce kıyıları 21 derece, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyıları 22 derece, Sinop kıyıları 20 derece, Giresun kıyıları 22 derece, Trabzon kıyıları 22 derece, Rize kıyıları 22 derece ...
Bu illerden Kırklareli'nde deniz suyu sıcaklığı 23 derece, Tekirdağ 23 derece, İstanbul 23, Kocaeli 23, Sakarya 23, Düzce 25, Zonguldak 25, Bartın 26, Kastamonu 22, Sinop 23, Samsun 24, Ordu 22, Giresun 23, Trabzon 22, Rize 22 ve Artvin ise 25 derece olarak ölçüldü.
Kışların çok soğuk ve yağışlı geçtiği şehirde yazlar ise oldukça serin. Her mevsim yağmur alan Zonguldak'ta deniz sıcaklığının 20 dereceyi geçtiği yaz ayları ise en güneşli zamanlar.
22 derecenin altındaki bir deniz suyu, kişinin üşümesine neden oluyor. 29 derecenin üzerindeki su sıcaklığı seviyesi ise bunaltıcı bir etki yaratıyor. Bu nedenle yüzmek için ideal deniz suyu sıcaklığı 22 ila 29 derece aralığı olarak belirleniyor.
Denizde yüzmek için en uygun su sıcaklığı kesin bir değere sahip değildir. Ancak denizde keyifli vakit geçirmek için su sıcaklığının 22 ila 29 derecede bulunması ideal bir yüzmek için önemlidir. 22 dereceden düşük bir su sıcaklığı, bireyin üşümesine sebep olmaktadır.
İlgili 42 soru bulundu
Su sıcaklığının genel olarak 22 ve 29 derece arasında olması gerekmektedir. Yetişkinler ve bebekler için deniz suyu sıcaklık derecesi doğru bir şekilde belirlenmelidir. Bebeklere göre en uygun deniz suyu sıcaklığı 26 ve 30 derece aralığında olmalıdır.
Ortalama olarak deniz suyu sıcaklığı 20 derecedir. Bazı dönemlerde deniz sıcaklığının 30 dereceye kadar çıktığı görülebilir. İnsanların denizde yüzebilmesi ve vakit geçirebilmesi adına ideal deniz suyu sıcaklığı için 22 ile 30 derece uygun görülen değerler arasındadır.
Sağlıklı bir kişi, 22-25 derece sıcaklıkta bir denize girdiğinde ortalama bir dakika civarında üşümesi geçer. Ancak ısıtma tarafı hasarlı olan kişilerde bu üşüme bir türlü geçmez. Bunun sebebi kansızlık, tiroid hastalıkları, bazı hormon hastalıkları, astım, müzmin nezle-sinüzit, KOAH ve şeker hastalığı olabilir…
Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz. 26 derece ve üstü sıcaklıklarda askılı body tercih edebilirsiniz.
Meltem ve Lodos yoksa, Güneş tepedeyse ve ısıyı hissediyorsanız girebilirsiniz.
Bir yanınızda temiz ve mavi sularıyla deniz, diğer yanınızdaysa kıyıya yakın yeşillikler bulunuyor. Yaklaşık olarak 800 metrelik bir sahile sahip olan yer, suyun saydamlığı ve plajının incecik kumlarıyla Zonguldak'ta yaz tatili yapabileceğiniz önemli bir diğer sahil.
Ancak bakir kumsallar olan Türkali ve Göbü sahili deniz turizmi açısından, Filyos kıyısı, Ereğli plajları ve Ilıksu plajı ise deniz sporları açısından değerlendirilebilir. Bununla birlikte Zonguldak ilinin ikinci zamana ait kıvrımlı kireçtaşı üzerinde yer alan falezli kıyıları görülmeye değerdir.
Zonguldak, Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Karadeniz'e batı ve kuzeyden kıyısı olan bir ildir. 3.310 km²lik yüzölçümüyle Türkiye topraklarının binde altısını kaplar. Karadeniz kıyılarından başlayan il toprakları, kuzeyden Karadeniz, kuzeydoğudan Bartın, doğudan Karabük, güneyden Bolu, batıda Düzce illeriyle çevrilidir.
Aylara göre deniz suyu sıcaklığı dikkate alındığında en yüksek ortalama sıcaklık 24,1 ile ağustos, en düşük ise 7,9 dereceyle şubat aylarında ölçüldü.
1 en sıcak dereceyi ifade ederken 5'e doğru gidişat soğumayı, yani soğuk dereceyi ifade eder. Bu anlamda 5 ayarının en soğuk derece olduğunu bulabilirsiniz.
Türkiye'de 19 derece, ılıman bir sıcaklık olarak kabul edilir. İlkbahar ve sonbahar aylarında sıkça görülen bir sıcaklık aralığıdır.
Aşırı soğuk, insanlarda hipotermiye ve baş dönmesine yol açar. Sonunda, bu soğuğa maruz kaldıkça organlarınız iflas etmeye başlar. İnsanlar genellikle vücut ısıları 21 dereceye düştüğünde ölürler.
Bir yetişkinin normal vücut ısısı yaklaşık olarak 37°C'dir. Bu ısı 35°C'nin altına düştüğünde Hipotermi ortaya çıkar. Hipotermi, vücudun uzun bir süre boyunca üretebileceğinden daha daha fazla miktarda ısı kaybetmesi sonucunda oluşur.
-1 derecede suda hayatta kalma süresi hiç yok gibi görülüyor. 5 derecede 1 saati bile bulmadan tehlike sınırına giriyor. 10 derecede 1 saatten sonra hipotermi riski başlıyor. 15 derece sıcaklıkta ise suda 2 saat hipotermi riski görülmüyor.
Deniz kıyısında oturanların çoğu Ağustos'un ilk haftası Eyyamı bahurda denize girmenin zararlı olduğuna inanır ve girmezlerdi. Bunun nedenlerinden biri bu tarihlerde ıslak vücut ile güneş altında dolaşıldığında deride lekelenmelere neden olacağına inanılmasıdır.
Uzun süre suda kalınması ciltte kurumaya neden olacağı için enfeksiyonlara da açık hale gelecektir. Bunun için; denizde ya da havuzda 1 saatten fazla kalmak önerilmemektedir. Güneş ışınlarından korunmanın en önemli yolu ise, yüksek koruyucu faktörlü kremler kullanmaktır.
Kaşlıoğlu, "İnsanlar hem güneş ihtiyacını karşılamak, hem de eğlenmek amacıyla deniz ya da havuzlara gitmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus, güneşin tepede olduğu saat 11.00 ile 15.00 arası güneş altında durmamak lazım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri