3. “Zorunlu hazırlık” ve “İsteğe bağlı hazırlık” ne demektir? “Zorunlu hazırlık” kayıt yaptırdığı bölümünde %100 İngilizce eğitim alacak öğrenciler içindir. “İsteğe bağlı İngilizce hazırlık” ise %100 Türkçe eğitim veren bölüm öğrencilerinin aldığı zorunlu olmayan hazırlık programıdır. 4.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
İngilizce Hazırlık Sınıfından hangi seviyede mezun olabilirim? - İngilizce Hazırlık Sınıfından mezun olabilmek için INTERMEDIATE KURU'nu başarı ile tamamlayıp, CPT sınavına girmeye hak kazanmanız gerekmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
İngilizce Hazırlık Programı'nın süresi nedir? İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
İngilizce yeterlik sınavında konuşma bölümü yoktur, ancak öğrencileri ileride kendilerini bekleyen öğretime hazırlamak üzere Hazırlık Okulu'nda dersler bütünüyle İngilizce yapılmakta ve öğrencilerin derse katılımlarında İngilizce kullanmaları beklenmektedir.
Öğrenciler derslerin %85 ine devam etmek zorundadır. Devamsızlıktan kalan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler. Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir. Hazırlık Eğitimine başvurduğumuz zaman, KYK yurt ve burs imkanlarından mahrum kalır mıyız?
Lisans programını kazanan ancak hazırlık sınığında başarısız olan öğrencilerin puanları yeterliyse eşdeğer Türkçe eğitim verilen programlara yerleştirilmeleri mümkündür. Ancak eş değer bir program bulunmuyorsa kazandıkları programa benzer içerikteki Türkçe lisans ya da ön lisans programlarına yerleştirilebilirler.
Hazırlık sınıfı, üniversitelerin 1 sene vermiş olduğu bir eğitimdir. Farklı bölümlerde olan kişiler bir sınıfa dahil edilerek yabancı dil eğitimi alır. Yabancı dil eğitiminin verildiği dönem, hazırlık sınıf olarak adlandırılır.
Bu sınav eğitimin tamamen Türkçe olarak yürütüldüğü bölümlerdeki öğrencilerin, öğrenim programlarının birinci yılında okutulmakta olan Yabancı Dil I ve II (Temel İngilizce I ve II veya bazı bölümlerdeki adıyla İngilizce I ve II) derslerinden muaf olmak için girilen muafiyet sınavını kapsamaktadır.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
İngilizce Dil Hazırlık Programı üç düzeyden oluşur: A2, B1 ve B2. B2 düzeyinin koşullarını yerine getiren öğrenciler, İngilizce Dil Öğretim Okulunun yeterlik sınavını (Akademik İngilizceye Hazırlık Sınavı - TRACE) almaya hak kazanırlar. Bu sınavdan başarılı olan öğrencilerin birinci sınıfa başlamalarına izin verilir.
EVET. Yabancı Diller Bölümü İngilizce Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin Eğitim-Öğretim yılı boyunca her seviyede %70 oranında derslere devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Yurtdışında üniversite hazırlık eğitimleri başta İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya, Malta, Yeni Zelanda olmak üzere pek çok ülkede açılmaktadır. Üniversiteye hazırlık kurslarının süreleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Genellikle öğrencilerin seviyesine bağlı olarak ortalama 6- 8 ay süresince devam eder.
Foreign Service Institute (FSI) yani Yabancı Hizmet Enstitüsü, bu konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapmış. Araştırmaya göre ana dili Türkçe olan biri, İngilizceyi 1100 saatte öğrenebilir. Bu da 44 haftaya tekabül ediyor. Yani ortalama on ile on bir ay arası diyebiliriz.
İngilizceyi birkaç ayda veya bir yılda öğrenmek mümkündür. Dil bilimciler bir yabancı dilde ustalaşmak için 600 ila 750 saat gerektiğini belirtiyor.
(2) İsteğe bağlı hazırlık sınıfı hazırlık öğretimi en az otuz hafta ve haftada en az 20 saattir. Yılsonu sınavına girebilmek için derslerin %80'ine katılmış olmak zorunludur.
51 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar. Öğrencilerimizin vize haftasına kadar olan devamsızlıkları vize haftasından sonra bir defaya mahsus olmak üzere açıklanacaktır. Bunun dışında derse giren öğretim elemanlarına bu konuda baskı yapılmaması gerekmektedir.
İngilizce Yeterlik Sınavları başarı notu 60 ve üstüdür. İngilizce Yeterlik Sınavı tek veya çok aşamalı olarak yapılabilir. Bu sınavın uygulanış şekli, Yüksekokul Müdürlüğünce kararlaştırılır.
Hazırlık eğitim-öğretimi süresince dersler, düzeylerine göre haftada en az 15 (onbeş), en çok 30 (otuz) saat olarak düzenlenir. Madde 8 — Hazırlık sınıflarında; yeterlik sınavı, seviye tespit sınavı, ara sınav, kısa süreli sınav ve mazeret sınavı olmak üzere 5 (beş) tür sınav yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri