Tercih edeceğiniz 100 gramlık 1 orta porsiyon karnabahar kızartması 185 kcal'dir. 30 gramlık 1 adet karnabahar kızartmanın kalorisi 55-60 kcal arasındadır. Büyük boy karnabahar kızartması kalori bakımından yüksektir ve miktarı 220 kcal'dir.
Karnabaharın 100 gramında 25 kalori bulunmaktadır. Karnabaharın 1 porsiyonu ( 150 gr) 38 kaloridir.
Karnabahar (1 baş, orta boy) içinde 144 kadar kalori mevcut.
Kilo verme dönemlerinde, karnabahar sınırsız miktarda yenilebilir. Düşük kalorili olması ve lif içermesi, kilo vermeye yardımcıdır.
1 orta boy karnabahar kaç gram? 1 orta boy tabak yani 255 gr. karnabahar yemeği 112 kaloridir.
İlgili 40 soru bulundu
1 orta porsiyon haşlanmış karnabahar ortalama 35 kcal'dir. 500 gr haşlanmış karnabahar 115 kaloriye denk gelmektedir.
Karnabahar kürü, 250-300 gram karnabahar ile 750 mililitre suyun kaynatılması ile elde edilen karnabahar suyu karışımıdır. Her gün taze olarak tüketilmesi önerilen karnabahar suyu zayıflatır mı? Karnabahar suyunun antioksidan içeriği metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur.
Düşük kalorili olması ve lif içermesi, kilo vermeye yardımcıdır.
Kalori Bilgisi Karnabahar Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 25 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (Orta) yani 150 gramlık miktarında Karnabahar 38 kalori bulunmaktadır. Karnabahar, C vitamini, folik asit, potasyum minerali ve lif içeriği yüksek bir besindir.
Sulu yemeğinden kızartmasına kadar birçok farklı tarif ile tüketilebilen karnabahar; C vitamini, K vitamini ve folik asit açısından zengin kış sebzeleri arasında yer alıyor. Farklı renkleri de bulunan karnabahar, bağırsak sağlığına iyi geliyor ve kan şekeri kontrolünün sağlanmasına katkıda buluyor.
Dalından Koptu Karnabahar (1,5-2 Kg) (Adet)
Sindirim ve boşaltım sistemini düzenlemeye yarayan karnabahar, çok etkili bir lif kaynağı olduğu için diyette bir numaralı besindir. Sadece yemek olarak değil karnabaharı haşlama, salata veya fırında tüketebilirsiniz. Yağ yakma konusunda oldukça faydalı olan karnabahar C vitamini ve Folik asit bakımından değerlidir.
1 Porsiyon (Orta) Yoğurtlu Karnabahar Salatası 69,40 kaloridir.
1 kilo vermek için yaklaşık 7700 kalori yakmanız gerekir. Yani 1 haftada 1 kilo vermek için almanız gereken enerjiden 7700 daha az kalori almanız gerekecektir.
150 gramlık orta porsiyon 107 kalori. 90 gramlık yarım tabak bulgur pilavı 64 kalori olacaktır.
1 tabak sebze kızartması kaç kalori? Sebze Kızartmanın 100 gramında 58 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 350 gram Sebze Kızartmada 203 kalori bulunmaktadır.
Karnabahar
Kilo verme dönemlerinde, karnabahar sınırsız miktarda yenilebilir. Düşük kalorili olması ve lif içermesi, kilo vermeye yardımcıdır. Sağlık için de faydalıdır.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir.
Karnabahar, genellikle pişirilme tekniğine de bağlı olarak midede şişkinliğe neden olur. Bunu önlemek için, aldığınız bütün haldeki karnabaharları küçük çiçekler şekilde parçalara ayırırken her zaman yaptığınızdan daha küçük parçalara ayırmanız gerekir.
Brokoli ve karnabaharın akrabalıkları nedeniyle birbirine çok benzeyen özellikleri olsa da, besin içeriklerinin birbirinden biraz farklı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, “Her ikisi de harika sebzeler ancak iş kıyaslamaya gelirse yeşil yaprakları sayesinde brokoli bir adım daha öne geçiyor.
Karnabahar her ne kadar sağlık deposu, çok faydalı bir sebze olsa da içeriğinde sindirim sistemimiz tarafından kolayca sindirilemeyen bazı karmaşık yapılı karbonhidratlar bulunuyor. Bunlar hazmı zorlaştırdığı için sindirim sisteminin zorlanmasına neden oluyor.
1 tabak fırın karnabahar, ekleyeceğiniz beşamel sos ve ya kaşar peyniri ile 213 kcal'e kadar ulaşır. Yarım porsiyon fırınlanmış karnabahar 60 kcal'dir. Yarım porsiyonunuzu biraz genişlettiğinizde ise kalori miktarı 70-80 kcal kadar çıkabilir.
Karnabahar diyetteyken gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz en mükemmel yemeklerin en başında gelmektedir.
KARNABAHARIN ZARARLARI
Aşırı tüketimi gaz problemi ve şişkinliğe yol açar. Aşırı tüketildiğinde tiroid hormonu eksikliğine neden olabilir. Hassas ciltler için fazla tüketilirse alerjik reaksiyonlara nede olur. Çok fazla tüketilirse böbrek taşı oluşumuna ve gut hastalığına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri