1 kap pişmiş yulaf lapası kalorisi ise yaklaşık olarak 330 kalori (kcal) şeklinde hesaplanmaktadır. Bir kap yulaf lapası 3 gr yağ, 10 gr protein ve 65 gr karbonhidrattan oluşmaktadır. 200 gr ağırlığında 1 porsiyon yulaf lapası kalorisi ise 275 kalori (kcal) değerine sahiptir.
1 kase sütlü yulaf kaç kalori? Bir su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ile hazırlanan sütlü lapa kalorisi bir porsiyona eş değerdir. Yani 200 gr ağırlığında sütlü yulaf lapası yaklaşık olarak 325 kalori değerindedir.
Yulaf lapasının 100 gramında 77 kalori bulunmaktadır. Yulaf lapasının 1 porsiyonu (130 gr) 100 kaloridir. 1 çorba kaşığı (15 gr) yulaf lapası 11 kaloridir. Yulaf lapasının 100 gramı 11.67 gram karbonhidrat, 3.33 gram protein, 1.78 gram yağ, 0.75 gram lif içermektedir.
1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal. 1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal.
Orta boy bir kase yoğurt (180 g) ve 3 çorba kaşığı (30 g) yulaf ezmesi ile hazırlanan, Bir kase yoğurtlu yulaf ezmesi: 223 kcal.
İlgili 45 soru bulundu
Günde 1 porsiyon yani 8-10 yemek kaşığı kadar yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Malzemeler: 1 su bardağı light süt. Yarım su bardağı su. 3 yemek kaşığı yulaf ezmesi.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
1 kap pişmiş yulaf lapası kalorisi ise yaklaşık olarak 330 kalori (kcal) şeklinde hesaplanmaktadır. Bir kap yulaf lapası 3 gr yağ, 10 gr protein ve 65 gr karbonhidrattan oluşmaktadır. 200 gr ağırlığında 1 porsiyon yulaf lapası kalorisi ise 275 kalori (kcal) değerine sahiptir.
100 gr yulaf lapası ortalama 138 kalori değerindedir. İçerisinde 1.25 gr yağ, 4 gr protein ve 27 gr karbonhidrat ihtiva eder. 1 kap pişmiş yulaf lapası kalorisi ise yaklaşık olarak 330 kalori (kcal) şeklinde hesaplanmaktadır.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Diyette her gün yulaf lapası yenir mi? Dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasında yer alan yulaf; içerdiği vitamin, mineral, antioksidan ve lif bakımından adeta süper bir besindir. Tüm bu özellikleri nedeniyle uzmanlar yulafın günlük beslenme rutinine dahil olmasını öneriyor.
Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir. Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
3 kaşık yulaf lapası kaç kalori? 3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
1 su bardağı Lifalif kaç kalori? Lifalif Yulaf Ezmesinin 100 gramında 367 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 30 gram Lifalif Yulaf Ezmesinde 110 kalori bulunmaktadır.
Vücut açısından pek çok faydası ve yüksek enerji deposu olması nedeni ile diyet programlarında yulaf ezmesi, sabah öğünleri için kullanılabiliyor. Yaklaşık olarak 100 gram gelen 1 kase yulaf ezmesi 370 (kcal) kalori değerine sahiptir.
Muzlu Sütlü Yulaf Lapası Kaç Kalori 1 porsiyon mutlu sütlü yulaf lapası yaklaşık olarak 230 kalori içermektedir.
1 adet Cici Bebe: 18 kalori. 10 adet Cici Bebe: 177 kalori. 1 paket Cici Bebe: 1105 kalori.
Üstüne 100 gram yoğurt ekliyoruz ve 4 tatlı kaşığı yulaf ezmesi döküyoruz süs olarak da gün kurusu kayısımızı dilimleyip üstüne koyuyoruz ve hazır! Hem çok doyurucu hem de sadece 190 kcal!
Her gün yulaf ezmesi yerseniz, bir süre sonra kahvaltı sonrası daha az sıklıkla atıştırma isteği oluştuğunu göreceksiniz. Bunun nedeni, yulaf ezmesinin sizi daha uzun süre tok tutmasıdır. Kahvaltıda yumurta ve sebze yediğinizde aynı etkiyi elde edemezsiniz.
Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir. Bunun haricinde avenin duyarlılığı söz konusu olan kişilerin yulaf tüketiminden kaçınmasının gerekliliği söz konusudur.
Yulaf ise içerdiği birçok lif, enzim ve vitamin ile sağlıklı zayıflamak isteyen bireylerin sıkça başvurduğu bir yiyecektir. Yulaf kilo verilmesine yardımcı olur. İçerisinde yer alan mineraller, vitamin ve diğer tüm besinler yulaf tüketmek için bir nedendir.
Yulaf ezmesi; sadece kahvaltıda değil, ara öğünlerde de iyi bir seçenek olabilir. Lif içeriği sayesinde tokluk hissini artırmaya ve bağırsak sağlığını desteklemeye yardımcı olur.
Yulaf ezmesini süt ve meyveler ile buluşturarak, harika öğünler hazırlayabilirsiniz. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır. Faydalı yağlar, her zaman depo yağların yakılmasına destektir. Özellikle zeytinyağı, doymamış yağ oranı yüksek bir yağdır.
Sindirim sistemini düzenliyor olmasıyla da diyetlerde mutlaka kullanılmalıdır. Yulaf, sağlıklı beslenmede listenin başında gelen besinlerden biridir. Yüksek miktarda lif (posa) içermektedir. Sindirim sistemini düzenliyor olmasıyla da diyetlerde mutlaka kullanılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri