SON DAKİKA HABERİ: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS kapsamındaki merkezi sınavın 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacağını açıkladı.
"Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının ...
Sözel alanda 50 soru için öğrencilere 75 dakika verilecek. Sayısal alan ise 40 sorudan oluşacak. Oturum 80 dakika sürecek. LGS 2024 başvuru kılavuzunda soru sayıları, sınav oturumları ve sınav oturum süresi de yer alacak.
Bakan Tekin duyurdu!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavın 2 Haziran 2024 Pazar yapılacağını duyurdu.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) üzerinden örnek sorular yayımlandı. 2024 yılında yapılacak olan LGS sınavı öncesinde, sınava girecek öğrencilere destek olması amacıyla yayımlanan örnek soru kitapçıklarında toplam 45 soru yer alıyor. İşte 2024 LGS örnek sorular.
İlgili 44 soru bulundu
2024 LGS sınavında adaylar sadece 8.Sınıf işlenen konulardan da sınavda sorumlu olacaklardır.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
Millî Eğitim Bakanlığı, 2013–2014 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sisteminin kaldırıldığını, yerine ise 5 Kasım 2017 tarihinde, Liselere Geçiş Sistemi'nin (LGS) getirildiğini açıkladı.
Sınav formatında ve içeriğinde bir değişim yaşanmazsa 2024 yılındaki YKS'ye herkesin –önceki yıllarda olduğu gibi- hem birinci, hem de ikinci dönem konularıyla sorumlu tutulacağını söyleyebiliriz.
LGS kaç soru var? Sorusuna gelince: Sınavın ilk oturumunda 50, ikinci oturumunda ise 40 olmak üzere toplam 90 soru soruluyor. Sınav; Merkezi Sınav ile öğrenci alan kurumlara öğrenci seçmek amacı ile gerçekleştiriliyor.
MEB'DEN SINAVLAR HAKKINDA KRİTİK AÇIKLAMA!
MEB'den yapılan açıklamada “ Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile 10.00'da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde düzenlenecek.
MEB'den yapılan açıklamada, 2024 YKS ve LGS ile ilgili herhangi bir değişiklik planlanmadığı belirtildi. Bu açıklama, LGS'nin 2024 yılında kaldırıldığı yönündeki iddiaları yalanlıyor. MEB'den yapılan açıklamaya göre, 2024 YKS ve LGS, mevcut sistem üzerinden yapılacak.
"Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınavı, 4 Haziran 2023 tarihinde ülke genelinde yapılacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.
Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.
05 Kasım 2017 tarihinde 2018 yılından itibaren uygulanacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sistemini resmi olarak açıkladı. Burada sorulması gereken temel soru şu: Ne oldu da TEOG sistemi bir anda kaldırıldı, yerine LGS sistemine geçildi ve yeni nesil olarak ifade edilen “beceri temelli” sorular sorulmaya başlandı?
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
LGS'ye kısa süre kaldığında deneme çözmeye ağırlık verilmelidir. LGS'de zamanını doğru yönetebilen adaylar rakiplerinin önüne geçmektedir. Matematik denemesi çözerken süre tutmak önemlidir. Süre tutarak deneme çözmek adayların kendi hızını görmesini, zamanla artırabilmesini ve sınava hazırlanmasını sağlamaktadır.
Yeni Lise Sistemi 2021. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği yeni eğitim sisteminde ders sayısı; 9. sınıfta sekize, 10. ve 11. sınıfta dokuza, 12. sınıfta ise yediye düşürüldü. Bakan Selçuk ders sayısındaki azalmayı "Bir çocuğun 15 veya 16 dersi anlaması ve bunu içselleştirmesi mümkün olmuyor." şeklinde açıkladı.
LGS'de sadece 8. sınıf konularından 1. dönemi dahil olacak, 2. dönemi dahil olmayacak. Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.
"LGS'de sadece 8'inci sınıfın birinci dönemi konuları dâhil olacak. Yani 8'inci sınıfın ikinci dönemi dâhil olmayacak. Yine YKS'de 12'nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dâhil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım.
Geriye kalan yaklaşık 300 puanı da öğrenci sınavda yaptığı netlere göre almaktadır. LGS'de tüm soruları doğru olarak cevaplayan bir öğrenci 500 tam puan alırken; tüm soruları yanlış cevaplayan bir öğrenci 100 puan, hiçbir soruyu cevaplamayan bir öğrenci ise yaklaşık 200 puan (taban puanı) almaktadır.
Bu yıl LGS'ye girecek öğrencilerimiz 2. dönem konularından, YKS'ye girecek öğrencilerimiz ise 12. sınıfın 2. dönem konularından sorumlu tutulmayacaktır." ifadelerini kullandı. LGS sınavına hazırlık sürecindeki öğrenciler İngilizce'den kaç soru çıktığını merak etmektedir. Sınavda İngilizce'den 10 soru çıkmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri