Ürün uygulamaya hazır halde satılmaktadır. Ortam hava koşullarına göre tek kat halinde uygulanır.İkinci kat uygulama yapılmak istenirse ilk katın kuruması için en az 24 saat beklenmelidir. İkinci kat boya için %10 oranında su ilave edilerek inceltme yapılmalıdır.
En küçük hacimli boyalar, 2.5 litre boyalardır. Bu boyalara, yarım litre hatta yarım litreden de az su katabilirsiniz.
Bazı durumlarda az miktar su döküldüğünde de istenilen kıvam alınmaktadır. Genel olarak 20 kilo boyaya 1,5 litre su katılmalıdır.
Boyalar genellikle hacimce inceltilir. Örneğin 15 litrelik su bazlı bir boyanın 10% oranında inceltilmesi öneriliyorsa, 1.5 litre su kullanılmalıdır. Şayet boya ambalajı üzerinde hem kilogram hem litre bilgisi var ise, inceltmenin litre üzerinden hesaplanması doğru olacaktır.
10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir. Hatta yanınızda aynı ebatta bir kova daha varsa birbirine boşaltabilir ve böylece daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 35 soru bulundu
Piyasada bulunan boyalar standart 2,5 litre, 7,5 litre ve 15 litre olarak satılmaktadır. Buna göre 2,5 litrelik standart bir duvar boyası 10-15 M² alanı kaplayabilir. 7,5 litrelik bir boya 20-30 m²'lik bir alanı boyar. 60 ila 90 M² yüzeyler için 15 Litre standart boyaya ihtiyacınız olacaktır.
· 10 kg. tavan boyasına 750 ml su, · 17,5 kg. tavan boyasına 1,5 litre su, · 20 kg tavan boyasına da 2 litre su ilave edilir. Bir çok boya markasında tavan boyası inceltme oranı yaklaşık olarak bu şekildedir.
-İç mekân boyaması için genellikle 15lt/20Kg boya ile 80m2 Alan boyanmakta. -Ama bu alttaki ve uygulanan boyanın kalitesine emiciliğine eski ve kirli olduğuna göre değişir. -Bir oda için 2,5-3,5 lt boya yeterlidir.
"Tavan boyası sulandırılır mı?” sorusu da sıklıkla merak edilir. Tavan boyasını kullanmadan önce su ile inceltmek gerekir. Tavan boyası inceltme işlemi için içine %15 oranında su katılır.
10 kilo boya 7.5 litreye denk gelmektedir ve bu oran/kilo ile yaklaşık olarak 70-80 metrekare büyüklüğündeki bir evi veya bu büyüklükteki oda ya da odaları boyayabilirsiniz.
Her türlü beton, gaz beton, briket, tuğla, sıva ve benzeri mineral yüzeylerde son kat ürünlerin uygulamasından önce iç cephelerde astar olarak kullanılır. Uygulamadan önce yüzey temizlenmelidir. Hacimce %10 oranında su ile inceltilen Geçiş Astarı fırça veya rulo ile tek kat olarak uygulanır.
Evet, silikonlu boyalar su ile inceltilir. Sentetik boyaların içine bir miktar su koyduğunuz zaman boya, sürülebilir hale gelecektir. Zira su katılmamış boya, çok yoğun ve sert olur. Üzerine su katarak bu yoğunluğu azaltabilir ve seyreltebilirsiniz.
Yirmi kilo boya, genelde bir evi komple boyayabilir ancak bu durum tamamen değişkendir. 20 kilo boyayla 120 metrekare bir evi boyamak mümkündür. 3+1 ya da 4+1 bir evin tüm odalarını da boyayabilirsiniz. Ancak bu boyanın rengine ve astar durumuna göre de değişebilir.
Ürünlerimizin, 30.06.2007 tarih 26568 no.lu İnşaat Genel Teknik Şartnamesine uygun yapılan alt yapı yüzeylerinde uygulanması gerekmektedir. Ürün kullanıma hazırdır. Gerekli ise fırça ve rulo uygulamalarında maksimum %5 oranında temiz su ile inceltilerek iki kat halinde uygulanması tavsiye edilir.
Su ile hacimce %15-20 oranında inceltilir.
Dyoplast Silikonlu İç Cephe Boyası 2.5 Lt (3.5 Kg)
Badana yaparken sırasıyla tavan, duvarlar, kapılar ve pencereler boyanır. Eğer kalorifer peteklerinizin de boyanması gerekiyorsa en son onlara işlem uygulanır. Tavanda kenarlara fırça çektikten sonra, rulo fırça ile orta kısmını kolayca boyayabilirsin. Duvarlara geçmeden, tavanın kurumasını beklemek zorundasınız.
Tavan Boyasına Ne Kadar Su Katılır? Tavan boyasına eklenecek su, kullanılacak boyaya oranla belirlenir. Yüzde 10 ya da 15 civarı bir inceltme yeterli olur. İlk olarak ihtiyaç duyduğunuz kadar boyayı başka bir kovaya alarak boya kutusunun üzerindeki talimatlara göre su ekleyebilirsiniz.
Gerekli durumlarda duvar boyasını tavanda da kullanabilirsiniz. Fakat tavan ve duvar boyalarının özellikleri birbirinden farklıdır. Tavan boyaları, duvar boyalarına göre daha fazla kirlenmeye müsaittir. Bu sebeple duvarlarınızı boyadığınızda temizlik açısından zorluk çekebilirsiniz.
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
Boya sarfiyatı uygulama yapılacak yüzeyin cinsine, emiciliğine, yapısına ve uygulama alışkanlıklarına göre değişmek ile birlikte genel olarak şu hesabı değerlendirebilirsiniz: 1 Litre ile tek katta 13-22 m²/L alan boyanabilir. 2 kat boya yapılacağı durumda yaklaşık 3 m²/L alan boyanabilir.
Bu demektir ki 3+1 bir salonun duvarları için yaklaşık 28,8L iç cephe duvar boyasına ihtiyacımız olacak. Boya ambalajları fabrikasyon olarak 2,5L, 7,5L ve 15L olarak üretilir. Bu yüzden bu ölçülerdeki 3+1 daire için 30L iç cephe boyasına ihtiyacımız olacak.
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
Eğer işlemler nispeten sıcak bir havada yapılmış ise tek katın kuruma süresi yaklaşık olarak 2,5 ile 3 saat aralığında olmaktadır. Aynı şekilde ilki kuruduktan sonra ikinci kat çıkılmış ise bir sonrakine geçmeden önce de en az ortalama 2,5 ile 3 saat arası bekleme süresi ilave edilmelidir.
Temiz, tozsuz, kuru, düzeltme işlemi yapılmış hazır yüzeye 9 veya 5 kısım boya 1 kısım su ile inceltilerek (~%10-15) fırça veya rulo ile 2 kat olarak uygulanmalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri