01.02.2018 TÜİK verilerine göre 5'i merkez ilçe (Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Karaisalı) olmak üzere toplam 15 ilçesi ve belediyesi vardır. Bu ilçelerde 831 mahalle bulunmaktadır.
Seyhan : Adana'nın Merkez İlçesi iken 05.06.1986 tarihinde ayrı bir İlçe haline gelmiştir. İlçenin bulunduğu yöre, pek çok uygarlıklara sahne olmuştur. İlçenin başlıca eserleri Büyük Saat, Taş köprü, Yağ cami, Yeni cami, Çarşı hamamı, Bebekli kilise, eski Adana evleri vs. Tufanbeyli : İl Merkezine 200 km. mesafededir.
Haritada Adana Çarşı, Yüreğir, konumuna bakın.
Seyhan, Adana şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan ve 800 binin üzerindeki nüfusa sahip olan, Adana'nın en büyük ilçesidir.
Adana'nın bir ilçesi. Bazen Seyhan İlçesi ile karıştırılabiliniyor. Çukurova, Adana ilinin bir ilçesidir.
İlgili 24 soru bulundu
Çukurova, Kuzeyinde Seyhan Baraj Gölü, Kuzeybatısında Karaisalı İlçesi, Güneyinde Seyhan İlçesi, Doğusunda Sarıçam İlçesi, Batısında Mersin İli olan bir ova İlçesidir. Çukurova İlçesi, Adana İlinin Merkez İlçelerinden birisidir. İlçemiz Adana İlinin Kuzeyinde olup, 27 Mahalleye sahiptir.
7. y.y.´dan itibaren İslam ordularının bölgeye gelişi ile birlikte Arap tarihçileri Adana isminin eski peygamberlerden Yasef´in torunu EZENE´den geldiği fikrini ortaya atmışlardır. Türkler Torosları aşıp güneye indiklerinde buraya Çukurova adını vermişlerdir. Çukurova´nın tarihteki adı KİLİKYA´dır.
Turgut Özal. #adana #losadanas.
Adana'da en fazla Şanlıurfalıların yaşadığı belirlendi.
Adana'da ikamet eden kişilerin en fazla Şanlıurfa en az Yalova nüfusuna kayıtlı olduğu tespit edildi. Şanlıurfa'yı, Mardin, Osmaniye, Diyarbakır, Mersin, Adıyaman, Siirt, Elazığ, Kahramanmaraş, Niğde takip ediyor.
- Altıncı sırada ise 2 milyon 277 bin 17 kişiyle Konya var. - Yedinci sırada 2 milyon 263 bin 373 kişiyle Adana bulunuyor. - Sekizinci sırayı ise 2 milyon 143 bin 20 kişiyle Şanlıurfa paylaşıyor.
Meydan, Adana ilinin Seyhan ilçesine bağlı bir mahalledir.
İncirlik Cumhuriyet, Adana ili Yüreğir ilçesine bağlı bir mahalledir.
Yüreğir İlçesi 05/06/1986 tarih ve 3306 Sayılı Kanunla Adana Merkezinde kurulan İki İlçeden biri olup, 27/02/1987 tarihinde faaliyete başlamıştır. Daha sonra Adana merkezindeki iki İlçe olan Yüreğir ve Seyhan ilçeleri ikiye bölünerek Sarıçam ve Çukurova İlçeleri kurulmuştur.
Nitekim 1608-1833 yılları arasında mütesellim*lik şeklinde idare edilen Adana, 1867'de Kozan, Cebelibereket ve İç-il sancaklarının birleştirilmesiyle bir eyalet haline getirilmiştir (bk.
İlde km2ye 160 kişi düşmektedir. 01.02.2018 TÜİK verilerine göre 5'i merkez ilçe (Seyhan, Yüreğir, Çukurova, Sarıçam, Karaisalı) olmak üzere toplam 15 ilçesi ve belediyesi vardır.
Kent merkezi ise 1.623.545 nüfusa sahiptir. Ayrıca Adana İli'nin yüzölçümü 14.030 km²'dir. Adana, Türkiye'nin İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra 5. büyük ilidir.
Şehir merkezi. Adana her ne kadar Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden biri olsa da otel bakımından fakir şehirlerinden biridir. Fakat, son zamanlarda çok fazla otel yapımı ve inşaatı dikkat çekmektedir.
Adana, günümüzde, sanayi bakımından gelişmiş bir yapıdadır. Şehirde, yeni sanayi atılımları da gerçekleşiyor.
Adana'nın ilçeleri sırası ile; Adana, Ceyhan, Çukurova, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Karataş, Kozan, Pozantı, Saimbeyli, Sarıçam, Seyhan, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir şeklindedir.
Yöreye M.Ö. yaşayan kavimlere Danuna ismi verildiği kayıtlarda mevcuttur. Bir efsaneye göre gök tanrısı Uranüs'ün Adanus ve Sarus adında iki oğlu Adana civarına savaşarak gelmişler, Adanus adını kendi kurdukları şehre vermiştir.
Dr. Görür, “Ama Adana için bir şeyler söylemek gerekirse; Adana tektonik itibariyle, Afrika ve Arap levhasının Anadolu levhası üzerinde ama hem Arap hem de Afrika levhasına yakın bir yerde. Dolayısıyla Doğu Anadolu sınır fayının yakınında. O nedenle deprem potansiyeli yüksek olan bir yer Adana ilimiz.
Adana, tarihi 7000 yıla dayanan bir şehir olarak, ziyaretçiler için çok sayıda tarihi ve turistik değeri bünyesinde barındırmaktadır. Adana Merkez'de gezilecek yerlerin çoğunluğu şehrin “Eski Adana” olarak da bilinen güney kısmında ve birbirine yürüyüş mesafesindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri