Türkiye'deki altıncı büyük metropolitan alan olup ülkenin önde gelen tarım, ticaret ve kültür merkezlerinden biridir. Türkiye'deki maden zengini 4. bölge olan Adana; krom, demir, manganez, kurşun ve çinko yatakları açısından önem taşımaktadır.
Varda Köprüsü, Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Ulu Cami, Yumurtalık Plajı, Bebekli Kilise, Anavarza Antik Kenti, Seyhan Baraj Gölü, Yılankale, Adana Kazancılar Çarşısı, Magarsus Antik Kenti, Karataş Plajı, Büyük Saat Kulesi, Akyatan Gölü ve Milli Parkı, Adana Sinema Müzesi gibi pek çok görmeniz gereken yer bulunmaktadır.
İlgili 39 soru bulundu
Adana'nın simgesi olarak kabul edilen köprü, bir Roma dönemi eseridir. Taşköprü'nün Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırıldığı ve Roma İmparatoru I. Justinianus zamanında ciddi şekilde onarıldığı aktarılmaktadır.
Turgut Özal. #adana #losadanas.
Adana ile Mersin arasındaki mesafe 62 km km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 2 dakika kadar sürmektedir.
Şüphesiz ki gastronomi bakımından Türkiye'nin en önemli illerinden biri olan Adana, adeta kebabın başkenti… Yemek şöleninin sabah başladığı Adana'da yemek dışında gezilip görülecek tarihi ve doğal güzellikleri de içinde barındırıyor.
Şehir içinde gezilecek yerler yakın konumlarda bulunduğu için şehir merkezindeki gezilecek, görülecek yerler bir gün içerisinde tamamlanabilir. Müzelere fazla vakit ayıran ve şehirdeki her müzeyi görmek isteyen seyahatseverlerin ise şehir merkezine iki gün ayırması daha faydalı olacaktır.
Genel Bilgiler
Bir tarım ve sanayi kenti olan Adana yaklaşık 2.200.000 kişilik nüfusuyla Akdeniz Bölgesinin en büyük, Türkiye'nin ise beşinci büyük şehridir. Şehir merkezi Toroslar'dan ovada geniş kıvrımlar yaparak Akdeniz'e dökülen Seyhan Nehri'nin kıyısında kurulmuştur.
Yaz turizmi açısından oldukça popüler olan Adana'da harika bir yaz tatili geçirebilmeniz mümkündür. Başta Yumurtalık Plajı olmak üzere; Karataş Plajı, İncirli Plajı, Karataş Harbiş Plajı, Zeytinbeli Plajı ve Alara Plajı şehrin en güzel plajları arasındadır.
Seyhan, Adana şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan ve 800 binin üzerindeki nüfusa sahip olan, Adana'nın en büyük ilçesidir.
Şehir merkezi. Adana her ne kadar Türkiye'nin gelişmiş şehirlerinden biri olsa da otel bakımından fakir şehirlerinden biridir. Fakat, son zamanlarda çok fazla otel yapımı ve inşaatı dikkat çekmektedir.
Adana iline bağlı 15 ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Çukurova.
M.S. 7. y.y.'dan itibaren İslam ordularının bölgeye gelişi ile birlikte Arap tarihçileri Adana isminin eski peygamberlerden Yasef'in torunu Ezene'den geldiği fikrini ortaya atmışlardır. Türkler Torosları aşıp güneye indiklerinde buraya Çukurova adını vermişlerdir.
ADANA İSMİ NEREDEN GELMEKTEDİR
Seyhan Nehri de Sarus adını almıştır. Hitit etkisinde kalan Fenikeliler, tarım ve bitki tanrılarının ismi olan Adonis'i bereketli topraklarından dolayı Adana'ya isim olarak vermiştir.
Adana Bölümü, Türkiye'nin coğrafi bölgelerinden Akdeniz Bölgesi'nin doğuda kalan bölümüne verilen isimdir. Batıda kalan kısım ise Antalya Bölümü olarak adlandırılır. Bölümün illeri; Adana, Mersin, Osmaniye, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş'tır. Aynı zamanda, Akdeniz Bölgesi'nin yüzölçümü bakımından en büyük bölümüdür.
Kalkıp kolayı kötüleyecek değiliz ama Adana kebabın yanında şalgam içilir, ayran içilir, rakı içilir hatta şarap bile içilir ama kola ve benzerleri içilmez.
Adana hepimizin bildiği gibi malum kebap şehri. Eğer ki yolunuz Adana'ya düşerse bir çılgınlık yapıp sabah erken saatte kalkın ve Kazancılar Çarşısı'na gidip, daha güneş yeni yeni doğarken ciğer kebabı ile kahvaltı yapmadan Adana'dan ayrılmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri