Satın alınan AdBlue'nun kalitesini anlayabilmek için ISO-22241-2 standartlarında yer alan 18 parametreye bakılması gerekmektedir. Örnek olarak; *Üre kalitesini anlayabilmek için satın alınan üründe mutlaka Aldehit, Biüre, Fosfat ve safsızlık içeriklerine baktırılmalıdır.
AdBlue, demineralize sularda % 32.5 oranında yüksek saflıkta, sentetik olarak üretilmiş üre çözeltisidir. Kullanımı güvenli bir sıvıdır. Shell AdBlue®, ISO 22241 ve DIN V 70070 kalite standardını karşılar. Bu uluslararası standart, aracınızı ciddi hasara yol açabilecek kirlenmeye karşı korur.
AdBlue, güneş ışığına maruz kalmayacak kapalı ve temiz bir kapta olacak. Kirlenme veya güneşle temas AdBlue' nun yapısını bozacağından aracınıza zarar verir, SCR katalizörünün değişmesine sebep olabilir. AdBlue nun bulunduğu ortam sıcaklığına dikkat edin. Bu ortamın sıcaklık aralığı -6°C - 25 °C olmalıdır.
Peki bu karışıma su ekler ya da AdBlue deposunu su ile doldurursak ne olacak? Su AdBlue sıvısının işlevini görmediği için emisyon değerleriniz düşmeyecek ve katalizör hasar görmeye başlayacaktır. AdBlue'nun yaptığı görevi su karşılamayacak ve böylelikle aracınızın katalizörünü bozacaksınız.
İlgili 28 soru bulundu
AdBlue çok eski bir geçmişe sahip olmadığı için sürücülerin kafasında nasıl ve nerede doldurulacağı konusunda birçok soru işareti bırakıyor. Arabalar AdBlue miktarı azaldığında sürücüleri sürekli olarak uyarıyor.
DEF, %32,5 üre ve %67,5 deiyonize su ile yapılan sulu bir üre çözeltisidir.
Araçlarda, AdBlue kalitesine yönelik ölçüm yapabilen tek bir sensör bulunmaktadır ve bu sensör, yalnızca ürünün içinde çözünmüş olan % üre miktarını ölçebilmekte, AdBlue ürününün kalitesi hakkında hiçbir fikir vermemektedir.
Cevap: Adblue tavsiye ? AdBlue'nun içeriği aynıdır, markadan markaya fark edecek ürün değil. Servise gitmeyi gerektirecek bir uğraş değil.
Bu şekilde AdBlue'nun yaklaşık 12 aylık saklama ömrü bulunuyor. Ancak doğru şekilde saklanmadığında kirlenme nedeniyle aracınıza zarar verebileceğini aklınızda bulundurmalısınız.
Sensörlerin amacı egzozdan çıkan gazı ölçmektir. Belirli bir değerin üzerinde olduğunda bu sensörler sayesinde araç beynine bilgi verilir ve adblue katkı sistemi ile partikül filtresinin temizlenmesi sağlanır.
Aracınızı genel bakım için servise verdiğinizde AdBlue tankı da dolduruluyor ve bir AdBlue tankı ile 10 bin ila 15 bin km arasında yolculuk yapabiliyorsunuz.
AdBlue, bir çözeltidir ve saf su ile üre karışımından oluşur. %32,5 temizlenmiş üreden oluşan demineralize edilmiş su katılarak elde edilen bir maddedir. Dizel araçlarda dışarı salınan zararlı gazları en aza indirgemek için kullanılan bir dizel egzoz sıvısıdır.
AdBlue® aşındırıcı mıdır? Ürün yaklaşık 9.0 pH değeriyle kısmen alkalindir ve bu nedenle alüminyum, pirinç, yumuşak çelikle doğrudan temas ettirilmemelidir. Paslanmaz Çelik ve Plastik tanklar ve fittingler AUS32 uyarınca tavsiye edilir.
Asit yağmurlarına ve doğal floranın bozulmasına neden olan azot oksit gazı salımını minimuma indirmeyi sağlayan Adblue sıvısı, emisyon değerlerini yüksek oranda düşürür. Çözelti, sanılanın aksine bir yakıt değildir. Araç performansını yükseltmez, yakıt tüketimini düşürmez.
Araçlar, her 1000 kilometrelik sürüş için yaklaşık 1 litre AdBlue tüketimi yapar. Ancak bu ürün bir yakıt değildir ve yakıt tüketimine de bir fayda sağlamaz.
Shell AdBlue, ağır vasıta ve dizel araçlardan atmosfere salınan zararlı gazları azaltmak için kullanılması gereken dizel egzoz sıvısıdır.
Adblue'yu pompadan alarak gereksiz plastik kullanımının önüne geçin. Bluematik ile aracınızdan inmeden, temassız bir şekilde Adblue alımınızı gerçekleştirin.
Opet AdBlue® ISO 22241 standardına uygun üretilmiş doğayla uyumlu su bazlı üre çözeltisi olup, SCR teknolojisine sahip dizel motorlu araçlardan çevreye salınan zararlı azot oksit (Nox) emisyonlarının Euro IV ve sonrası emisyon standartlarında belirtilen seviyelere indirgenmesini sağlamak üzere kullanılır.
AdBlue ışığının yanmasıyla sıvının azaldığını veya AdBlue arızası yaşandığını anlayabilirsiniz. AdBlue seviyesinin düşmesi motor performansının düşmesine ve emisyon değerlerinin yükselmesine sebep olabilir. AdBlue'nun tamamen bittiği durumlarda araç çalışamaz hale gelebilir.
DÖKÜNTÜ TEMİZLEME YÖNTEMLERİ: Sızıntıyı olabildiğince tecrit edip azaltınız, lağım deliklerini kapatınız, yayılan ürünü vermikülit, kuru kum veya toprağa emdirerek kutuların içine toplayın. Yayılan ürünü, bir yardım tankına pompalayarak toplayınız; gübre olarak kullanılması mümkündür.
Dökülme durumunda yapılması gerekenler
Yere, araca veya boyalı yüzeylere dökülen herhangi bir AdBlue bol miktarda su ile yıkanmalıdır. Sıvıların boşaltılmasına izin vermeyin.
AdBlue® olarak da bilinen Dizel Egzoz Sıvısı (DEF) zehirli olmayan, renksiz, kokusuz ve alev almayan bir sıvıdır.
Özel bir yapıya sahip olan ve şu an için sadece dizel araçlar için üretilen sıvı, aslında karışım olarak nitelendiriliyor. İçerisinde %32,5 oranında işlemden geçmiş üre ve %63,5 oranında da saf su bulunuyor. Zaten açılımı da Sulu Üre Çözeltisi veya İngilzicesi ile Aqueous Urea Solution şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri