AdMob nedir? AdMob, uygulama içeriğinizin yanında hedeflenen reklamlar göstererek size para kazanma olanağı sunan ücretsiz bir platformdur. Uygulamanızın kullanıcılarına alakalı ve ilgi çekici reklamlar gösterebilir ve hatta reklamların görünüm ve izlenimini, uygulamanıza göre özelleştirebilirsiniz.
Teklifli sistemi kullanarak gösterimlerden daha fazla gelir elde edin. Teklifli sistem sayesinde reklam kaynaklarınız her bir gösterim için gerçek zamanlı olarak teklif verebilir. Açık artırmaya katılan tüm ağlar aynı öncelik düzeyinde rekabet eder. Bu nedenle gösterimleri, en yüksek teklifi veren ağlar kazanır.
Öncelikle reklam eklemek için https://apps.admob.com/ sitesine girerek kayıt olup hesap açıyoruz . Sonrasında aşağıdaki gibi uygulamamızı ekleyelim eğer uygulamanız mağazada yok ise hayır diyerek isim verin var ise uygulama adını yazıp aratın . Bundan sonra ana ekranda Reklam Birimi Ekleyin ' e tıklayın .
Banka havalesi
Her ayın 3'ünde: Önceki aya ait tahmini kazançlar kesinleştirilir ve İşlemler bölümünde yayınlanır. Her ayın 20'sinde: Ödeme bilgilerinde yapılan değişiklikler (ödeme bekletmelerinin kaldırılması dahil) en geç ayın 20'sine kadar tamamlanmalıdır.
İlgili 17 soru bulundu
Google Adsense üzerinden yapılan bir reklam üzerinden alınan gelir, 1000 tıklama başı olarak hesaplanmaktadır. Bu hesaplama için bir formül uygulanmaktadır. Formül: BGBG= (tahmini kazanç / sayfa görüntüleme sayısı) * 1000'dir. Örneğin, 25 sayfalık bir görüntülemede 0,15 dolar tahmini kazanç elde edilmektedir.
Bin gösterim başına gelir (BGBG), aldığınız her 1000 gösterimden elde edeceğiniz tahmini kazançları temsil eder. BGBG gerçekte ne kadar gelir elde ettiğinizi değil, tahmini kazancınızın aldığınız sayfa görüntüleme, gösterim veya sorgu sayısına bölünüp 1000 ile çarpılmasıyla ortaya çıkan değeri gösterir.
Business Insider'ın yapmış olduğu araştırmalara göre geliştiricilerin App Store'dan daha fazla gelir elde ettiği ortaya çıktı. Uygulama geliştiricileri, ücretsiz olarak sunduğu uygulamalardan Google Play Store'dan 0.27 Dolar kazanırken, App Store'dan indirilen uygulama başına ortalama 1 Dolar kazanıyor.
Youtube'da Kaç Aboneden Sonra Para Kazanılır? Youtube'da para kazanmak için 500 abone şartı bulunur. İçerik üreticiler 500 Youtube abonesine ulaştıktan ve izlenme şartlarını yerine getirdikten sonra Youtube iş ortağı programına dahil edilmektedir.
AdSense politikaları uyarınca, yayıncı başına yalnızca bir hesaba izin verilir.
AdMob'da yeni bir uygulama ayarladığınızda, uygulamanızın reklam yayınlayabilmesi için incelenip onaylanması gerekir. Bu, siz ve reklamverenleriniz için temiz ve güvenli bir reklam ekosistemi oluşturmamıza yardımcı olur.
AdSense, içeriğiniz ve ziyaretçilerinize göre reklamları sitenizle eşleştirerek çalışır. Reklamlar, ürünlerini tanıtmak isteyen reklamveren tarafından oluşturulur ve ödenir. Bu reklamverenler her bir reklam için farklı bir tutar ödediklerinden, kazanacakları tutar da değişecektir.
Türkiye için ortalama tıklama başı maliyetler 7 kuruş ile 10 TL arasında değişiyor fakat 10 TL üst sınır diyemiyoruz.
Reklam bütçesi aylık ortalama 6.000 TL, yönetim ücreti en düşük 2.500 TL, reklam hesabı kurulumu 4.000 TL şeklindedir. Reklam bütçesi zorunlu, kurulum ve yönetim ücretleri ise talebe bağlıdır. Google reklam verme maliyetlerinin kısa açıklamaları: Google Ads reklam bütçesi: Google'a reklam yayını için ödenen ücret.
Sonuç olarak, bu platformlarda çalışan uygulama geliştiricileri önemli gelirler elde etme potansiyeline sahiptir. Android geliştiricilerinin yaklaşık% 16'sı ve iOS geliştiricilerinin% 25'i mobil uygulamaları aracılığıyla ayda 5.000 dolardan fazla kazanıyor.
Ücretsiz uygulamalar indirme başına gelir elde etmez. Ücretli uygulamaların aksine, abonelik tabanlı mobil uygulamalar satın alınan her abonelik için para kazanır. Yazılım Mağazasında veya Google Play'de uygulama fiyatını kontrol etmek, indirme başına ne kadar gelir elde ettiğini hesaplamanıza olanak tanır.
Google Play'de para kazanmanın en doğrudan yolu bir uygulama geliştirmektir. Ücretli bir uygulamanız olursa indirmelerden, ücretsiz bir uygulama geliştirirseniz de uygulama içi satın almalar ve reklamlardan para kazanabilirsiniz. Google Play'de ücretli bir uygulama geliştirerek bunu satışa sunabilirsiniz.
Belirli programatik reklam türleri, bin gösterim başına maliyet (CPM) ile ölçülür. CPM, 1.000 gösterim veya reklamınızın gösterilme sayısı için belirli bir tutarı ödediğiniz fiyatlandırma modelidir.
500 takipçiye sahip olmanın yanı sıra son 90 günde herkese açık 3 içerik yüklenmesi ya da herkese açık içeriklerde son 12 aydaki geçerli izlenme süresinin 3.000 saati geçmesi VEYA herkese açık Shorts videolarının son 90 gün içindeki görüntüleme sayısının 3 milyonu aşması.
ROAS online reklamları değerlendirmek için en çok tercih edilen temel yöntemlerden bir tanesidir. ROAS = Gelir / Maliyet x 100 formülü ile hesaplanır. Örnek; 700TL reklam harcamasına karşılık 1200TL gelir elde ettiğiniz. Reklam harcamalarından elde ettiğiniz gelir, (1200/700)x100 = %171 olacaktır.
internet üzerinden reklam hizmeti veren ya da bu hizmete aracılık edenlere yapılan ödemeler üzerinden %15 oranından stopaj/tevkifat uygulanmaktadır.
Web sitenize gelen trafikten para kazanmanın çeşitli yolları vardır. Para kazanmanıza yardımcı olabilecek reklam sistemlerinin en popüleri Google AdSense olarak ön plana çıkmaktadır.
Uygulamada en çok görülen şirket türleri anonim ve limited şirketlerdir. Ancak belirtmemiz gerekir ki Google ve Youtube vergileri için şirket kurmak şart değildir. İçerik üreticisinin adsense vergisi ödemek için yalnızca bir vergi mükellefi olması yani bilinen adıyla vergi açılışı yapması yeterlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri