Affedersin Nasıl Yazılır? Affedersin kelimesi bazı kesimler tarafından afedersin şeklinde yanlış bir kullanım ile karşımıza çıkıyor. Bu kelimenin doğru yazım şekli affedersin şeklindedir.
Affedersin kelimesi anlam olarak herhangi bir kusur karşısında mahcubiyeti belirtmek amacıyla söylenen bir söz şeklinde ifade edilmektedir. Affedersin kelimesi bir nezaket ifadesi olmaktadır. Affedersin kelimesi yazılışı sıklıkla karıştırılan bir kelime olmaktadır.
Genellikle afedersiniz şeklinde söylense de bu kullanım yanlış olup kelimenin doğru kullanımı TDK sözlüğüne göre 'affedersiniz' şeklindedir.
Kelimelerin çağrışımları olumsuzsa ve konuşan terbiyesini göstermek istiyorsa, tabii ki “affedersiniz” diyecek.
AFFETMEK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin affetmek mi, af etmek mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı affetmek şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.
İlgili 24 soru bulundu
Bu kelimenin doğru yazım şekli affedersin şeklindedir. TDK'ya Göre Affedersin Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? TDK verilerine affedersin kelimesinin doğru yazım şekli affedersin şeklindedir. Afedersin şeklinde sık kullanılan şekli ise yanlış olarak kabul ediliyor.
Türk Dil kurumuna göre hoşçakal kelimesinin doğru yazılışı hoşça kal şeklinde olmaktadır.
Sorun değil diyebilirsiniz. 6. estağfurullah, mühim değil filan diyorum ben genelde.
"afedersin" teriminin İngilizce Türkçe Sözlükte anlamları : 1 sonuç excuse me ünl.
Süregelen sözcüğü hem şimdiki zaman hem de geniş zaman cümlelerinde kullanılabilir. Süregelen TDK Sözlük Anlamı Nedir? Süregelen kelimesi iki farklı anlama gelir. Hala, badevam ve muttasıl kelimeleri süregelen sözcüğüyle eş anlamlıdır.
Herhangi bir durumu safça kendinden yana iyiye yorma anlamına gelir. Bu kelime genellikle hüsnü kuruntu şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı hüsnükuruntu şeklinde olmalıdır.
İşyeri yazımı yanlıştır. İş yeri TDK'ye göre ayrı yazılan bir kelimedir. Bazı birleşik kelimeler ayrı bazıları da birleşik yazıldığı için kişiler kafasında karışıklık meydana gelebilir.
Türk Dil Kurumu da bu sözcüğün yazılış şeklini açıklamıştır. Bu kelimenin doğru bir şekilde kullanımı "makine" biçiminde olmalıdır. Makina (Yanlış bir kullanımdır.)
Pragmatik kelime anlamı olarak TDK açısından, 'yararcı ve iş ile eyleme geçme' biçiminde ifade edilmektedir. Fakat bu kelime felsefi açıdan bakıldığında daha derin bir anlama sahip. Bu doğrultuda pragmatik felsefi açıdan gerçeğin temel ölçütünün pratik değerler olduğunu savunur.
Bağışlama ve sorumluluktan kurtarma anlamında ahlâk ve fıkıh alanlarında kullanılan bir terim. Allah'ın isimlerinden (esmâ-i hüsnâ) biri. Günahların Allah tarafından bağışlanması anlamında bir terim.
Entelektüel ya da aydın veya münevver, zekâsını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi.
İngilizce'de 'Excuse Me' Kullanımı
Yanlış bir şey yaptıktan sonra özür dilemek için 'sorry' kullanırız. Eğer gelecekteki bir davranışınızın birini rahatsız edeceğini düşünüyosanız, 'excuse me' diyebilirsiniz.
Excuse me şeklinde yazılıp exquizmi şeklinde okunur anlamı "afedersin" şeklindedir.
Bu kelimenin "fehmetmek mi, fesih etmek mi?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı Feshetmek şeklinde olmalıdır.
"Yunanca'da" şeklinde yazılması gerekmektedir. Ek olan de/da özel isimlere geldiği zaman kesme işaretiyle ayrılmaktadır. Yunanca bir dil ismi olduğu için ve özel isim olduğu için, aynı zamanda ona gelen de/da ek olduğu için kesme işaretiyle ayırmamız gerekti.
TDK'ya göre bilinçaltı kelimesinin doğru yazılışı "bilinçaltı"dır.
Özveri kelimesi de birleşik bir isim olduğu için ayrı değil bitişik yazılması gerekir. Örnek Cümleler: 1- Gerçekten başarılı olmak istiyorsan daha özverili olmalısın.
Önsöz kelimesi halk arasında bitişik yazılan ancak doğru yazım biçimi ayrı olan bir kelimedir. Önsöz kelimesinin doğru yazılışı ''ön söz'' şeklindedir. İlk söz gibi iki anlamı taşıyan bir kelime olduğu için ön söz ayrı yazılmalıdır.
Çevrim İçi Kelimesinin Doğru yazılışı
Çevrim içi kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "çevrim içi" şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri