Nane, akciğerleri doğal olarak temizleyen etkili bir bitkidir. Nane ve nane yağı, mentol içerir. Mentol ise solunum yolundaki düz kasları gevşetmeye yarayarak rahat nefes almayı sağlar. Üst solunum yolunda oluşan tıkanıklıkların giderilmesine yardımcı olur.
C vitamini almak, bol sıvı tüketmek, sağlıklı beslenmek, dinlenmek ve ıhlamur içmek de akciğer enfeksiyonuna iyi gelir. Eğer enfeksiyon ilerlemişse doktor kontrolü ve ilaçlı tedavi mecburidir. Bu durumda bir uzmana başvurmak gerekebilir.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak, zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere beslenmenize eklemeniz gereken besinler arasındadır. Bireyler ideal ağırlıkta olmalı ve bu ağırlığını korumalıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Bu nedenle de akciğer sağlığını koruyacak şekilde beslenmek önemli hale geldi. Diyetisyen Derya Zünbülcan bu dönemde sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi akciğeri temizleyen besinleri sıkça tüketerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Muz: Zengin potasyum içeriği sayesinde muz, akciğer sağlığı ve gelişmiş akciğer fonksiyonu için oldukça önemlidir. Yapılan bir çalışmada, özellikle çocukluk döneminde yeterli potasyum tüketiminin akciğer fonksiyonunu ve kapasitesini artırmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.
Çilek, yaban mersini, kiraz ve portakal gibi meyveler: C vitamini ve B6 vitamini bakımından zengin, akciğerlerin oksijen aktarmasına yardımcı olur.
Saraçoğlu, keçiboynuzu suyunun sabah ve akşam olmak üzere günde 2 bardak tüketilmesini tavsiye ediyor. Keçiboynuzu kürü içerdiği etken maddeler sayesinde bronşları temizler. Nefes darlığı, öksürük ve balgam sorunları için adeta doğal bir reçetedir.
Yorulan, görevini yeterince iyi yerine getiremeyen akciğerleri temizlemek için evdeki doğal malzemelerden yardım alabilirsiniz. Uzmanlar keçiboynuzu, elma, greyfurt, nar, yoğurt, sarımsak gibi malzemelerin akciğeri temizlediğini söylüyor.
Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor. Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Bunun için doğa yürüyüşleri veya doğa kampları alternatif olarak kabul ediliyor.
- Su: Tüm vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olan su, akciğerin temizlenmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı uzmanlar her gün düzenli olarak 2 litre su içilmesini önermektedir.
Kekik akciğer sağlığı için çok gerekli şifalı bitkilerin başında gelir. Öksürüğü geçirmek ve solunum yolu hastalıklarını iyileştirmek için kullanılır. Kekik, göğüs tıkanıklığına karşı mücadelede çok güçlüdür. Doğal antibiyotik ve mantar önleyici olarak sınıflandırılan güçlü antiseptik uçucu yağlar üretir.
Çalışmalar, sirke içinde kanserli hücrelerin sökülmesi konusunda etkili olan antioksidanların bulunduğunu kanıtlamıştır. Akciğer, meme, mesane, prostat ve kolon kanserleri ile ilişkili riskleri önlemek için pirinç sirkesini tercih edebilirsiniz.
Her yaştan insanın rahatlıkla tüketebildiği yoğurdun bir faydası daha ortaya çıktı! Yapılan araştırmaya göre, günde 1 kase yoğurt ve lif oranı yüksek yiyecekler tüketilerek akciğer kanserine yakalanma riski azaltılabiliyor!
- Karbonhidrat içeriği yüksek besinlerin fazla tüketimi vücutta karbondioksit miktarını arttırarak akciğere daha fazla yük getirir. Pilav, makarna, börek, ekmek, kek, poğaça gibi nişastalı ve unlu besinler ile şeker ve şekerli yiyeceklerin tüketimi azaltılmalıdır.
Solunum Başkentimiz: Ciğerleri Üşütmeye Ne İyi Gelir? Solunum yollarını açan iyi bir baharat olan kekik her evde vardır. Ciğerlerinizi iyi hissetmediğinizde kekik, sıcak su, bal ile bir çay hazırlayıp solunum yollarını açabilirsiniz.
Zeytinyağı: Sağlık konusundaki yararları binlerce yıldır bilinen ve çok eski çağlardan beri kullanılan zeytinyağı, içerisindeki polifenoller ve E vitamini sayesinde akciğerlerin sağlığına katkı sağlamaktadır.
Güçlü antioksidan etkisini değerlendirip vücudumuzdan, doğal olarak akciğerlerimizden de toksinleri uzaklaştırmasını bekleyeceğiz. Bu nasıl olacak derseniz özellikle taze zencefil ile yapacağınız zencefil çayından günde bir fincan içebilir ya da doğrudan bu taze zencefilden bir parça rendeleyip yiyebilirsiniz.
8. Limonlu su akciğer sağlığını korur.
Astım, enfeksiyon veya başka akciğer hastalıklarından şikayetçiyseniz limonlu su akciğer sağlığınızı korumanıza veya bu sorunları çözmenize yardımcı olabilir. Limonlu su, akciğer hastalıkları için gerçek bir deva.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri